fbpx
HomeBusinessΒιογραφικό: Οι 3 στρατηγικές για να πάρεις τη δουλειά

Βιογραφικό: Οι 3 στρατηγικές για να πάρεις τη δουλειά

Βιογραφικό: Οι 3 στρατηγικές για να πάρεις τη δουλειά

 Όπως ήδη θα έχεις διαπιστώσει οι ευκαιρίες για να βρεις μια θέση εργασίας είναι περιορισμένες, ενώ ταυτόχρονα η ζήτηση και ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να κινηθείς στοχευμένα και μεθοδικά. Χρειάζεται να έχεις μια ξεκάθαρη κατεύθυνση και σαφή εικόνα του χώρου που επιδιώκεις να προσληφθείς. Διαφορετικά κάθε προσπάθεια σου θα είναι άστοχη , αφού θα είναι σαν να ρίχνεις με το τόξο σου σε στόχους που δεν βρίσκονται σε ένα σταθερό σημείο, αλλά κινούνται διαρκώς. Σκοπεύοντας τυχαία από εδώ και από εκεί , πόσες πιθανότητες έχεις να πετύχεις τον κινούμενο στόχο; Ελάχιστες. Με αποτέλεσμα: Να χάνεις τα βέλη και την πολύτιμη ενέργειά σου . Μια τέτοια άσκοπη τακτική οδηγεί την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση σου στο ναδίρ.

Πώς μπορείς λοιπόν να κινηθείς έξυπνα και μεθοδικά;

Ακολούθησε τις παρακάτω 3 στρατηγικές που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις το βιογραφικό σου,ώστε να αντικατοπτρίζει την εικόνα του ιδανικού υποψηφίου που θα κληθεί για συνέντευξη.

Τελειοποίησε το βιογραφικό σου
Το εισιτήριο για μια συνέντευξη επιλογής προσωπικού είναι ένα στοχευμένο και ελκυστικό Βιογραφικό Σημείωμα. Αν αντιμετωπίζεις το βιογραφικό σου σαν ένα απλό χαρτί Α4, αφήνοντάς το δεξιά και αριστερά ή το στέλνεις με ομαδική αποστολή, με την ίδια ευκολία αυτό θα καταλήξει μοιραία στα αζήτητα. Το βιογραφικό επιβάλλεται να είναι customized, δηλαδή να το προσαρμόζεις στην εκάστοτε θέση εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι τονίζεις εκείνες τις γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες που έχεις και που αντιστοιχούν σε αυτό που αναζητά ο εκάστοτε εργοδότης. Κάνοντας αυτή την επεξεργασία στο βιογραφικό σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαγράψεις τα στοιχεία εκείνα που δεν ζητούνται στην περιγραφή της αγγελίας (job description). Το ταίριασμα των προσόντων και του προφίλ σου στην εκάστοτε θέση εργασίας θα σε φέρει στο κατώφλι της επιχείρησης, για να έχεις την ευκαιρία μιας προσωπικής συνέντευξης για δουλειά.

Παρουσίασε τη δουλειά σου
Φρόντισε το βιογραφικό σου να έχει links που να παραπέμπουν στο προφίλ σου σε επαγγελματικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε ιστότοπους όπου έχεις δημοσιεύσει κάποιο project της δουλειάς σου. Το περιεχόμενο του project θα δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τις γνώσεις και τις δεξιότητές σου, ενώ παράλληλα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του εργοδότη να μάθει περισσότερα για σένα.

Ξεχώρισε!
Για μια θέση εργασίας καταφθάνουν εκατοντάδες βιογραφικά ανθρώπων που έχουν λίγο-πολύ παρόμοιες σπουδές και επαγγελματικό backround. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να σκεφθείς τι είναι εκείνο που σε διαφοροποιεί από την πλειοψηφία των υποψηφίων και που μεταφράζεται σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Τι είναι εκείνο που σε ξεχωρίζει; Τι είναι εκείνο που θα τραβήξει την προσοχή του εργοδότη ή του recruiter και θα σε βγάλει από το καζάνι των αιτήσεων;

Ο αξιολογητής του βιογραφικού σου θέλει να καταλάβει ποιος είσαι και τι μπορείς να προσφέρεις. Συντάσσοντας ένα στοχευμένο βιογραφικό χρειάζεται να δώσεις στο πιάτο τις απαντήσεις στα ερωτήματα: Τι; Γιατί; Πώς;

Τι ακριβώς έκανες στην προηγούμενη δουλειά; Ήσουν πίσω από ένα γραφείο ή έπαιρνες ενεργό ρόλο στη ομαδική εργασία; Βελτίωσες κάποιες πρακτικές της παραγωγής με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους; Κατάφερες να αυξήσεις την πελατεία στο Χ% ποσοστό, χρησιμοποιώντας τα social media; Μπορούσες να ολοκληρώσεις ένα έργο σε λιγότερο από τον συνήθη χρόνο; Τι αποτελέσματα έφερε η εργασιακή σου απόδοση στην εταιρία που δούλευες; Πώς κατάφερες να μειώσεις το budjet ενός συγκεκριμένου project; Τι ζητά και εκτιμά περισσότερο η επιχείρηση στην οποία στοχεύεις και γιατί να επιλέξουν να προσλάβουν εσένα; Ποιοι λόγοι σε κάνουν να ξεχωρίζεις;

Αν καταφέρεις να απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και να συγκεντρώσεις στο βιογραφικό σου λέξεις-κλειδιά που ζητά η περιγραφή της θέσης, τότε αυτόματα μετατρέπεσαι στον ιδανικό υποψήφιο! Εάν είσαι αυτό που ψάχνουν ή κατά 80% αυτό που ψάχνουν, τότε μπαίνεις στη λίστα με τα φαβορί που θα κληθούν για τη συνέντευξη!

Share With:
Rate This Article