fbpx
HomeΠροσωπική Ανάπτυξη8 γνωρίσματα για να αποκτήσετε νοοτροπία νικητή!

8 γνωρίσματα για να αποκτήσετε νοοτροπία νικητή!

8 γνωρίσματα για να αποκτήσετε νοοτροπία νικητή!

Όπως σε όλες τις πτυχές της ζωής, υπάρχουν πέντε βασικά συστατικά για την επιτυχία: πάθος, ενθουσιασμός, αισιοδοξία, εσωτερική δύναμη και επιμονή.

Οι νικητές είναι αυτοί που προσπέφτουν σε κινδύνους και ρισκάρουν για τα όνειρα και τους στόχους τους. Οι νικητές επιθυμούν να κατακτούν τους στόχους και, ταυτόχρονα, επιδιώκουν να αποκτήσουν την ικανότητα, έμφυτη ή επίκτητη, να ενισχύσουν τον εαυτό τους, όταν κάτι δεν προχωρά όπως είχε εξ αρχής προγραμματιστεί.

Αυτό που έχουν κοινό είναι το νικηφόρο μυαλό. Ο εγκέφαλος, με τα δύο ημισφαίρια του, λειτουργεί όπως διατάζει το μυαλό. Είναι ειδικός στη σύνδεση νευρωνικών δικτύων για να παράγει το αποτέλεσμα που έχει ταξινομηθεί. Ο νους είναι αυτός που καθοδηγεί τη δράση, καθορίζει το επίπεδο συμμετοχής κάθε ατόμου στην εμπειρία που αναζητάται, και σχεδιάζει την κατάλληλη στρατηγική, που γεννιέται από μέσα και δεν καθοδηγείται μόνο από εξωτερικές παρορμήσεις.

8 γνωρίσματα για να αποκτήσετε νοοτροπία νικητή:

Η ζωή, η σκέψη, το συναίσθημα και η δράση υπό την καθοδήγηση ενός νικητή είναι σκληρή και μόνιμη δουλειά, 24 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα του έτους. Ως εκ τούτου, πολύ λίγοι άνθρωποι πετυχαίνουν. και όσοι το κάνουν, ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που τα ξεχωρίζουν πάνω από το μέσο όρο:

  1. Σαφείς στόχοι. Είναι εξαιρετικά ακριβείς όσον αφορά τους επιδιωκόμενους στόχους. Περνούν πολύ χρόνο σχεδιάζοντας το σκοπό τους και προσαρμόζοντας το οτιδήποτε τους ρίχνει. Αξιολογούν μόνιμα την απόδοσή τους, χωρίς να συγκρίνονται με τους άλλους, αλλά με τον ίδιο τους τον εαυτό . Έχουν υψηλό επίπεδο αριστείας σε ό, τι κάνουν.
  2. Αυτοπεποίθηση. Οι νικηφόροι άνθρωποι εμπιστεύονται τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Τείνουν να έχουν υψηλή ανοχή για την απογοήτευση και την αποτυχία, μέσα από τις οποίες αναρρώνουν γρήγορα. Ξέρουν ότι θα μπορούσαν να προδοθούν και να ζηλεύουν και ότι αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού της ζωής.
  3. Θετική αυτο-εικόνα. Η αυτο-εικόνα είναι η εσωτερική αναπαράσταση του ποιος είστε και τι θέλετε να είστε όταν κοιτάτε στον καθρέφτη. Οι νικηφόροι άνθρωποι μπορούν να δουν πέρα, ξέρουν πώς να αυτοπαρατηρούνται σε βάθος, να ενισχύουν το καλό και να βελτιώνουν αυτό που εξακολουθούν να στερούνται.
  4. Αυτογνωσία. Διατηρούν ένα πολύ υψηλό επίπεδο ενέργειας όλη την ώρα, επομένως έχουν μεγαλύτερη επίγνωση του πώς είναι, ανά πάσα στιγμή. Έχουν τις ρουτίνες τους για στιγμές ολικής αποσύνδεσης, ανάλογα με την προσωπικότητά τους: κάνουν σπορ, περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους, περνούν χρόνο στη φύση, διαλογίζονται και διαβάζουν.
  5. Εσωτερική δύναμη. Κάθε επίτευγμα βασίζεται σε μια νικηφόρα νοοτροπία. Αυτή η αρχή αποκτήθηκε μέσω δοκιμής και σφάλματος, καθώς σε γενικές γραμμές η συμβατική εκπαίδευση δεν υποστηρίζει τη συναισθηματική δομή. Έτσι, οι νικηφόροι άνθρωποι ξέρουν ποια μέσα πρέπει να ενεργοποιήσουν  για να προωθηθούν χωρίς να απομακρυνθούν πολύ μακριά από τον στόχο.
  6. Αυτοδιάθεση. Επικεντρώνονται μόνιμα στη δύναμή τους και όχι στις αδυναμίες τους. Δεν θυματοποιούνται και πηγαίνουν στο μέτωπο χωρίς να αγνοούν ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι που δυσκολεύονται να συνεχίσουν. Είναι επίσης εξειδικευμένοι και γρήγοροι στη λήψη αποφάσεων…ένα χαρακτηριστικό που αφήνει το περιβάλλον έκπληκτο. Έχουν ασυνήθιστη ταχύτητα στην επεξεργασία πολλών διάσπαρτων πληροφοριών. Ξέρουν πώς να το συνδέσουν, να το κατανοήσουν και να το διοχετεύσουν υπέρ του στόχου τους.
  7. Αυτοεκτίμηση. Αυτό το χαρακτηριστικό ανήκει στους ανθρώπους που διαθέτουν νικητήριο μυαλό.  Βασίζεται στην εμπιστοσύνη ότι έχουν όλους τους απαραίτητους πόρους για να πετύχουν, ακόμα και όταν δεν ξέρουν πώς να συνεχίσουν ή όταν αντιμετωπίζουν την αποτυχία.
  8. Αυτοπειθαρχία. Όταν δεσμεύονται, κατευθύνονται πολύ βαθιά μέσα τους. Ενεργούν πάντα προς αυτή τη κατεύθυνση για να επιτύχουν αυτό που αναζητούν. Είναι αποφασισμένοι και σπάνια διστάζουν να καθορίσουν κρίσιμα ζητήματα. Έχουν καλή σχέση με τον παράγοντα κινδύνου – ευκαιρίας. Συνήθως επιδιώκουν να περιβάλλονται από άτομα που τους οδηγούν σε υψηλή απόδοση,  και σε εσωτερική ευχαρίστηση.

Share With:
Rate This Article