fbpx
HomeΤεχνολογία8 τρόποι για να λειτουργήσουν τα social media για την επιχείρησή σου

8 τρόποι για να λειτουργήσουν τα social media για την επιχείρησή σου

8 τρόποι για να λειτουργήσουν τα social media για την επιχείρησή σου

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει όχι μόνο να συμμετέχετε αλλά και να ασχολείστε με συνέπεια. Το κλειδί για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων είναι να συμμετάσχετε στη συζήτηση. Επικοινωνώντας με άτομα στην κοινότητά σας και απαντώντας στα σχόλιά τους, μπορείτε να ορίσετε την ατζέντα.

Επιλέξτε μια πλατφόρμα για να ξεκινήσετε, είτε πρόκειται για Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram ή άλλη από την αυξανόμενη λίστα επιλογών. Μάθετε λίγο για τα κανάλια πριν αποφασίσετε. Έχουν όντως διαφορετικά χαρακτηριστικά και ως εκ τούτου είναι κάπως διαφορετικά στο πώς μπορείτε να παρουσιαστείτε καλύτερα. Για παράδειγμα, το LinkedIn είναι πιο δημοφιλές στον επιχειρηματικό κόσμο και έχει πολύ μεγάλη διεθνή κοινό. Εν τω μεταξύ, το Instagram είναι πιο οπτικά προσανατολισμένο. Το Twitter είναι πολύ ενημερωτικό, με γρήγορα σχόλια και απαντήσεις και το Facebook έχει πολλές επιχειρήσεις, αλλά η προσέγγιση είναι πιο κοινωνική. Το καθένα έχει επίσης ελαφρώς διαφορετικά δημογραφικά στοιχεία χρηστών. Το πιο σημαντικό, μάθετε σε ποια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης είναι οι πελάτες σας που περνούν το χρόνο τους – γιατί εκεί πρέπει να είστε. Πηγαίνετε να τα βρείτε και ασχοληθείτε.

Αυτές οι συμβουλές θα βοηθήσουν:

Να είστε αυθεντικοί.
Να είσαι ο εαυτός σου. Μοιραστείτε και tweet και δημοσιεύστε τα πράγματα που σας ενδιαφέρουν. Μην προσπαθείς να γίνεις αυτό που νομίζεις ότι θέλουν οι άλλοι. Και μην εργάζεστε πολύ σκληρά για να κάνετε τα πάντα τέλεια. αν το κάνετε, είτε δεν θα βάλετε ποτέ τίποτα, είτε το χειρότερο, θα σπάσετε την εμπιστοσύνη με τους πελάτες σας. Είτε πρόκειται για Twitter, Facebook ή Pinterest, αυτό που έχει σημασία είναι οι σκέψεις σας. Δημοσιεύστε πράγματα που ενδιαφέρουν πραγματικά εσάς και την κοινότητά σας.

Συμμετοχή, συμμετοχή, συμμετοχή!
Ο πρωταρχικός στόχος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η δημιουργία σχέσεων και η προσθήκη αξίας. Εδώ πέφτουν οι περισσότεροι. Δουλεύουν τόσο σκληρά για να δημιουργήσουν περιεχόμενο και να το απωθήσουν, αλλά στη συνέχεια αποτυγχάνουν να μπουν και να αλληλεπιδράσουν με το κοινό τους.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μιλάς σε ανθρώπους αλλά δημοσιεύεις αυτό που πιστεύεις ότι είναι υπέροχο. Μιλήστε με ανθρώπους και εμπλακείτε πραγματικά. Απαντήστε στα σχόλια. Μετάβαση στις κοινότητες. Μοιραστείτε την προοπτική και την άποψή σας.

Μην υπερ-παράγεται.
Το υπερπαραγόμενο περιεχόμενο τείνει να απενεργοποιεί τους ανθρώπους στα κοινωνικά μέσα. Επιπλέον, χρειάζεστε τόσο πολύ περιεχόμενο (βίντεο, ήχο, αναρτήσεις ιστολογίου, πίνακες παραθέσεων, εικόνες κ.λπ.) που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν τον χρόνο και τους πόρους να το βάλουν στην παραγωγή και να το κάνουν να φανεί φανταχτερό. Οι άνθρωποι δεν νοιάζονται. Και δεν τους ενδιαφέρει τι δημιουργήσατε την προηγούμενη εβδομάδα. Θέλουν να σας γνωρίσουν, να βιώσουν την ημέρα σας μαζί σας και να συνδεθούν μαζί σας. Ως αποτέλεσμα, είναι πολύ πιο ισχυρό να τεκμηριώσετε τη ζωή σας σε πραγματικό χρόνο από ό, τι είναι να αφιερώσετε χρόνο για να λιώσετε και να γυαλίσετε ένα κομμάτι περιεχομένου σε υψηλή γυαλάδα.

