fbpx
HomeBusinessΜισώ τη δουλειά μου, τώρα τι;

Μισώ τη δουλειά μου, τώρα τι;

Μισώ τη δουλειά μου, τώρα τι;

Αν κάθεστε σταυρωμένα σε μια καμπίνα (ή στο γραφείο του σπιτιού σας λόγω πανδημίας) άθλια με αυτή τη φοβερή φράση: «Μισώ τη δουλειά μου. Σιχαίνομαι τη δουλειά μου. Σιχαίνομαι τη δουλειά μου!” που τρέχει μέσα από τον εγκέφαλό σας, έχουμε κάποιες συμβουλές για εσάς.

Το μίσος για τη δουλειά σας μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκο. Για παράδειγμα, ένα καλό αφεντικό σε μια κακή εταιρική κουλτούρα μπορεί να σας κρατήσει ακόμα κίνητρα. Ή ένα κοσμικό έργο σε ένα θρεπτικό περιβάλλον μπορεί να φαίνεται ευχάριστο.

Αυτό όμως δεν είναι βιώσιμο. Η επίτευξη ενός ρόλου πηγάζει από τη δέσμευση. Η δέσμευση, όπως αποδεικνύεται, είναι κάτι περισσότερο από απλό παιδικό σταθμό και μπαρ με χυμούς.

Πρόκειται για την αξιοποίηση των ταλέντων και των ικανοτήτων σας, τη συμμετοχή σας σε σημαντικές πολιτικές και την καλύτερη πρόσβαση σε ευκαιρίες. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το 57% των εργαζομένων θεωρούσαν ότι είχαν κακοποιηθεί στη σταδιοδρομία τους εάν έμεναν με τους σημερινούς εργοδότες τους.

Γιατί μισείς τη δουλειά σου;

 • Εταιρική κουλτούρα
 • Πολιτικές της εταιρείας
 • Διαχείριση
 • Ηθικό προσωπικού
 • Ωρες
 • Ο ρόλος σου
 • Η μετακίνηση

Πώς συνδέονται αυτά τα πράγματα με τη δουλειά των ονείρων σας;

Μισώ τη δουλειά μου είναι ένα ισχυρό συναίσθημα για κάτι που διαρκεί, κατά μέσο όρο, σχεδόν 2.000 ώρες από τη ζωή σας κάθε χρόνο. Εάν εργάζεστε περισσότερο από την τυπική 40ωρη εβδομάδα εργασίας, αυτό σημαίνει ότι αφιερώνετε περισσότερο από το 25% του έτους σας σε κάτι που μισείτε (περισσότερο αν συμπεριλάβετε το χώρο που καλύπτει η εργασία σας όταν δεν είστε στη δουλειά!). Για τουλάχιστον 40 χρόνια. Μπορείτε να το αντιμετωπίσετε;

Πώς να σταματήσετε να μισείτε τη δουλειά σας σε 5 εύκολα βήματα


Βήμα 1: Προσδιορίστε τη δουλειά των ονείρων σας
Κλείστε την καταραμένη τηλεόραση. Ήρθε η ώρα να δώσετε λίγη προσοχή στη δουλειά των ονείρων σας. Θα πρέπει να δώσετε αυτό το ίδιο (αν όχι περισσότερο!) 

 • Επιλέξτε τη δουλειά των ονείρων σας – αυτό είναι το μέρος όπου μπορείτε να αποφασίσετε αν θα ανοίξετε αυτό το γωνιακό ντελικατέσεν ή θα προχωρήσετε στην εταιρική σκάλα.
 • Βαθιά έρευνα – επιχειρηματικά σχέδια και μελέτες σκοπιμότητας για αυτό το γωνιακό ντελικατέσεν, ή έρευνα αγοράς για τη δουλειά των ονείρων σας. Θα αντιμετωπίσετε μερικές δύσκολες ερωτήσεις εδώ, όπως η οικονομική βιωσιμότητα.
 • Φυσική δικτύωση – κολλήστε τους πόκερ σας σε όλες αυτές τις μικρές φωτιές για να βρείτε ισχυρούς επιχειρηματικούς συνεργάτες, προμηθευτές και πελάτες. Από την πλευρά της εταιρείας, εδώ μπορείτε να μάθετε ποιος προσλαμβάνει.
 • Δοκιμάστε την αγορά – είναι ώρα προβολής! Όταν αυτοί οι πόκερ αρχίζουν να ζεσταίνονται, ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε την αγορά.
 • Επικεντρωθείτε στη δουλειά των ονείρων σας – Είστε επίσημα στο δρόμο προς τη δουλειά των ονείρων σας!

Βήμα 2: Καταρτίστε ένα σχέδιο καριέρας
Φανταστείτε να σχεδιάζετε ένα ταξίδι 30 ημερών στην Ευρώπη και αποφασίσατε να παραλείψετε τις υπηρεσίες ενός ταξιδιωτικού πράκτορα. Ωστόσο, έχετε στόχο να μείνετε σε καταλύματα 5 αστέρων καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, να επισκεφθείτε τουλάχιστον 20 ορόσημα, καταλαβαίνετε την εικόνα; Λοιπόν, πώς το κάνετε αυτό; Ώρες και ώρες έρευνας και ένα δρομολόγιο αργότερα, ίσως να πάρετε αυτό που θέλετε.

