fbpx
HomeΤεχνολογίαΤεχνολογία και κοινωνία: Πώς η τεχνολογία άλλαξε τις ζωές μας

Τεχνολογία και κοινωνία: Πώς η τεχνολογία άλλαξε τις ζωές μας

Τεχνολογία και κοινωνία: Πώς η τεχνολογία άλλαξε τις ζωές μας

Κοινωνία και Τεχνολογία: Συνεργάτες στην Αλλαγή της Ζωής μας

Οι αρχαίοι και οι σύγχρονοι ανθρώπινοι πολιτισμοί επωφελήθηκαν και παρεμποδίστηκαν από τις τεχνολογικές καινοτομίες, εφευρέσεις και εφαρμογές εφαρμοσμένης μηχανικής που χρησιμοποιούνται στις κοινωνίες για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών. Για να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν οι κοινωνίες, οι τεχνολογικές καινοτομίες έχουν καταστεί απαραίτητες, ενώ ταυτόχρονα ο πολιτισμός, τα ιδανικά και οι φιλοδοξίες των ανθρώπινων κοινωνιών διαμόρφωσαν τον τρόπο με τον οποίο αυτοί οι πολιτισμοί δημιούργησαν, επωφελήθηκαν και παρεμποδίστηκαν από την τεχνολογία. Καθώς τα τεχνολογικά συστήματα εφευρίσκονται από τον άνθρωπο και αντανακλούν την ίδια την ουσία των αναγκών και του πολιτισμού ενός πληθυσμού, οι ανθρώπινες κοινωνίες / πολιτισμοί και η τεχνολογία τους έχουν γίνει αδιαχώριστες μεταξύ τους. Η κυκλική φύση της κοινωνίας και των τεχνολογιών είναι εκείνη όπου κάθε παράγοντας επηρεάζει σημαντικά τον άλλο, ξεκινώντας από τις ανθρώπινες κοινωνίες και οδηγεί στην ανάπτυξη διαφορετικών τεχνολογιών για την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας. Αυτές οι τεχνολογίες αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται και λειτουργούν οι κοινωνίες – γεγονός που επηρεάζει και εξελίσσει τις οικονομίες τους, παράγοντας μια πιθανή μεγαλύτερη ανάγκη για περισσότερη τεχνολογία, με αποτέλεσμα έναν κύκλο. Αυτή η συν-εξαρτημένη σχέση συν-επιρροής και συμπαραγωγής συνέβη από την αρχή της ιστορίας, με αποτέλεσμα δύο σημαντικές μορφές αυτής της συνεργιστικής σχέσης να εξελίσσονται, ανάλογα με τον τύπο της εν λόγω κοινωνίας:

Κανένα κομμάτι τεχνολογίας – ακόμη και αποτυχημένη τεχνολογία – δεν είχε μηδενικό αντίκτυπο στην ανθρώπινη κοινωνία. Δεδομένου ότι «η αναγκαιότητα είναι η μητέρα της εφεύρεσης», όλες οι εφευρεθείσες τεχνολογίες δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες μιας κοινωνίας και έτσι συνδέονται εγγενώς με τον πολιτισμό και τις συμπεριφορές του λαού. Μόλις αναπτυχθεί, οποιοδήποτε πρόβλημα επιλύεται με την τεχνολογία, τότε μεταβάλλει τις συμπεριφορές και τις λειτουργίες της κοινωνίας, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε νέα προβλήματα, διαφορετικές οικονομικές δομές ή νέους τρόπους ζωής, οι οποίοι στη συνέχεια μπορούν να υποχωρήσουν σε ακόμη περισσότερες τεχνολογικές καινοτομίες. Σε μακροοικονομική κλίμακα, η κοινωνία μπορεί απλά να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να επιβιώσει και να ευδοκιμήσει, ή μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία να εξελιχθεί και να επιτύχει υψηλότερα επίπεδα παγκόσμιας προόδου δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο επίπεδο κοινωνικής αποτελεσματικότητας. Ταυτόχρονα, στη μικρο-κλίμακα, οι τεχνολογικές εξελίξεις μπορεί ακόμη και να αλλάξουν την ανθρώπινη συμπεριφορά σε σημείο αλλαγής των ανθρώπινων προσαρμοστικών μηχανισμών και επηρεάζοντας έτσι την οργανική εξέλιξη. Αυτές οι εξελίξεις έχουν φτάσει ακόμη και στον τρόπο με τον οποίο οι κοινωνικές γλώσσες (δηλαδή λέξεις που σχετίζονται με ανεπτυγμένες τεχνολογίες σε μια δεδομένη κοινωνία) εξελίχθηκαν σε ορισμένους πολιτισμούς.

