fbpx
HomeBusinessΒασικές ηγετικές ικανότητες που πρέπει να ακολουθούν όλοι

Βασικές ηγετικές ικανότητες που πρέπει να ακολουθούν όλοι

Βασικές ηγετικές ικανότητες που πρέπει να ακολουθούν όλοι

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνήσουν ότι ένα πλοίο χρειάζεται έναν καπετάνιο, και μια επιχείρηση χρειάζεται ισχυρούς ηγέτες για να αποφύγει την πτώση. Αυτές οι επτά δεξιότητες θα εξυπηρετήσουν τους ηγέτες και τα μέλη της ομάδας για επιτυχία και πρόοδο.

1. Όραμα, καινοτομία και δημιουργικότητα ως τύποι ηγετικών δεξιοτήτων
Ο ενθουσιασμός για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της εταιρείας είναι πολύτιμος, αλλά δεν θα προχωρήσει μια εταιρεία μπροστά. Για να το κάνει αυτό, ένας ηγέτης χρειάζεται ένα στρατηγικό όραμα – την ιδέα για το πού πρέπει να πάει η επιχείρηση και ένα σχέδιο που καθορίζει πώς θα φτάσει εκεί. Οι καινοτόμοι ηγέτες αναγνωρίζουν και αξιοποιούν τις αναδυόμενες ευκαιρίες παραμένοντας πάντα περίεργοι και εστιάζοντας στο μέλλον με ευέλικτες νοοτροπίες. Ξέρουν επίσης πώς να εξισορροπούν την ανάπτυξη με τη σταθερότητα. Η δημιουργικότητα είναι απαραίτητη όταν εμφανίζονται εμπόδια. Οραματιστές, δημιουργικοί ηγέτες θα εξετάσουν μη παραδοσιακές λύσεις και θα ακούσουν ιδέες από τα μέλη της ομάδας.

2. Οι καλές ηγετικές ικανότητες περιλαμβάνουν ισχυρές ικανότητες επικοινωνίας
Ακόμα και οι πιο καινοτόμες στρατηγικές είναι μη παραγωγικές εάν η ομάδα που είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή δεν τις κατανοεί. Οι καλύτεροι ηγέτες μπορούν να επικοινωνούν σε κάθε επίπεδο, από συνομιλίες σε ένα έως συνέδρια τμημάτων έως ενημερώσεις για όλο το προσωπικό. Είναι έμπειροι σε διάφορες μεθόδους για την ανταλλαγή πληροφοριών, από το τηλέφωνο έως τα γραπτά υπομνήματα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μπορούν να επικοινωνούν σαφώς και συνοπτικά.

Οι μεγάλοι επικοινωνιολόγοι γνωρίζουν τη σημασία του να μοιράζονται τόσο επιτυχίες όσο και αποτυχίες. Χρησιμοποιούν τις ευκαιρίες για να παρέχουν καθοδήγηση χωρίς μικροδιαχείριση, αφού έχουν δώσει πρώτα σαφείς οδηγίες. Προπονούνται μέσω ανοιχτών ερωτήσεων και ενεργού ακρόασης, όπως “Πες μου τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω” και αιτήματα για διευκρινίσεις.

Η παροχή χρήσιμων πληροφοριών είναι σημαντική, αλλά υπάρχει περισσότερη επικοινωνία στο γραφείο παρά η παροχή οδηγιών. Η προσφορά θετικής ενίσχυσης και ανατροφοδότησης είναι επίσης σημαντική. Η εμφάνιση συγχαρητηρίων για έναν πίνακα ανακοινώσεων “Way to Go” βοηθά επίσης να μεταφέρετε τις προσδοκίες σας.

3. Η ανάθεση ευθυνών βοηθά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας
Η ηγεσία είναι κάτι περισσότερο από το να στέκεσαι μπροστά και να δείχνεις στους άλλους το μονοπάτι. Ένας καλός ηγέτης εργάζεται επίσης για να καθοδηγήσει άλλους από όλα τα επίπεδα του οργανισμού και αναπτύσσοντας μια σειρά από μελλοντικούς ηγέτες. Η ανάθεση ευθυνών είναι ένα εργαλείο για την ανάπτυξη νέων ηγετών. Το γεγονός είναι ότι ένα μόνο άτομο, ανεξάρτητα από το πόσο υψηλή είναι η θέση του στην εταιρεία, δεν μπορεί να κάνει τα πάντα. Η ανάθεση ευθυνών επιτρέπει την ιεράρχηση των καθηκόντων, διατηρώντας αυτά που μόνο εσείς μπορείτε να κάνετε, ενώ ενδυναμώνετε τους άλλους επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιούν τα ταλέντα τους και να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους. Εκτός από την κατάρτιση για το μέλλον, η εμπιστοσύνη που είναι εγγενής στην αποτελεσματική ανάθεση χτίζει επίσης εμπιστοσύνη και κίνητρα, καθώς και εμπνέει μια ατμόσφαιρα «πέρα από το μίλι». Μεταφέρετε παραγωγικά και απαιτητικά καθήκοντα και συνδυάστε τα με αναγνώριση και ανταμοιβές για να ενισχύσετε μεγαλύτερη αυτονομία στα μέλη της ομάδας.