Το ίδιο ισχύει και για την καριέρα σας. Χρειάζεστε ένα σχέδιο καριέρας για να φτάσετε στη δουλειά των ονείρων σας. Το μέγεθος και η πολυπλοκότητα του σχεδίου μας θα βασίζονται στον αριθμό των βημάτων που θα χρειαστούν για να επιτύχετε τους στόχους σας. Για παράδειγμα:

 • Θα χρειαστεί να συνεχίσετε τις σπουδές σας;
 • Περιλαμβάνει τη μετάβαση σε διαφορετική εταιρεία;
 • Θα ξεκινήσετε μια εντελώς νέα καριέρα;
 • Μόλις το σχέδιο είναι έτοιμο, είναι σημαντικό να αφιερώσετε το χρόνο σας. Μην βιαστείτε σε μια νέα δουλειά αν δεν είστε έτοιμοι. Στην πραγματικότητα, νιώθουμε τόσο παθιασμένα με αυτό που καλύψαμε κυριολεκτικά το θέμα.

Βήμα 3: Πεδίο εφαρμογής της αγοράς

Εάν το κάνετε μόνοι σας, ξεκινήστε με μια μελέτη σκοπιμότητας. Η έρευνα που κάνετε πριν ξεκινήσετε την επιχείρησή σας θα βοηθήσει πολύ στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού σας σχεδίου στο μέλλον.

Τώρα, μπορεί να μην θέλετε να το ακούσετε, αλλά αν η τρέχουσα εταιρεία σας προσφέρει τη δουλειά των ονείρων σας, μόνο εσείς δεν την έχετε, ήρθε η ώρα να ρωτήσετε το αφεντικό σας.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να μιλήσετε στο αφεντικό σας προτού πείτε hasta la vista.

 • Μπορείτε να ζητήσετε αύξηση
 • Μπορεί να υπάρχει ένα γρήγορο πρόγραμμα για τον ρόλο που θέλετε
 • Ψάχνουν να ξεκινήσουν μια πρωτοβουλία που μπορεί να σας ενδιαφέρει
 • Έχετε την ευκαιρία να εργαστείτε εξ αποστάσεως
 • Λέει όχι

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να μην ρωτήσετε. Ο φόβος της απόρριψης δεν πρέπει να σας εμποδίζει να ζητήσετε αυτό που θέλετε. Οι εταιρείες είναι πολύ σπάνια πρόθυμες να χάσουν έναν υπάλληλο για νικέλια και λίρες, όπως θα έλεγε ο Ramit, επειδή μια νέα πρόσληψη είναι μια σημαντική επένδυση για μια εταιρεία. Ακόμα και η μικρή επιχείρηση στο δρόμο ή η μη κερδοσκοπική.

Βήμα 4: Ασφαλίστε το δίχτυ ασφαλείας σας
Πρέπει να σχεδιάσετε τα οικονομικά σας. Ενώ τα χρήματα μπορεί να μην είναι το παν, είναι σίγουρα χάλια. Είναι αρκετά δύσκολο να σας αρέσει το όνειρό σας εάν πρέπει συνεχώς να αφαιρείτε οφειλέτες και εισπράκτορες λογαριασμών. Γίνετε λοιπόν πραγματικοί με τα οικονομικά σας και σχεδιάστε ένα ταξίδι που θα σας επιτρέψει να περάσετε άνετα απέναντι. Θα αγαπήσετε την πορεία της καριέρας σας ακόμα καλύτερα για αυτό.

Οι τρόποι ενίσχυσης του δικτύου ασφαλείας σας περιλαμβάνουν:

 • Αποθήκευση
 • Ξεκινώντας μια πλευρική δουλειά

Εξασφάλιση εργασίας που προσφέρει ίσα ή καλύτερα οφέληΤο να μην ανησυχείτε για τα χρήματα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο εκκίνησης όταν αλλάζετε καριέρα.

Βήμα 5: Παραιτηθείτε με στυλ
Κρατήστε το επαγγελματικό και σταματήστε όταν είστε εξοπλισμένοι με όλα όσα χρειάζεστε για να το κάνετε στο νέο σας ταξίδι. Ίσως ακόμη και να χαμογελάσετε και να ευχηθείτε στο ενοχλητικό (σύντομα πρώην) αφεντικό σας καλή επιτυχία στις μελλοντικές τους προσπάθειες.

Παρουσιάστε τα πράγματα που θα δώσουν νόημα στην καριέρα των ονείρων σας.

Εξετάστε την ικανότητά σας να αποκτήσετε ένα εισόδημα ως περιουσιακό στοιχείο και σε κάτι που πρέπει να επενδύσετε, μαζί με τις σχέσεις, την υγεία και την ευημερία σας.

Share With:
Rate This Article