Η ιστορία της τεχνολογίας και της κοινωνίας στην αλλαγή της ζωής μας
Σε όλη την ιστορία, κάθε πολιτισμός, κοινωνία, βασίλειο και αυτοκρατορία έχει αναπτυχθεί, ανέβει και πέσει με την τεχνολογία στο τιμόνι του. Η Μεσοποταμία, το αρχαίο λεγόμενο «λίκνο του πολιτισμού», είδε τους αρχαίους Σουμέριους να εφεύρουν τα περισσότερα από τα βασικά είδη (τεχνολογίες) που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σήμερα, όπως πλοία, ο τροχός, τα συστήματα άρδευσης, η μεταλλουργία και ένα από τα παλαιότερα γραπτά σενάρια . Η τεχνολογία επηρεάζει κάθε μέρος μιας κοινωνίας, βασιλείου ή αυτοκρατορίας και βασίζεται στα διαθέσιμα μαθηματικά και την επιστήμη μιας κοινωνίας, επηρεάζοντας κάθε υποομάδα ενός πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένου του:

  • Στρατός
  • Αρχιτεκτονική
  • Πόλεις
  • Υγεία
  • Επικοινωνία
  • Κυβέρνηση
  • Ώρα / Ημερολόγια
  • Τήρηση αρχείων
  • Γλώσσα

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας και μετά τη βιομηχανική επανάσταση, οι άνθρωποι άλλαξαν από το να είναι κυνηγοί-συλλέκτες σε πιο καθιστικά πλάσματα των οποίων η τεχνολογία αυτοματοποιεί πολλά καθήκοντα για αυτούς, με αποτέλεσμα πιο καθιστικές χρόνιες ασθένειες και ανθυγιεινές δίαιτες, ενώ ταυτόχρονα καθιστά τη ζωή πιο βολική και «ευκολότερη. ” Ενώ στον αρχαίο κόσμο μπορεί να χρειαστούν μήνες για να στείλετε ένα μήνυμα από το ένα άκρο του πλανήτη στο άλλο – ή για να ταξιδέψετε από τη μια χώρα στην άλλη – σήμερα, τα μηνύματα μπορούν να σταλούν σχεδόν αμέσως μέσω του Διαδικτύου και είναι δυνατόν να ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο σε ένα κλάσμα του χρόνου μέσω αεροπλάνων.

Πώς έχει επηρεάσει η τεχνολογία την ανθρώπινη ζωή;
Τελικά, η τεχνολογία έχει επηρεάσει θετικά την ανθρώπινη ζωή από την αρχαιότητα μέχρι τώρα, επιλύοντας προβλήματα που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή και διευκολύνοντας την ολοκλήρωση διαφορετικών εργασιών. Η τεχνολογία έχει καταστήσει ευκολότερη την καλλιέργεια, πιο εφικτή την κατασκευή πόλεων και πιο βολικό να ταξιδεύει, μεταξύ πολλών άλλων, συνδέοντας αποτελεσματικά όλες τις χώρες της γης, βοηθώντας στη δημιουργία της παγκοσμιοποίησης και διευκολύνοντας την ανάπτυξη των οικονομιών και για τις εταιρείες κάνω δουλειές. Σχεδόν κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής μπορεί να πραγματοποιηθεί με ευκολότερο, αποτελεσματικότερο και γρηγορότερο τρόπο μέσω τεχνολογικών λύσεων, με αποτέλεσμα λιγότερα προβλήματα με έναν τρόπο, και περισσότερα προβλήματα σε έναν άλλο.