Μην υπερπωλείτε.
Γνωρίζετε αυτόν τον τύπο σε ένα πάρτι που θέλει πάντα να σας πουλήσει ασφάλιση; Μην είσαι αυτός ο τύπος. Γνωρίστε τους ανθρώπους, εμπλακείτε με ειλικρίνεια και συμμετάσχετε στη συζήτηση … μην κυριαρχείτε. Η παροχή συμβουλών και η παροχή προτάσεων θα σας κάνουν να φαίνεστε χρήσιμοι, γνώστες και αξιόπιστοι. Ζητήστε από τους ανθρώπους να σας ρωτήσουν για τον εαυτό σας, αντί να τους πουν για τον εαυτό σας, και θα είναι πιο δεκτικοί.

Δεσμευτείτε σε μια καθημερινή «ώρα δύναμης».
Το ξεκίνημα με αυτές τις τεχνολογίες είναι γρήγορο και εύκολο. Το άνοιγμα λογαριασμού δεν κοστίζει τίποτα και η δημοσίευση είναι δωρεάν. Σε λίγα λεπτά, μπορείτε να ξεκινήσετε. Μέσα σε μία ώρα, μπορείτε να επικοινωνήσετε και να συνδεθείτε με φίλους, συναδέλφους και πελάτες.

Αφιερώστε μία ώρα την ημέρα κατά τη διάρκεια της έναρξής σας, ασχοληθείτε με την κοινότητα. Αυτό είναι. Σε μία ώρα την ημέρα, με μηδενικό κόστος, μπορείτε να φτιάξετε στρατό. Το κόστος σε χρόνο και χρήμα είναι αμελητέο, αλλά η πιθανή αποπληρωμή σε έκθεση και προσοχή είναι ανυπολόγιστη.

Παρακολουθήστε και προστατέψτε την επωνυμία σας.
Βεβαιωθείτε ότι επισκέπτεστε τακτικά τους ιστότοπους, τις ροές και τις σελίδες που συζητούν τη βιομηχανία, το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Αναζητήστε αναρτήσεις που αναφέρουν την εταιρεία σας. Απαντήστε σε σχόλια και παράπονα, χρησιμοποιώντας τα ως ευκαιρίες για συμμετοχή, οικοδόμηση εμπιστοσύνης, ανάπτυξη της επωνυμίας σας και συλλογή έρευνας αγοράς. Εάν δώσετε προσοχή, μπορείτε να ξεπεράσετε πιθανά προβλήματα.

Επενδύστε στον ήχο.
Εάν δημοσιεύετε περιεχόμενο βίντεο ήχου, λάβετε υπόψη μερικά πράγματα. Παρόλο που το χρώμα, το φόντο και οι τιμές παραγωγής δεν είναι τέλειες, ο καλός ήχος είναι πολύ σημαντικός. Αγοράστε ένα μικρόφωνο χαμηλής ποιότητας για ήχο ποιότητας και, ανεξάρτητα από την πηγή του βίντεό σας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό φως για να σας δουν καθαρά οι άνθρωποι. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα, αλλά αυτή είναι μια λεπτομέρεια στην οποία πρέπει να επενδύσετε.

Πείτε τους πώς να σας προσεγγίσουν.
Βεβαιωθείτε ότι οι θαυμαστές σας γνωρίζουν πώς να σας πιάσουν. Εάν είναι δυνατόν, δώστε τους τη διεύθυνση ιστού, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό τηλεφώνου και τη λαβή κοινωνικών μέσων. Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε την ίδια λαβή σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας προσφέρουν την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια τεράστια δύναμη πωλήσεων που θα είναι πιο αποτελεσματική από οποιονδήποτε άλλο μπορείτε να βάλετε στο προσωπικό. Το πλήθος των πωλήσεών σας από πλήθος θα είναι εκεί έξω, λέγοντας σε άλλους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το προϊόν ή την υπηρεσία σας για εσάς. Οι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να εμπιστευτούν την επωνυμία σας και να κάνουν μια αγορά με βάση την παραπομπή ενός φίλου, παρά ακούγοντας οτιδήποτε έχετε να πείτε.

Share With:
Rate This Article