4. Οι αποτελεσματικές ηγετικές ικανότητες περιλαμβάνουν την ηγεσία με ακεραιότητα
Η εμπιστοσύνη είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του γραφείου και το παράδειγμα είναι το ισχυρότερο εργαλείο για τη δημιουργία αυτού του δεσμού. Η επίδειξη έντιμης και ηθικής συμπεριφοράς που αναμένεται είναι πιο αποτελεσματική από τη σύνταξη πολιτικών. Να είστε διαφανείς όταν η αλήθεια είναι δυσάρεστη, μαζί με το να μοιράζεστε πιο ευτυχισμένα αποτελέσματα. Αναγνωρίστε τα λάθη σας και ζητήστε συγγνώμη για αυτά. Εξασκηθείτε στον ανοιχτό προβληματισμό και προσφέρετε λύσεις για να διορθώσετε τις αποτυχίες.

Η αυτοδιαχείριση των συναισθημάτων και της προσοχής και η ανταπόκριση με συμπόνια και τακτ είναι κρίσιμης σημασίας. λίγοι εργαζόμενοι θα εμπιστευτούν ένα πάντα θυμωμένο αφεντικό. Το να δίνεις το παράδειγμα σημαίνει επίσης να αναγνωρίζεις τα δυνατά, αδύνατα σημεία και τις προκαταλήψεις σου. Αποδείξτε με την πρακτική ότι μια ισορροπία ζωής-εργασίας είναι επίσης πολύτιμη.

5. Η ευελιξία είναι μια σημαντική ικανότητα ηγεσίας
Οι ομαλές λειτουργίες που ακολουθούν προγραμματισμένους δρόμους είναι ευχάριστες, αλλά οι επιχειρήσεις σπάνια είναι τόσο συνεργάσιμες. Τόσο η αλλαγή όσο και τα εμπόδια είναι αναπόφευκτα και οι ισχυρότεροι ηγέτες καταλαβαίνουν πώς να αποδέχονται τις αλλαγές και να διαπραγματεύονται απαντήσεις. Είναι σε θέση να αυτοσχεδιάσουν γρήγορα κατά τη διάρκεια των συνεχόμενων διαδικασιών και είναι ανοιχτοί σε σχόλια από τους εργαζόμενους σε όλα τα επίπεδα ευθύνης. Δεν δέχονται μόνο συμβουλές από άλλους, τις αναζητούν. Εκτός από την επικοινωνία με ειδικούς που μπορούν να προσφέρουν αμερόληπτες και ενημερωμένες προτάσεις, παρέχουν στους εργαζόμενους την ευκαιρία να προσφέρουν λύσεις. Ένας τρόπος για να ενθαρρύνετε τη συμβολή είναι να παρέχετε ένα πλαίσιο ιδεών για απλές συνεισφορές.

6. Οι καλές ηγετικές ικανότητες χτίζουν σχέσεις
Η παραγωγή είναι καλύτερη όταν οι άνθρωποι συνεργάζονται καλά. Η ενθάρρυνση υγιών σχέσεων μεταξύ των μελών της ομάδας είναι έργο του ηγέτη. Δημιουργήστε δεσμούς με την ομάδα, εκπληρώστε συμφωνίες και υποσχέσεις και αποδεχτείτε την ευθύνη για την παροχή πόρων, κατάρτισης και καθοδήγησης για την επίτευξη έργων και εταιρικών στόχων.

7. Οι ηγετικές ικανότητες περιλαμβάνουν θετικότητα
Οι ευτυχισμένοι εργάτες είναι πιο αποδοτικοί εργαζόμενοι. Η οικοδόμηση και η διατήρηση ενός θετικού περιβάλλοντος κάνει τους πιο ευτυχισμένους υπαλλήλους και δεν είναι μια δύσκολη πρόταση. Ξεκινήστε αντιμετωπίζοντας όλους με σεβασμό, ενσυναίσθηση και διπλωματία, αλλά μην σταματήσετε εκεί. Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους να προσθέσουν προσωπικότητα στο χώρο εργασίας τους με διασκεδαστικά προϊόντα γραφείου, όπως συρραπτικά ασυνήθιστου σχήματος ή φακέλους με έντονα χρώματα. Ρωτήστε (και ακούστε) για τα σχέδια διακοπών και να είστε πρόθυμοι να γελάσετε με τον εαυτό σας όταν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως αναμενόταν.

Share With:
Rate This Article