Θετικός αντίκτυπος της τεχνολογίας στην κοινωνία
Ενώ η τεχνολογία είχε αρκετές λιγότερο από τις επιθυμητές επιπτώσεις στην κοινωνία στο σύνολό της, υπάρχουν δυνητικά πιο θετικές επιπτώσεις στην κοινωνία από τις αρνητικές επιπτώσεις. Τέτοιες επιπτώσεις έχουν κάνει τη ζωή ευκολότερη για τα πλήθη και έχουν δώσει σε πολλούς τους πόρους, την εκπαίδευση και τα εργαλεία που χρειάζονται για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Τέτοιες επιπτώσεις έχουν επηρεάσει σημαντικά τη γεωργία, τις μεταφορές, την επικοινωνία και τους τομείς της εκπαίδευσης σε κοινωνίες παγκοσμίως.

Βελτίωση των μεταφορών
Ενώ είναι ακόμα δυνατό να περπατήσετε στα περισσότερα μέρη της γης, η έλευση των τρένων, λεωφορείων, αυτοκινήτων, αεροπλάνων, ταχύπλοων κλπ. Έχει καταστήσει εφικτό για τους ανθρώπους να ταξιδεύουν προς και από τον απαιτούμενο προορισμό τους σε πολύ λιγότερο χρόνο. Η προσθήκη σε αυτές είναι εφαρμογές επανεισδοχής, όπως Uber και Grab, οι οποίες έχουν καταστήσει απίστευτα εύκολο να φτάσετε σε έναν προορισμό πολύ γρήγορα και φθηνά. Η ραχοκοκαλιά κάθε κοινωνίας είναι η υποδομή της, η οποία περιλαμβάνει τόσο συστήματα τηλεπικοινωνιών όσο και συστήματα μεταφοράς, οπότε η εξέλιξη και των δύο συστημάτων βοήθησε σημαντικά στη διαμόρφωση του σύγχρονου κόσμου.

Βελτίωση της επικοινωνίας
Τα συστήματα τηλεπικοινωνιών είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος κάθε προηγμένης κοινωνίας. Από τη χρήση μηνυμάτων πουλιών και σημάτων καπνού, έως το γρηγορότερο, πιο αποτελεσματικό, πιο αποτελεσματικό και πιο παγκόσμιο σύστημα email, τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων εφαρμογών επιτρέπει στους ανθρώπους να παραμένουν συνδεδεμένοι σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Από το Skype έως το VOIP έως τους παγκόσμιους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, είναι πολύ εφικτό για τους ανθρώπους να ταξιδεύουν στον κόσμο και να παραμείνουν συνδεδεμένοι, και ακόμη και οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι ή οι διεθνείς επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν βιντεοκλήσεις και κλήσεις διασκέψεων μέσω του Διαδικτύου για να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους χωρίς διακοπή.


Βελτίωση της διαδικασίας εκπαίδευσης και μάθησης
Στον σύγχρονο κόσμο, είναι τόσο εύκολο όσο η χρήση μιας αναζήτησης Google, ενός podcast ή ενός βίντεο YouTube για να μάθετε σχεδόν οποιαδήποτε ικανότητα που χρειάζεται κάποιος για να πετύχει, είτε πρόκειται για μια νέα γλώσσα, μια γλώσσα προγραμματισμού, μια τεχνική ικανότητα ή ένα σκοτεινό μέρος της ιστορίας. Σε αντίθεση με το να πρέπει να μάθουμε από έντυπα βιβλία, τώρα τα ηλεκτρονικά βιβλία και ακόμη και τα διαδικτυακά σεμινάρια επιτρέπουν στους ανθρώπους να μαθαίνουν με ταχύτερο, πιο αποτελεσματικό τρόπο και με την ευκολία των συστημάτων / εφαρμογών φορητών υπολογιστών. Οι διαδικτυακές πύλες και οι ιστότοποι έχουν επίσης επιτρέψει στα εκπαιδευτικά ιδρύματα να προσφέρουν εκπαιδευτικό υλικό με έναν ολοκαίνουργιο, απλοποιημένο τρόπο, βοηθώντας τους μαθητές να κυριαρχήσουν σε υλικά χρησιμοποιώντας συστήματα υπολογιστών με τα οποία είναι εξοικειωμένα και επίσης τους επιτρέπουν να ενοποιούν το εκπαιδευτικό τους υλικό σε ένα μόνο μέρος.

