fbpx
HomeΤεχνολογίαΤα καταστήματα χωρίς ταμεία θα γίνουν η νέα μας πραγματικότητα;

Τα καταστήματα χωρίς ταμεία θα γίνουν η νέα μας πραγματικότητα;

Τα καταστήματα χωρίς ταμεία θα γίνουν η νέα μας πραγματικότητα;

Με την πρωτοποριακή τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία υπολογιστικής όρασης που μετατρέπει το παραδοσιακό παντοπωλείο, μπορούν οι καταναλωτές να εγκαταλείψουν πλήρως την ανθρώπινη αλληλεπίδραση στην αγοραστική τους εμπειρία;

Η Amazon ανακοίνωσε πρόσφατα το άνοιγμα του μεγαλύτερου παντοπωλείου χωρίς ταμεία, που έχει εξαπλάσιο μέγεθος από το κορυφαίο κατάστημα Amazon Go που ξεκίνησε στο Σιάτλ πέρυσι. Μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή της τεχνολογίας Just Walk Out του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου στη μικρότερη αγορά, το άνοιγμα του νέου υποκαταστήματος σηματοδοτεί το πρώτο κατάστημα πλήρους μεγέθους χωρίς μετρητά. Η πρωτοποριακή τεχνολογία του Amazon δημιουργεί μια εμπειρία που περιγράφεται ως «σχεδόν σαν μαγεία», επιτρέποντας στους αγοραστές να φορτώνουν αντικείμενα στο καλάθι τους και να παραλείπουν τη γραμμή πληρωμής κατά την έξοδο.

Τούτου λεχθέντος, η επαναστατική αγορά δεν είναι πραγματικά χωρίς ταμείο. Όταν οι πελάτες φτάνουν στο κατάστημα, έχουν την επιλογή να επιλέξουν μεταξύ της εμπειρίας Just Walk Out ή μιας παραδοσιακής εμπειρίας αγορών με στελέχωση λωρίδας ταμείου. Αυτό το υβριδικό κατάστημα αναδεικνύει ένα πιθανό πρόβλημα για το μέλλον των πλήρως αυτοματοποιημένων αγορών και θέτει το ερώτημα αν είμαστε όλοι πραγματικά έτοιμοι για μια απομονωμένη εμπειρία αγορών χωρίς ανθρώπινη βοήθεια.

Το χάσμα ηλικίας
Η σημερινή κοινωνία αποτελείται από δύο συγκρουόμενες ομάδες ανθρώπων – εκείνους που μεγάλωσαν με την τεχνολογία γύρω τους και είναι έμπειροι στην επιλογή νέων gadget και εκείνοι που είναι τεχνοφοβικοί και προτιμούν να διατηρούν το status quo. Στην πραγματικότητα, το τεχνολογικό άγχος είναι ένα πραγματικό εμπόδιο για τη μεγαλύτερη γενιά, η οποία είναι λιγότερο επιρρεπής στην υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων παρά τις δυνατότητές τους να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους καινοτόμους, οι οποίοι πρέπει να βρουν λύσεις που θα καθησυχάζουν και τις δύο ηλικιακές ομάδες.

Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να εμφανίζουν τεχνολογικό άγχος όταν αντιμετωπίζουν ψηφιοποιημένες εκδόσεις καθημερινών εργασιών, όπως ψώνια παντοπωλείων. Για να επιβιβαστεί η παλαιότερη γενιά σε μια νέα εμπειρία αγορών, η βασική τεχνολογία πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσική και χωρίς τριβές. Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει ότι η ευρεία υιοθέτηση μιας νέας τεχνολογίας εξαρτάται πρωτίστως από το αν η αντιληπτή προστιθέμενη αξία της υπερτερεί της αντιληπτής δυσκολίας χρήσης της. Επομένως, οι καινοτόμοι που θέλουν να κάνουν τα έξυπνα καταστήματα συνηθισμένα πρέπει να επικεντρωθούν στη βελτίωση της εμπειρίας αγορών, ενώ παράλληλα μεγιστοποιούν τη χρηστικότητα των προϊόντων τους.

Ψηφιοποιημένη τεχνολογία καταστημάτων
Τι είδους τεχνολογία εξορθολογίζει την αγορά χωρίς ταμείο; Το Amazon Go είναι ένας πραγματικός πρωτοπόρος στον ψηφιοποιημένο χώρο των μπακάλικων. Ενώ οι προηγούμενες επαναλήψεις του έξυπνου καταστήματος χρησιμοποιούσαν αναγνώριση ραδιοσυχνοτήτων (RFID) ή αισθητήρες βάρους στα ράφια, το Amazon Go χρησιμοποιεί πρωτοποριακή τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογία υπολογιστικής όρασης σε συνδυασμό με δεδομένα που αντλούνται από πολλούς αισθητήρες στο κατάστημα. Οι κάμερες παρακολουθούν αντικείμενα καθώς αφαιρούνται και αντικαθίστανται στα ράφια, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες χρεώνονται μόνο για τα αντικείμενα που παραλαμβάνουν. Αυτό κάνει την εμπειρία πραγματικά απρόσκοπτη και ουσιαστικά αδιάκριτη από τα παραδοσιακά ψώνια παντοπωλείων, χωρίς τη γραμμή στα ταμεία.

