fbpx
HomeΠροσωπική ΑνάπτυξηΠώς να χτίσετε αυτοπεποίθηση!

Πώς να χτίσετε αυτοπεποίθηση!

Πώς να χτίσετε αυτοπεποίθηση!

Δεν μπορούμε να βασιστούμε ή να περιμένουμε την έγκριση κάποιου άλλου. Πρέπει να βλέπουμε τον εαυτό μας ως άξιο και ικανό να πετύχουμε οτιδήποτε επιλέξουμε να επιτύχουμε.

Τελικά, το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας είναι πιο σημαντικό από το πώς μας βλέπει κάποιος άλλος. Εάν δεν δουλεύουμε για να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, τίποτα που νομίζει κάποιος άλλος δεν έχει σημασία.

Με παρόμοιο πνεύμα, έχετε νιώσει ποτέ ότι δεν ταυτίζεστε με τους άλλους συνολικά; Σε αυτή την περίπτωση, σκεφτείτε πόσες φορές έχετε συναντήσει έναν πανέμορφο άνδρα ή γυναίκας και στη συνέχεια ξεχάσατε πόσο ωραία ήταν επειδή δεν είχαν τίποτα ενδιαφέρον να πουν ή δεν μπορούσαν να προσθέσουν τίποτα αξιόλογο στην οπτική σας. Νομίζω ότι συμβαίνει συχνότερα!
Σκεφτείτε ότι σε μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό Men’s Health Magazine (1.000 γυναίκες ηλικίας 21 έως 54 ετών σε δύο διαδικτυακές δημοσκοπήσεις) οι γυναίκες βαθμολόγησαν τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα πολύ υψηλότερα από αυτά που αντανακλούν τη φυσική ελκυστικότητα.

Σε άλλα διαδικτυακά ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν από άνδρες και γυναίκες, η νούμερο ένα ποιότητα που βρέθηκε επιθυμητή σε κάποιον ήταν η «αυτοπεποίθηση». Η φυσική ελκυστικότητα δεν μπήκε καν στο top 10!

Το συμπέρασμα είναι ότι αυτό που σκέφτεστε και πώς προβάλλετε τον εαυτό σας, είναι πιο σημαντικό από το να έχετε απλώς καλή εμφάνιση. Η οικοδόμηση αυτοπεποίθησης δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε τους άλλους, αλλά ένας πολύ καλός τρόπος για να νιώσετε καλά με τον εαυτό σας!

Συμβουλές για την οικοδόμηση αυτοπεποίθησης

1. Αναγνωρίστε τη μοναδικότητά σας. Πίστεψε στον εαυτό σου και γνώρισε ότι είσαι μοναδικός. Δεν υπάρχει άλλος σαν εσάς σε αυτόν τον πλανήτη. Κανείς δεν μοιάζει με εσάς, δεν έχει τα ίδια ταλέντα, εμπειρίες ή προοπτική με εσάς. Είστε μοναδικοί και ως εκ τούτου είστε εδώ για να κάνετε τη μοναδική σας συνεισφορά. Αν ο καθένας μας επικεντρωθεί σε αυτό που φέρνουμε στον κόσμο για να μοιραστούμε, δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση, φθόνος ή λύπη. Είμαστε εδώ για να “συνεισφέρουμε έναν στίχο”.

2. Δώστε τον καλύτερό σας εαυτό. Όταν κάνεις ό, τι καλύτερο μπορείς, με το καλύτερο από αυτά που έχεις, δεν μπορείς παρά να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και αυτή η εμπιστοσύνη έρχεται μέσα σε ό, τι κάνεις. Δίνοντας τον καλύτερό σας εαυτό δεν σας φοβίζει να διακινδυνεύσετε ή να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας – και οι δύο εξαιρετικοί δημιουργοί αυτοπεποίθησης.

3. Επιμείνετε. Όλοι έχουν αναποδιές και εμπόδια για να αντιμετωπίσουν. Μην τους αφήσετε να υπονομεύσουν την αυτοπεποίθησή σας. Αντιμετωπίστε τις ως ευκαιρίες για να ενισχύσετε την αποφασιστικότητά σας και στη συνέχεια να επιμείνετε. Δείτε άρθρο: Η δύναμη της επιμονής χτίστε αυτοπεποίθηση

4. Ξεπεράστε τις αντιξοότητες. Η υπέρβαση των αντιξοοτήτων χτίζει και ενισχύει την αυτοπεποίθηση. Τα μεγαλύτερα τραγούδια, έργα τέχνης και λογοτεχνικά κομμάτια γράφτηκαν από εκείνους που βίωσαν τα βάθη της απελπισίας, της απώλειας και του κενού και μετά τα ξεπέρασαν. Το να βιώνεις τη θλίψη και την απώλεια, και μετά να ανεβαίνεις πάνω από αυτά, γεννά ελπίδα και θρίαμβο. Σε κάνει να τεντώνεσαι και να γίνεις περισσότερο από ό, τι ήσουν.