Αρνητικές επιπτώσεις της τεχνολογίας στην κοινωνία
Η εξάντληση των ορυκτών καυσίμων, η ανάγκη για περισσότερα στοιχεία σπάνιων γαιών, η χρήση σπάνιων στοιχείων όπως ο χρυσός, το κολτάν και το ταντάλιο (όπως απαιτείται για τα σύγχρονα ηλεκτρονικά είδη) – τα οποία συχνά βοήθησαν να πυροδοτήσουν πολέμους σε πλούσιες σε ορυκτές ηπείρους και χώρες – και η καύση καυσίμων που ενδέχεται να επηρεάσει την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πολύ πραγματικά ζητήματα που δημιουργούνται από την αυξανόμενη χρήση της τεχνολογίας.

Αύξηση της ρύπανσης
Μαζί με την εξάντληση των πόρων, μία από τις πιο αξιοσημείωτες αρνητικές επιπτώσεις της τεχνολογίας είναι η μεγάλη αύξηση της ρύπανσης λόγω της εκβιομηχάνισης. Αυτό περιλαμβάνει τις εκπομπές ορυκτών καυσίμων, την υπερθέρμανση του πλανήτη και πόλεις σε όλο τον κόσμο των οποίων τα εργοστάσια εκπέμπουν τεράστιες ποσότητες στερεών και ατμοσφαιρικής ρύπανσης / αποβλήτων, με αποτέλεσμα μεγάλες αυξήσεις σε καρκίνο και περιστατικά χρόνιων ασθενειών. Και ενώ η κλιματική αλλαγή είναι ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο θέμα, πολλοί επιστήμονες συμφωνούν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πολύ πραγματική και αποτελεί απειλή για τα ανθρώπινα είδη.

Τρόπος ζωής
Εάν ο σύγχρονος τρόπος ζωής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με μία λέξη, θα πρέπει να είναι «ευκολία». Από τις διαδικτυακές αγορές από τον καναπέ και την παράδοση αγαθών την επόμενη μέρα στο κατάλληλο κατώφλι, έως τη συμμετοχή φίλων για συναντήσεις μέσω μιας κοινωνικής εφαρμογής χωρίς να χρειάζεται να φύγει από το σπίτι, στην κράτηση πτήσης και ξενοδοχείου σε όλο τον κόσμο για ταξίδια την επόμενη μέρα, υπολογιστές tablet, φορητά συστήματα υπολογιστών (δηλαδή έξυπνα ρολόγια) και smartphones επιτρέπουν στους ανθρώπους να εκτελούν εργασίες σε μια στιγμή, σε ισχυρές εφαρμογές μέσω του Διαδικτύου, που προηγουμένως θα απαιτούσαν να μεταβούν αυτοπροσώπως. Ουσιαστικά, η τεχνολογία έχει βοηθήσει τους ανθρώπους να εκτελέσουν πολύπλοκες εργασίες με απλούστερο και γρηγορότερο τρόπο.

Υγεία
Τα έξυπνα βραχιόλια και οι εφαρμογές υγείας έχουν επιτρέψει σε έναν κόσμο που μαστίζεται ολοένα και περισσότερο από χρόνια ασθένεια να παρακολουθεί, να αναλύει και να αλλάζει τις προσωπικές συνήθειες υγείας μέσω υπολογιστικών συστημάτων. Οι νοσοκομειακές υποδομές περιλαμβάνουν πλέον συστήματα υπολογιστών με προηγμένη ασφάλεια ως κανόνας, ενώ οι προηγμένες εφαρμογές ενδέχεται να επιτρέπουν στους γιατρούς να λαμβάνουν ασύρματα πληροφορίες υγείας από ασθενείς μέσω νανο-χαπιών με δυνατότητα WiFi και ακόμη και gadgets τύπου Sci-Fi, όπως το ιατρικό tricorder, αναπτύσσονται για γρήγορες ιατρικές αξιολογήσεις. Επιπλέον, πολλά νοσοκομειακά συστήματα διαθέτουν διαδικτυακές πύλες που επιτρέπουν στους ασθενείς να αποκτήσουν τα ιατρικά τους αρχεία ή να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους στο διαδίκτυο, σχεδόν αμέσως.


