fbpx
HomeΤεχνολογίαΠώς τα social media αλλάζουν την τεχνολογία

Πώς τα social media αλλάζουν την τεχνολογία

Πώς τα social media αλλάζουν την τεχνολογία

Τα social media και η τεχνολογία έχουν εξελιχθεί εξαιρετικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ο καθένας βοήθησε τον άλλο να εξελιχθεί με μοναδικούς τρόπους. Η τεχνολογική πρόοδος επέτρεψε στους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε smartphone και υπολογιστές. Τώρα οι άνθρωποι συνδέονται μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης όπου κι αν πηγαίνουν επειδή όλοι έχουν ένα smartphone στην τσέπη ή την τσάντα τους.

Από την άλλη πλευρά, τα κοινωνικά μέσα αλλάζουν επίσης την τεχνολογία. Οι προγραμματιστές υπολογιστών ενσωματώνουν τη δικτύωση κοινωνικών μέσων στα προγράμματα λογισμικού τους. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν ποια προγράμματα λογισμικού αναπτύσσονται αρχικά. Η επιχειρηματική τεχνολογία έχει εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με περισσότερους από έναν τρόπους.

Παρακάτω είναι οι κορυφαίοι τρόποι με τους οποίους τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλάζουν την τεχνολογία.

Επικοινωνία

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είχατε προφορική συνομιλία με φίλο ή μέλος της οικογένειας στο τηλέφωνο; Εάν χρησιμοποιήσατε το τηλέφωνό σας για οτιδήποτε, πιθανότατα ήταν για να ελέγξετε τη ροή των κοινωνικών μέσων σας για τυχόν νέα σχόλια ή μηνύματα από τους οπαδούς σας. Λιγότεροι άνθρωποι επικοινωνούν τον παλιομοδίτικο τρόπο συνομιλίας με τους ανθρώπους. Τώρα χρησιμοποιούν τα μηνύματα κοινωνικής δικτύωσης ως την κύρια μορφή επικοινωνίας τους με φίλους και οικογένεια.

Ένα smartphone δεν είναι πραγματικά τηλέφωνο πια. Είναι ένας φορητός υπολογιστής που μπορείτε να τοποθετήσετε στην τσέπη σας. Απλώς κατεβάστε τις εφαρμογές για κινητά των αγαπημένων σας πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Instagram, και χρησιμοποιήστε τις εφαρμογές για να επικοινωνείτε με άτομα. Είναι το μοτίβο που ακολουθούν οι περισσότεροι σήμερα.

Η επικοινωνία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελείται από μηνύματα κειμένου και ομαδική συνομιλία. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια εγγραφή βίντεο ή ήχου με το smartphone σας και να την ανεβάσετε στα κοινωνικά μέσα. Ορισμένα δίκτυα μάλιστα σας επιτρέπουν να προβάλλετε ζωντανό βίντεο επίσης. Αλλά αν θέλετε να κάνετε μια πραγματική προφορική συνομιλία με κάποιον, θα είστε τυχεροί να βρείτε κάποιον κάτω των 40 ετών που ενδιαφέρεται να το κάνει αυτό.

Ανάπτυξη λογισμικού

Η Microsoft κατέχει μια θυγατρική εταιρεία που ονομάζεται GitHub, Inc., η οποία λειτουργεί μια πλατφόρμα φιλοξενίας κώδικα για προγραμματιστές λογισμικού. Εάν εσείς και η ομάδα ανάπτυξης λογισμικού σας θέλετε να συνεργαστείτε για το ίδιο έργο από διαφορετικές τοποθεσίες, το GitHub θα σας επιτρέψει να το κάνετε αυτό. Αποθηκεύει όλη την κωδικοποίηση στην πλατφόρμα φιλοξενίας της, έτσι ώστε η ομάδα σας να έχει πρόσβαση σε αυτήν από οπουδήποτε.

Μπορούμε να ευχαριστήσουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη συμβολή του στο να γίνει αυτό δυνατό. Δίνει στους προγραμματιστές την ευκαιρία να συνεργαστούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σε προγράμματα. Μπορούν να μάθουν και να μοιραστούν ιδέες μεταξύ τους, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία του επόμενου μεγάλου προγράμματος της δεκαετίας. Και δεδομένου ότι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται εξ αποστάσεως, δεν χρειάζεται να συνεχίσουν να έχουν κλήσεις συνδιάσκεψης ή συναντήσεις για να συνεργαστούν. Μπορούν να το κάνουν ακριβώς μέσω του GitHub με τη δύναμη των κοινωνικών μέσων.

Τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιείται πολύ για τη δημιουργία αλγορίθμων μάρκετινγκ. Τώρα που τα κοινωνικά μέσα είναι ένα σημαντικό μέρος της βιομηχανίας μάρκετινγκ και διαφήμισης, αλλάζει τον τρόπο ανάπτυξης των αλγορίθμων μάρκετινγκ. Οι αλγόριθμοι εξετάζουν τώρα τα ενδιαφέροντα και τα δημογραφικά στοιχεία που παρατίθενται στα προφίλ των κοινωνικών μέσων για να βοηθήσουν τους διαφημιζόμενους να στοχεύσουν συγκεκριμένο κοινό.

Για παράδειγμα, όταν ξεκινάτε μια καμπάνια Facebook Ads ή Instagram Ads, έχετε την επιλογή να καθορίσετε την τοποθεσία, το φύλο, το εύρος ηλικίας και τα ενδιαφέροντα του κοινού-στόχου σας. Είναι οι ίδιες πληροφορίες που αναφέρονται στα προφίλ των ανθρώπων στα κοινωνικά μέσα. Μόλις εκτελέσετε τη διαφημιστική καμπάνια, το A.I. το σύστημα θα αναζητήσει προφίλ με παρόμοιες πληροφορίες. Χωρίς τα κοινωνικά μέσα, αυτή η τεχνολογία διαφήμισης δεν θα ήταν τόσο ακριβής στο να στοχεύσει το σωστό κοινό για τις ανάγκες σας.

Crowdfunding

Πολλοί προγραμματιστές και προγραμματιστές έχουν εξαιρετικές ιδέες για το ποια τεχνολογία θα δημιουργήσουν στη συνέχεια. Το συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν αρκετά χρήματα για να χρηματοδοτήσουν το όραμά τους και να το μετατρέψουν σε κάτι πραγματικό. Οι μοναδικές επιλογές τους ήταν παραδοσιακά οι επιχειρηματίες επιχειρηματιών και οι τραπεζίτες. Και τα δύο είναι δύσκολο να εντυπωσιαστούν.

Τώρα όλα έχουν αλλάξει, χάρη στα κοινωνικά μέσα στο διαδίκτυο. Το crowdfunding των κοινωνικών μέσων επιτρέπει στους έξυπνους ανθρώπους χωρίς χρήματα να ζητούν δωρεές από άλλα άτομα στα κοινωνικά μέσα. Αυτές οι δωρεές θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν τις επόμενες μεγάλες τεχνολογίες λογισμικού ή υλικού του 21ου αιώνα.

Δεδομένου ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διευκολύνουν την ανταλλαγή πληροφοριών με φίλους και μέλη της οικογένειας, δεν αργεί αρκετές εκατοντάδες ή χιλιάδες άνθρωποι να δωρίσουν για να χρηματοδοτήσουν την ίδια τεχνολογική ανάπτυξη. Έτσι, εάν είστε ερασιτέχνης προγραμματιστής χωρίς προσωπικές οικονομικές συνδέσεις, τότε το crowdfunding των κοινωνικών μέσων είναι σωτήριο για εσάς.

Tεχνολογία της Πληροφορίας

Ίσως ο μεγαλύτερος τρόπος με τον οποίο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλάζουν τεχνολογία είναι στο I.T. τομέα. Οι προγραμματιστές κοινωνικών μέσων δομούν το I.T. συστήματα που επικεντρώνονται στους τύπους πληροφοριών και περιεχομένου που θέλουν οι άνθρωποι να βλέπουν στα κοινωνικά μέσα, ειδικά όταν πρόκειται για πολιτικές ειδήσεις.

Για παράδειγμα, το Facebook έχει κατηγορηθεί ότι καταστέλλει συντηρητικές διαφημίσεις και δημοσιεύσεις, ενώ παρουσιάζει πιο φιλελεύθερες διαφημίσεις και δημοσιεύσεις. Όσο περισσότερες εταιρείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ελέγχουν τις πληροφορίες που δίνονται στους ανθρώπους, τόσο περισσότερο χάνουμε τη θεμελιώδη ελευθερία του λόγου.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα συνεχίσουν να αλλάζουν τεχνολογία για τις επόμενες δύο δεκαετίες και αντίστροφα. Όλες οι τεχνολογίες θα περιστρέφονται τελικά γύρω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Το Facebook και το Instagram πιθανότατα θα εξακολουθήσουν να είναι τα κοινωνικά δίκτυα που οδηγούν για πάντα την αλλαγή τεχνολογίας.

Share With:
Rate This Article