fbpx
HomeΕπιχειρηματικότηταΤι είναι το παθητικό εισόδημα;

Τι είναι το παθητικό εισόδημα;

Τι είναι το παθητικό εισόδημα;

 

Ίσως έχετε ξανακούσει τον όρο παθητικό εισόδημα και έχετε αναρωτηθεί: «Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσα πραγματικά να κάνω;»

Τι είναι το παθητικό εισόδημα;
Το παθητικό εισόδημα είναι χρήματα που κερδίζετε και δεν απαιτούν λίγη έως καθόλου προσπάθεια από την πλευρά σας. Βγάζετε χρήματα στον ύπνο σας; Ναι, αυτό είναι παθητικό εισόδημα.

Όταν λαμβάνετε χρήματα ενοικίου από ενοικιαστές ή επιταγές δικαιωμάτων από στούντιο του Χόλιγουντ, συγχαρητήρια, λαμβάνετε παθητικό εισόδημα.

Γιατί πρέπει να δημιουργήσετε παθητικό εισόδημα

H εύρεση ενός τρόπου για να δημιουργήσετε παθητικό εισόδημα απαιτεί δημιουργικότητα, υπομονή και ακόμη και λίγη τύχη. Η απόκτηση παθητικού εισοδήματος όχι μόνο σας παρέχει ένα επιπλέον οικονομικό μαξιλάρι, απομονώνοντάς σας από τα πάνω και τα κάτω της καθημερινής σας εργασίας, αλλά σας βοηθά επίσης να δημιουργήσετε ανθεκτικότητα. Σε κάνει πιο δυνατό. Σε προετοιμάζει για το μέλλον, για το άγνωστο.

Μπορείτε να γίνετε πλούσιοι με παθητικό εισόδημα;
Γενικά, όχι. Ωστόσο, όπως ο μύθος του Αισώπου για τη χελώνα και τον λαγό, ο αργός αλλά επίμονος κερδίζει τον αγώνα. Σταθερές ροές εισοδήματος, μηνιαίες ή τακτικές, σίγουρα μπορεί να αυξηθούν μακροπρόθεσμα.

Για παράδειγμα, €300 επιπλέον μηνιαίως γίνονται €3.600 ετησίως, τα οποία σε διάστημα 5 ετών γίνονται €18.000 ή περισσότερα, εάν τα χρήματα τοποθετηθούν σε έντοκο λογαριασμό ταμιευτηρίου ή επενδυτικό λογαριασμό. Καθόλου άσχημα για το παθητικό εισόδημα.

Τύποι παθητικού εισοδήματος

Ακίνητα

Ενοικιαζόμενο ακίνητο

Η αγορά ενός ενοικιαζόμενου ακινήτου και η είσπραξη μηνιαίου ενοικίου από τους ενοικιαστές θεωρείται συχνά ως ο κλασικός ορισμός του παθητικού εισοδήματος. Ακόμα κι αν δεν αγοράζετε το ακίνητο εντελώς με μετρητά και αντ ‘αυτού παίρνετε υποθήκη, το μηνιαίο εισόδημα από ενοίκιο θα πρέπει να καλύπτει την υποθήκη, τους φόρους, την ασφάλιση, τις επισκευές και άλλα τέλη – τυχόν υπόλοιπα χρημάτων χρησιμεύουν ως παθητικό εισόδημα.

Φυσικά, αυτό δεν είναι ακριβώς παθητικό εισόδημα – υπάρχει ακόμα κάποια δουλειά. Αν δεν προσλάβετε διαχειριστή ή εταιρεία διαχείρισης για να επιβλέπει το ακίνητο – το οποίο, φυσικά, προσθέτει επιπλέον χρεώσεις και μειώνει κάθε πιθανό εισόδημα – θα είστε αυτός που θα καλέσετε οι ενοικιαστές σας όταν σπάσει ο θερμοσίφωνας (ή χειρότερα).

Επενδύοντας
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θεωρούν την επένδυση παθητικού εισοδήματος, αλλά από φυσική άποψη, είναι (για να είναι σαφές, το εισόδημα που αποκτάται από επενδύσεις ταξινομείται ως εισόδημα χαρτοφυλακίου σύμφωνα με την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων).