5. Επιτύχετε κάτι. Βάλε στόχους για τον εαυτό σου και μετά πίεσε τον εαυτό σου να τους φτάσει. Η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει στα ύψη όταν ξέρεις ότι μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις. Σε κάνει να νιώθεις ασταμάτητος. Ομοίως, επιτύχετε μαεστρία. Οι εμπειρίες κυριαρχίας είναι εκείνες για τις οποίες γνωρίζετε ότι έχετε εργαστεί σκληρά και έχετε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να επιτύχετε την επιτυχία.

6. Ξεχωρίστε τον εαυτό σας από το συμβάν. Δεν είσαι αυτό που σου συμβαίνει, ούτε πώς πιστεύεις ότι σε βλέπουν οι άλλοι. Με άλλα λόγια, δεν ορίζεσαι από αυτό που σου συμβαίνει, ούτε ορίζεσαι από το πώς σε βλέπουν οι άλλοι. Είστε αυτό που επιλέγετε να είστε – ένα άτομο με χαρακτήρα, αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση.

7. Αντιμετωπίστε τους φόβους σας. Δεν υπάρχει τίποτα που να καταστρέφει την αυτοπεποίθηση περισσότερο από το να υποκύπτεις στον φόβο. Όλοι αισθάνονται φόβο σε διάφορες περιόδους. είμαστε άνθρωποι, ωστόσο το να αντιμετωπίζουμε τις συνθήκες με θάρρος και ψυχραιμία ενισχύει τον χαρακτήρα και χτίζει αυτοπεποίθηση. Βάλτε τον εαυτό σας εκεί έξω! Αν φοβάστε να γνωρίσετε νέα άτομα, παρακολουθήστε κοινωνικές εκδηλώσεις κ.λπ. – μην μένετε σπίτι και μην ανησυχείτε. Το να κάνεις δημιουργεί αυτοπεποίθηση. Φυσικά, θα νιώσετε και πιθανότατα θα είστε αμήχανοι τις πρώτες φορές σε νέες καταστάσεις, ωστόσο, όσο περισσότερο το κάνετε, τόσο καλύτερα θα γίνετε και επομένως τόσο καλύτερα θα νιώθετε για τον εαυτό σας.

8. Η καλή εμφάνιση δεν ισοδυναμεί με αυτοπεποίθηση. Μερικοί από τους πιο ελκυστικούς ανθρώπους στον κόσμο είναι ανασφαλείς και στερούνται αυτοπεποίθησης. Η Μέριλιν Μονρόε θεωρήθηκε ως ένας από τους πιο σέξι, πιο όμορφους ανθρώπους στον κόσμο, ωστόσο της έλειπε μια θετική εικόνα για τον εαυτό της. Άδεια επέτρεψε σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως η έγκριση των άλλων, να καθορίσουν την αξία της. Η καλή εμφάνιση μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλά με τον εαυτό σας προσωρινά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετά.

9. Φροντίστε καλά τον εαυτό σας. Όταν είστε σε φόρμα, με καλή υγεία και προσπαθείτε να δείχνετε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, δεν μπορείτε παρά να νιώσετε αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι διαφορετικό, φυσικά, από το να συγκρίνεις την εμφάνισή σου με άλλες. Είναι να νιώθεις άνετα μαζί σου. Όλοι φαίνονται καλοί όταν είναι σε καλή κατάσταση, περιποιημένοι και υγιείς. Δεν μπορείτε παρά να έχετε μια λάμψη για εσάς όταν φροντίζετε καλά τον εαυτό σας.

10. Μάθετε πώς να μιλάτε στον εαυτό σας. Όλοι έχουμε τις αρνητικές μας στιγμές, στιγμές αμφιβολίας, σύγχυσης και αβεβαιότητας. Όταν συμβεί αυτό, πρέπει να μάθουμε πώς να αποκαθιστούμε την αυτοπεποίθηση. Ένας τρόπος είναι να καταλάβουμε ότι όλοι περνούν τέτοιες στιγμές. Ένα άλλο είναι να θυμάστε επιτυχίες του παρελθόντος, να απεικονίζετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να το διατηρείτε! Η πρακτική κάνει τέλεια.

Η αυτοπεποίθηση είναι απολύτως απαραίτητη για την επιτυχία σε κάθε προσπάθεια. Το αποκτάτε κάνοντας, μαθαίνοντας, ολοκληρώνοντας και επιμένοντας.

Share With:
Rate This Article