Μυστικότητα
Η τεχνολογία είχε μια κάπως αλλοιωμένη ιστορία όσον αφορά το ζήτημα της ιδιωτικής ζωής. Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις κάμερες, τις παρεμβατικές εφαρμογές, τις έξυπνες συσκευές όπως τα έξυπνα σπίτια και την Alexa) και οι συσκευές κατασκοπείας βοηθούν όλο και περισσότερο στον κίνδυνο της ιδιωτικής ζωής του πλήθους. Ωστόσο, αν και αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, η τεχνολογία αύξησε επίσης την ικανότητα των τελικών χρηστών να έχουν κρυπτογραφημένες συνεδρίες ιστού και να στέλνουν κρυπτογραφημένα μηνύματα σε άλλους χρήστες. Η εξέλιξη της κρυπτογραφίας συνέβαλε στη διατήρηση της ψηφιακής ιδιωτικότητας σε έναν ψηφιακό κόσμο.

Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι η τέχνη της ηλεκτρονικής εισβολής δεν θα ήταν δυνατή αν όχι για την εξέλιξη των δικτύων υπολογιστών και των συστημάτων υπολογιστών., Αυτή η γενιά έχει δει μια τρομακτική αύξηση των παραβιάσεων ασφαλείας, των hacks και των επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού / ransomware που έχουν θέσει σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα εκατομμυρίων.

Στάση της νεολαίας
Οι νεότερες γενιές έχουν συνήθως επηρεαστεί περισσότερο από την άνοδο της τεχνολογίας. Ενώ η παλαιότερη γενιά μπορεί να έχει μεγαλώσει χρησιμοποιώντας τεχνολογία για συγκεκριμένα, κρίσιμα καθήκοντα όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οι χιλιετίες και η γενιά Ζ συνήθως χρησιμοποιούν τεχνολογία για σχεδόν κάθε εργασία και συχνά υπερεκτίθενται σε EMF και μπλε φως. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση tablet στο σχολείο, τη χρήση πυλών ιστού για την ολοκλήρωση της εργασίας και τη χρήση του YouTube για την εκμάθηση μιας γλώσσας, για παράδειγμα, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πώς έμαθε η προηγούμενη γενιά. Λόγω της αυξανόμενης εξάρτησης από την τεχνολογία, η νεότερη γενιά είναι πιο επιρρεπής να ενδιαφέρεται λιγότερο για θέματα απορρήτου που σχετίζονται με την τεχνολογία. Ταυτόχρονα, οι νεότερες γενιές είναι πιο πιθανό να έχουν καλύτερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του Διαδικτύου και των τεχνικών συστημάτων, κάτι που θα μπορούσε να καλύψει το τεράστιο κενό που σχετίζεται με βιομηχανίες που χρειάζονται τεχνικό προσωπικό.

Επιχείρηση
Οι επιχειρήσεις, τόσο μεγάλες όσο και μικρές, έχουν επηρεαστεί από την τεχνολογία ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τομέα στις σύγχρονες κοινωνίες. Σχεδόν κάθε επιτυχημένη τεχνολογική καινοτομία βοήθησε στην αύξηση των επιχειρηματικών ευκαιριών, διαμόρφωσε επιχειρηματικά μοντέλα και είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών, η οποία έχει επίσης ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων εισαγωγών / εξαγωγών σε εθνικό επίπεδο και διεθνών, παγκοσμιοποιημένων επιχειρήσεων ευκαιρίες.  Τα αποτελέσματα ήταν αυξημένος αυτοματισμός, καλύτερη απόδοση, λιγότερη επιβάρυνση και αυξημένες κατώτατες / κορυφαίες γραμμές ΜΜΕ και μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Έχουν προκύψει εντελώς νέοι εκτελεστικοί ρόλοι για να χειριστούν τη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως το CDO (chief data officer), CIO (Chief Information Officer), Chief Digital Officer (CDO) και Chief Marketing Officer (CMO), για να αναφέρουμε μερικές.