Το μόνο μέρος που μπορεί να τρομάξει τους τεχνοφοβικούς είναι το γεγονός ότι κατά την είσοδο, οι αγοραστές υποχρεούνται να σαρώσουν τον κωδικό QR στην εφαρμογή τους στο Amazon, να χρησιμοποιήσουν το Amazon One για να σαρώσουν την παλάμη τους ή να τοποθετήσουν μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα που συνδέεται με τον λογαριασμό τους στο Amazon. Τούτου λεχθέντος, οι αγοραστές έχουν βεβαιώσει ότι όλες αυτές οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά απλές και δεν πρέπει να τους εμποδίζουν να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία του Just Walk Out στο μέλλον.

Το έξυπνο καλάθι έχει γίνει επίσης βασικό στοιχείο στις αγορές χωρίς ταμείο. Ένα έξυπνο καλάθι είναι εύκολο να εισαχθεί σε καθιερωμένες πρίζες καθώς συνήθως δεν απαιτεί την εγκατάσταση πληθώρα αισθητήρων και συστημάτων υποστήριξης. Η γιγαντιαία αλυσίδα σούπερ μάρκετ Kroger, για παράδειγμα, κυκλοφορεί μια νέα σειρά έξυπνων καροτσιών αγορών “KroGo”, που αναπτύχθηκε από την startup Caper. Το καλάθι επιτρέπει στους αγοραστές να σαρώσουν αντικείμενα που τοποθετούν σε αυτό και να πληρώσουν στον επεξεργαστή πιστωτικών καρτών του.

Άλλα έξυπνα καροτσάκια στην αγορά αξιοποιούν την τεχνολογία που βασίζεται στην AI. Το WalkOut αναβαθμίζει καλάθια αγορών με κάμερες και οθόνες, χρησιμοποιώντας την όραση του υπολογιστή για τον εντοπισμό των αντικειμένων που τοποθετούνται και αφαιρούνται από τα καροτσάκια. Μια τέτοια τεχνολογία εξορθολογίζει την εμπειρία αγορών μετατρέποντας τα καροτσάκια σε κινητούς σταθμούς ταμείου, αλλά χρησιμεύει επίσης ως εξατομικευμένη πλατφόρμα συστάσεων. Τούτου λεχθέντος, τα έξυπνα καροτσάκια εξαλείφουν την κοινωνική πτυχή των αγορών που συχνά αναζητούν οι τεχνοφοβικοί.

Είναι καλύτερο το υβριδικό μοντέλο;
Παρά την τεράστια ευκολία των αυτοματοποιημένων αγορών, οι πελάτες εξακολουθούν να επιθυμούν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση στην αγοραστική τους εμπειρία. Στην πραγματικότητα, το 82% των καταναλωτών των ΗΠΑ θέλει περισσότερη αλληλεπίδραση με το προσωπικό του καταστήματος. Αξιοσημείωτο, παρά τις διαφορές γενεών, τα Gen Z και Baby Boomers έχουν όλοι την ίδια προσδοκία ευκολίας στην αγοραστική τους εμπειρία. Είτε χρησιμοποιούν τεχνολογία είτε όχι, οι πελάτες θέλουν την υπηρεσία να είναι η ίδια, αναζητώντας μια απρόσκοπτη μετάβαση από tablet σε smartphone σε επιφάνεια εργασίας σε άνθρωπο.

Ωστόσο, οι καταναλωτές αποδέχονται όλο και περισσότερο την τεχνολογία. Η πανδημία επέβαλε την αυτοματοποίηση σε όλους μας, τονίζοντας την έλλειψη ανθρώπινης επαφής ως ατυχής αναγκαιότητα. Με τους αγοραστές να υιοθετούν αυτές τις νέες συνήθειες, ίσως ωθήσει περισσότερους ανθρώπους να δεχτούν περισσότερες ψηφιοποιημένες εμπειρίες στο μέλλον.

Επομένως, το υβριδικό μοντέλο αγοράς της Amazon μπορεί να είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να προχωρήσουμε. Όσο οι καταναλωτές απαιτούν ανθρώπινους υπαλλήλους, μια πραγματικά χωρίς ταμειακή αγορά είναι ανέφικτη και μη παραγωγική. Οι αγορές που ψηφιοποιούνται-είτε μέσω αισθητήρων στο κατάστημα είτε μέσω έξυπνων καροτσιών-πρέπει να χρησιμοποιούν ανθρώπινες υπηρεσίες που υποστηρίζουν την τεχνολογία με απρόσκοπτο και διακριτικό τρόπο, προκειμένου να δημιουργηθεί η καλύτερη εμπειρία πελάτη.

 

Share With:
Rate This Article
Tags