fbpx
HomeBusinessΔημιουργήστε οικονομική υγεία με τους δικούς σας κανόνες

Δημιουργήστε οικονομική υγεία με τους δικούς σας κανόνες

Δημιουργήστε οικονομική υγεία με τους δικούς σας κανόνες

Η λέξη μόνο προϋπολογισμός συχνά κρύβει φόβο, τεμπελιά και σύγχυση. Κανείς δεν πρέπει να έχει άγχος για να παραγγείλει ένα ορεκτικό σε ένα ειδικό δείπνο ή να επενδύσει σε μια συμμετοχή στο γυμναστήριο. Φυσικά χρειάζεστε ένα σχέδιο δαπανών, αλλά έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ποτέ δεν ταιριάζει σε όλους. Το κλειδί για την οικοδόμηση της οικονομικής υγείας είναι ναι, να δίνεις στον εαυτό σου κανόνες, αλλά να τους κάνεις να λειτουργούν για σένα – κανόνες χρημάτων που μπορείς να ζήσεις.

1. Να έχετε πάντα ένα έτος ταμεία έκτακτης ανάγκης, μετρητά
22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 το 2020. Οι καριέρες τελείωσαν εν ριπή οφθαλμού. Πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν απροετοίμαστοι για ένα τέτοιο γεγονός. Αν και ζοφερό, αυτό χρησιμεύει ως ένα πολύτιμο μάθημα. Όταν οι καιροί είναι καλές, εργαστείτε σκληρά και γρήγορα για να αφαιρέσετε χρήματα έκτακτης ανάγκης ενός έτους. Αυτή η μία ενέργεια θα ανακουφίσει από μόνη της μεγάλο μέρος της αγωνίας που νιώθετε όταν σκέφτεστε τα χρήματα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης εδώ.

Εάν αυτό σας φαίνεται ακραίο, προσαρμόστε το. Κάντε τον κανόνα #1: Να έχετε πάντα έξι μήνες διαθέσιμα κονδύλια έκτακτης ανάγκης. Θυμηθείτε αυτοί είναι οι δικοί σας κανόνες για να ζήσετε, όχι οι δικοί του.

2. Εξοικονομήστε 10%, επενδύστε το 20% του ακαθάριστου ετήσιου εισοδήματος
Όταν αρχίζετε να εξοικονομείτε, το ταμείο έκτακτης ανάγκης είναι το μέρος για να ξεκινήσετε. Μόλις δημιουργηθεί αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε σε λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης. Η συμβουλή είναι να κατευθύνεται αυτόματα σε ένα μέρος του κάθε μισθού σε αυτόν τον λογαριασμό, χωρίς να το βλέπει κανείς.

Δεν είστε έτοιμοι να επενδύσετε τόσα χρήματα; Εντάξει. Ίσως ο κανόνας των χρημάτων σας να είναι: Επενδύστε 5% και εξοικονομήστε 10% του ακαθάριστου ετήσιου εισοδήματος. Ή μην επενδύσετε τίποτα απολύτως αυτή τη στιγμή.

3. Πληρώστε μετρητά για μεγάλα έξοδα (δαχτυλίδι αρραβώνων, ταξίδι ονείρου, γάμος) και 20% κάτω, κατ ‘ελάχιστο, σε ένα σπίτι
Ας το θέσουμε έτσι … ρίξτε το πλαστικό. Για να οικοδομήσουμε καλή οικονομική υγεία, είναι σημαντικό να μην φέρει μεγάλα ποσά χρέους όπου προκύπτουν τόκοι. Ίσως οι άνθρωποι να πέσουν στην παγίδα της πιστωτικής κάρτας νομίζοντας ότι μπορούν απλώς να την εξοφλήσουν. Αλλά τότε προκύπτει κάτι, ένα ταξίδι στα επείγοντα ίσως και αυτό το σχέδιο βγαίνει από το παράθυρο. Ένα από τα κλειδιά του Ramit για εξοικονόμηση χρημάτων είναι να ξοδεύεις ό, τι έχεις μόνο όταν τα έχεις.