Η χρήση του Διαδικτύου για το εισερχόμενο μάρκετινγκ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επίτευξη προοπτικών και δυνητικών πελατών, καθώς και το ηλεκτρονικό εμπόριο, προέκυψαν από τον Παγκόσμιο Ιστό, ο οποίος έχει επίσης δημιουργήσει νέους ρόλους εργασίας όπως η απομακρυσμένη εργασία, η τηλεμάρκετινγκ και η εξέλιξη του ο ψηφιακός νομάδας.

Ανθρώπινη συμπεριφορά
Η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι τόσο περίπλοκη όσο είναι μυστηριώδης, αλλά καθώς οι κοινωνιολόγοι και οι ανθρωπολόγοι μελετούν την ανθρώπινη συμπεριφορά μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο, είναι σαφές ότι η τεχνολογία βοήθησε στη διαμόρφωση και την εξέλιξη της ανθρώπινης συμπεριφοράς καθώς το ανθρώπινο είδος συνεχίζει να εξαρτάται όλο και περισσότερο από την τεχνολογία σε καθημερινή βάση. . Ως πλάσματα άνεσης, η ευκολία στη χρήση και η ευκολία που παρέχει η τεχνολογία απαιτεί σταθερή υιοθέτηση smartphone, κοινωνικών μέσων και συσκευών που συνδέονται με το Διαδίκτυο, ενώ τα hotspot WiFi καθίστανται απαραίτητα σε κάθε εγκατάσταση του κλάδου της φιλοξενίας.

Οι άνθρωποι αναζητούν όλο και περισσότερο εφαρμογές για να τους βοηθήσουν με σχεδόν κάθε εργασία – από την εκμάθηση μιας γλώσσας, την εύρεση ενός τόπου προς ενοικίαση, έως την εύρεση μιας ημερομηνίας. Υπάρχουν πολλά θετικά στην τεχνολογία, αλλά ένα αρνητικό είναι ότι η ανθρώπινη συμπεριφορά εξαρτάται τόσο πολύ από την τεχνολογία που οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να γίνουν τεμπέληδες και δεν μπορούν να επιβιώσουν ή να λειτουργήσουν χωρίς την τεχνολογία που έχουν συνηθίσει πολλοί. Αν και είναι συζητήσιμο, ορισμένοι πιστεύουν ότι η ευκολία έρχεται συνήθως σε τιμή.

Η τεχνολογία είχε τεράστια, σχεδόν αδιανόητη επίδραση στην ανθρώπινη ζωή από την αυγή του πολιτισμού. Παρόλο που είναι σχεδόν αδύνατο να μετρηθεί ολόκληρος ο αντίκτυπος στην ανθρώπινη κοινωνία, η τεχνολογία έχει κάνει σαφώς πολλά για να κάνει την ανθρώπινη ζωή ευκολότερη, πιο ευχάριστη και πιο βολική. Ωστόσο, όταν κακομεταχειρίζεται ή παράγεται ανεύθυνα, είχε τη δυνατότητα να έχει καταστροφικές συνέπειες, και έτσι δεν είναι χωρίς τα μειονεκτήματά της. Καθώς οι άνθρωποι επιχειρούν στο μέλλον, είναι όλο και πιο σημαντικό για τους μηχανικούς να λειτουργούν με πιο ευσυνείδητο και υπεύθυνο τρόπο και για τους τελικούς χρήστες να δημιουργήσουν μια ισορροπία μεταξύ της χρήσης των τεχνολογικών συστημάτων με τις παλιομοδίτικες τεχνικές για να γίνουν τα πράγματα σε κάτι περισσότερο υγιής, παραγωγικός τρόπος.

Share With:
Rate This Article
Tags