Για να εξοικονομήσετε εκατομμύρια για το μέλλον, πρέπει να ξεκινήσετε να επενδύετε νωρίς. Επίσης, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να επικοινωνήσετε με έναν οικονομικό σύμβουλο για βοήθεια στη δημιουργία αυτών των λογαριασμών.

Ενώ το επενδυτικό σας εισόδημα πιθανότατα θα παραμείνει στους λογαριασμούς σας και θα επανεπενδυθεί (δεν θα το εξαργυρώνετε τακτικά για να το ξοδεύετε σε πράγματα όπως διακοπές ή online πτυχίο), να είστε σίγουροι ότι εξακολουθούν να είναι εισοδήματα που αυξάνονται αθόρυβα και με ασφάλεια – και παθητικά.

Το «κοινωνικό διαδίκτυο»
Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιήσετε τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να έχετε εισοδήματα παθητικά.

Και όχι, δεν χρειάζεται να γίνετε μια επιρροή του Instagram που διαφημίζει ένα ψεύτικο φεστιβάλ μουσικής στις Μπαχάμες. Υπάρχουν τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το YouTube, το Instagram, ακόμη και καλό blogging για να κερδίσετε επιπλέον χρήματα. Είτε πρόκειται για πώληση προϊόντων ή υπηρεσιών, για την εξειδίκευσή σας, το μάρκετινγκ συνεργατών ή για διαφημίσεις, τα κοινωνικά δίκτυα και οι αγορές στο διαδίκτυο γνωρίζουν καλά ότι τακτικά άτομα όπως εσείς τα χρησιμοποιούν ως τρόπους για να κερδίσουν λίγα επιπλέον χρήματα, και αυτό είναι απολύτως εντάξει.

Είναι το παθητικό εισόδημα πραγματικά παθητικό;
Προσέξτε να μην πάρετε τη λέξη παθητική πολύ κυριολεκτικά. Πρέπει ακόμα να κάνεις λίγη δουλειά για να βγάλεις αυτά τα χρήματα.

1. Το παθητικό εισόδημα είναι απολύτως δυνατό.

2. Ωστόσο, απαιτεί πολλή προσπάθεια.

3. Μπορεί να σου δώσει απίστευτη ελευθερία και ευελιξία.

4. Πάρα πολλοί άνθρωποι επιδιώκουν ευκαιρίες παθητικού εισοδήματος χωρίς να καταλαβαίνουν γιατί το θέλουν καταρχήν.

Πιστεύω ότι το να βγάζεις χρήματα χωρίς να κάνεις δουλειά είναι υπέροχο, αλλά ξέρω ότι πραγματικά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε όλες τις ελπίδες και τα όνειρα για τη δημιουργία μιας παθητικής ροής εισοδήματος; Όχι. Απλώς σημαίνει ότι πρέπει να αποφασίσετε πόση ώρα θέλετε να αφιερώσετε σε μια παράπλευρη επιχείρηση – να, μπορεί να γίνει και η δική σας φασαρία – για να δημιουργήσετε εισόδημα και αν τα οφέλη υπερτερούν αυτών των προσπαθειών και των κινδύνων.

Θυμηθείτε ότι η επιδίωξη ενός δευτερεύοντος έργου για παθητικό εισόδημα θα πρέπει να σας παρέχει ακόμα ευελιξία και ελευθερία. Εάν παρέχει μόνο ένα μικρό κομμάτι χρημάτων, αλλά βρίσκεστε να χάνετε τον ύπνο και να υστερείτε με άλλες δεσμεύσεις ζωής, τότε δεν είναι καθόλου παθητικό εισόδημα.

Η δοκιμή και το λάθος είναι απολύτως καλά και δεν είστε χαμένος αν δεν έρθει γρήγορα. Ακριβώς όπως το παθητικό εισόδημα μπορεί να αυξάνεται σταθερά, το πάθος σας μπορεί επίσης. 

Share With:
Rate This Article