fbpx
HomeΣυνεντεύξειςΚύπρος Γεωργίου – Παίρνοντας τη ζωή στα χέρια του!

Κύπρος Γεωργίου – Παίρνοντας τη ζωή στα χέρια του!

Κύπρος Γεωργίου – Παίρνοντας τη ζωή στα χέρια του!

O Κύπρος Γεωργίου είναι 32 ετών και κατάγεται από τη Λάρνακα. Είναι απόφοιτος του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας, διπλωματούχος εργοδηγός και ιδρυτής της Georgiou Constructions & Renovations που αριθμεί 7 και πλέον χρόνια ζωής.

 

Η Συνέντευξη του Κύπρου Γεωργίου

 

Με τι ασχολήσουν στο παρελθόν;

Από μικρή ηλικία και για αρκετά χρόνια, λόγω του νεαρού της ηλικίας μου, και χωρίς να έχω στα χέρια μου κάποιο πτυχίο επαγγελματικής ειδικότητας, εργάστηκα σε πολλούς τομείς, όπως για παράδειγμα εστιατόρια, ξενοδοχεία, αποθήκες, αεροδρόμιο κ.τ.λ χωρίς όμως κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι’αυτά τα επαγγέλματα. Με την πάροδο του χρόνου, μετά από πολλές δυσκολίες, σωματικό μόχθο και ψυχικό κορεσμό, μέσα από πολλές σκέψεις και προσωπικούς προβληματισμούς, σε ηλικία περίπου 25 χρονών, ανέπτυξα το ενδιαφέρον και ανακάλυψα την κλίση μου προς τον κατασκευαστικό τομέα. Άξιο αναφοράς ότι είχα εργαστεί ως ελαιοχρωματιστής, για ορισμένο χρονικό διάστημα, σε οικογενειακή επιχείρηση. Αυτό υπήρξε το έναυσμα για να ξεκινήσω την εργασιακή μου απασχόληση σε αυτόν τον  τομέα. 

 

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία της Georgiou Constructions & Renovations;

Η συνεχής ανάπτυξη των ακινήτων, η μεγάλη ζήτηση επαγγελματιών και εξειδικευμένων τεχνικών, οι προοπτικές ανέλιξης αλλά και η εκδήλωση προσωπικού ενδιαφέροντος στον κλάδο αυτό, ήταν το κλειδί για τη δημιουργία της Georgiou Constructions & Renovations.  Θέτοντας υψηλούς στόχους με την εταιρία μας εστιάζουμε στη στοχευμένη και ουσιαστική εκπαίδευση, στη συνεχή βελτίωση και στη διασφάλιση της ποιότητας.

 

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει η Georgiou Constructions & Renovations;
Σήμερα με οδηγό τις αποκτηθείσες γνώσεις και τις κατάλληλες πιστοποιήσεις η Georgiou Constructions & Renovations έχει στο ιστορικό της μεγάλο αριθμών έργων που αφορούν ολοκληρωμένες ανακαινίσεις, στεγανοποιήσεις δωμάτων και βαφές χώρων.

 

Γιατί επέλεξες αυτό τον κλάδο εργασίας;

Όπως έχω προαναφέρει, η συνεχής ανάπτυξη των ακινήτων, η μεγάλη ζήτηση τεχνικών, οι προοπτικές ανέλιξης στον εν λόγω τομέα, αλλά και το ενδιαφέρον μου στον κλάδο αυτό ήταν το κλειδί για τη δημιουργία της Georgiou Constructions & Renovations.

 

Πιστεύεις ότι σε ωφέλησε σαν άνθρωπο αυτή η δουλειά;
Το όφελος σίγουρα είναι σημαντικό και στην ατομική βελτίωση ως προς την καθημερινότητά σου αλλά και ως προς την επαγγελματική σου πορεία, εφόσον συμβάλλει καθοριστικά στον τρόπο ζωής σου.

 

Υπάρχουν δυσκολίες; και αν ναι, ποιες είναι οι καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζεις σαν νέος επιχειρηματίας;
Φυσικά και υπάρχουν δυσκολίες, όπως και σε κάθε επάγγελμα, και είναι πάρα πολλές. Ένα από τα δυσεπίλυτα προβλήματα, ως νόμιμος επαγγελματίας, όπως και για πολλούς άλλους επαγγελματίες είναι ο ανταγωνισμός μας ενάντια σε παράνομα ανειδίκευτα συνεργεία κατασκευών, καθώς και η εύρεση και εκμάθηση εξειδικευμένων τεχνικών. Αυτό απαιτεί μια συνεχή συστηματική ενημέρωση και εξειδίκευση. 

Τι θα λέγατε στους νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό τον κλάδο;
Όσο για τα άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με το τομέα αυτό τους συνιστώ πολλή προσοχή σε διάφορους κινδύνους που παραμονεύουν, να είναι επαγγελματίες πάνω απ’ όλα,  να τηρούν το σχέδιο
ασφάλειας και υγείας. Καλό είναι να προχωρούν με μικρά βήματα, σταδιακά, μέσω συνεχής εκπαίδευσης και ενημέρωσης σε ό,τι αφορά τον τομέα και κυρίως, ποιοτικές δουλειές.

 

Ποιες είναι οι μελλοντικές σου βλέψεις;
Όραμα της Georgiou Constructions & Renovations είναι να διακριθεί και να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των πελατών της, προσφέροντας την ποιότητα, τον επαγγελματισμό αλλά και τη σοβαρότητα που απαιτείται.

 

Share With:
Rate This Article