4. Ποτέ μην αμφισβητείτε τη δαπάνη χρημάτων για βιβλία, ορεκτικά, υγεία ή δωρεά σε φιλανθρωπικό έρανο

Μπορεί να έχετε κάτι που είναι τόσο σημαντικό για εσάς, όπου δεν στερείτε τον εαυτό σας από κάτι που αγαπάτε. Ίσως επιλέξτε μερικά πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους και σας γεμίζουν. στη συνέχεια, διαμορφώστε τον κανόνα σας γύρω από αυτά.

Αγαπάτε την κηπουρική; Ο κανόνας σας #4 μπορεί να μοιάζει με αυτόν: Μην αμφισβητείτε ποτέ τη δαπάνη χρημάτων για είδη κήπου, λουλούδια, αντηλιακό και μανικιούρ.

5. Αγοράστε το καλύτερο και κρατήστε το όσο το δυνατόν περισσότερο
Μερικές φορές η αγορά φθηνών προιόντων καταλήγει να είναι ακριβή και η δαπάνη λίγο (ή πολύ) περισσότερο για ποιότητα εξοικονομεί χρήματα στο τέλος. Είναι προτιμότερο η αγορά ηλεκτρονικών συσκευών υψηλής ποιότητας επειδή διαρκούν περισσότερο, ρούχα επειδή δεν σκίζονται ή σκίζονται τόσο εύκολα και κάμερες για την αξιοπιστία τους. Ορισμένα από αυτά τα στοιχεία μπορούν να μεταδοθούν σε γενιές. Σως να μην είναι κακός κανόνας να υιοθετήσετε ως δικό σας.

6. Χωρίς όριο στις δαπάνες για υγεία ή εκπαίδευση
Η υγεία και η εκπαίδευση είναι πραγματικά ανταμοιβές που συνεχίζουν να δίνουν. Εάν ξοδεύετε σε ένα διαδικτυακό μάθημα που σας βοηθά να μάθετε οπτικοποίηση δεδομένων, έχετε τώρα μια νέα δεξιότητα που μπορείτε να πουλήσετε ως σύμβουλος δεδομένων.

Αυτές οι λίγες επιπλέον συνεδρίες με τον προπονητή σας στο γυμναστήριο θα σας κάνουν να νιώσετε καλά με τον εαυτό σας – να σας δυναμώσει, να σας παρακινήσει και ίσως ακόμη και να σας εμπνεύσει να σκεφτείτε πιο δημιουργικά για ένα έργο ή με έναν συγκεκριμένο πελάτη.

Το μέρος “χωρίς όριο” αυτού του κανόνα μπορεί να σας τρομάξει, οπότε ίσως ένα ανώτατο όριο €100 το μήνα στα μαθήματα γυμναστικής και €10.000 έτος στην εκπαίδευση – ό, τι έχει νόημα για εσάς.

7. Παντρευτείτε το σωστό άτομο
Είτε θέλετε να το πιστεύετε είτε όχι, τα χρήματα είναι ένα μεγάλο μέρος μιας σχέσης. Οι άνθρωποι έχουν μεγαλώσει με διαφορετικές αξίες χρημάτων και μπορούν να το δουν πολύ διαφορετικά. 

Δεν πρόκειται να στερηθείτε τον εαυτό σας από μικρές πολυτέλειες. Οι κανόνες για τα χρήματά σας αφορούν εξίσου την επένδυση στον εαυτό σας – ειδικά όταν αυτή η επένδυση μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε ακόμη περισσότερα χρήματα. Δεν υπάρχουν όρια στις δυνατότητες απόκτησης. Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο στο πόσο μπορείτε να κόψετε.

Θυμηθείτε, αυτοί είναι οι κανόνες σας που ανταποκρίνονται στα μοναδικά ενδιαφέροντα, τις ικανότητες και τον τρόπο ζωής σας. Και είναι εντάξει να πέσεις από το βαγόνι και να κάνεις λάθη. Αλλά πάντα να έχετε κατά νου ότι το πραγματικό λάθος είναι να μην κάνετε τίποτα. Ο καθένας μπορεί να λάβει έξυπνες οικονομικές αποφάσεις με ένα σταθερό, εξατομικευμένο σχέδιο που του ταιριάζει.

Share With:
Rate This Article