fbpx
HomeΠροσωπική Ανάπτυξη3 τρόποι για να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας

3 τρόποι για να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας

3 τρόποι για να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας

Η δημιουργία κάτι από το τίποτα δεν είναι απλή. Η έμπνευση, η προοπτική, το κίνητρο και τα σωστά εργαλεία είναι όλα κρίσιμα στοιχεία για τη δημιουργικότητα. Ο ακριβής σωστός συνδυασμός όλων αυτών των πραγμάτων, στον τέλειο χρόνο, δεν είναι πάντα εύκολο να επιτευχθεί.

Καλά νέα: Υπάρχουν στρατηγικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε μια συγκλονιστική ευαισθησία και να διασφαλίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να οικοδομήσουμε ό, τι καρδιές μας – ή δουλειές – μας πείτε ότι πρέπει να κάνουμε.

Εξετάστε τις ακόλουθες συμβουλές για να απελευθερώσετε την εσωτερική δημιουργική σας λάμψη:

1. Για να πυροδοτήσετε τη δημιουργικότητα, προχωρήστε.
Το να κάθεται στο γραφείο σας μπροστά από μια οθόνη όλη την ημέρα δεν είναι συνήθως το πιο αποτελεσματικό σκηνικό για να ονειρευτείτε μεγάλες, έξυπνες ιδέες. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργηθεί η ροή των δημιουργικών χυμών είναι να σηκωθείτε και να κινηθείτε.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η απομάκρυνση από τη δουλειά σας και η βόλτα διεγείρει τις νευρολογικές και φυσιολογικές οδούς που οδηγούν σε δημιουργική σκέψη και επίλυση προβλημάτων. Αποδεικνύεται, είναι μια απλή στρατηγική που χρησιμοποιούν πολλοί από τους κορυφαίους καινοτόμους, οραματιστές και δημιουργούς του κόσμου. Μερικές φορές πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα και να καθαρίσετε το μυαλό σας για να δημιουργήσετε χώρο για καλές ιδέες.

2. Αναζητήστε νέες εμπειρίες.
Σε κάποιο βαθμό, είμαστε όλοι πλάσματα συνήθειας. Αλλά εάν έχετε κολλήσει στις ίδιες ρουτίνες που κάνετε τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, αφήνει λίγο χώρο για να σκεφτείτε διαφορετικά.

Όσο περισσότερες και ποικίλες οι εισροές μας (τα μέρη που πηγαίνουμε, τα άτομα με τα οποία μιλάμε, τα μέσα επικοινωνίας με τα οποία συνεργαζόμαστε κ.λπ.) τόσο περισσότερο εξελίσσεται η παραγωγή μας (δημιουργικότητα). Με άλλα λόγια, πάρτε τις διακοπές που ονειρευόσασταν. Διαβάζω βιβλία. Ξεκινήστε μια συνομιλία με τον γείτονα ή τον συνάδελφό σας στον οποίο δεν έχετε μιλήσει ποτέ πριν. Εάν έχετε χρόνο, δοκιμάστε να μάθετε μια νέα γλώσσα.

Μελέτες έχουν δείξει ακόμη και ότι η αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να γίνουν πιο δημιουργικοί στις εργασίες και τα έργα τους.

Η έμπνευση μπορεί να προέλθει από τις πιο απίθανες πηγές, επομένως η αύξηση των αλληλεπιδράσεών σας θα αυξήσει με τη σειρά της τις πιθανότητες να βρείτε κάτι που δεν έχετε φανταστεί ποτέ πριν.

3. Όταν είναι ώρα να εργαστείτε, μετριάστε τις περισπασμούς.
Τα περισσότερα δημιουργικά αγωνίζονται για αυτό που ονομάζεται κατάσταση ροής, γνωστό πιο συχνά ως “να βρίσκεστε στη ζώνη”. Είναι μια περίοδος έντονης σκέψης και συγκέντρωσης όταν ένα δημιουργικό ολοκληρώνει τη δουλειά του – βυθίζεται πλήρως σε οποιοδήποτε έργο δουλεύει.

Για να μετριάσετε τις περισπασμούς ενώ βρίσκεστε στη ζώνη, ξεκινήστε απενεργοποιώντας τις μη κρίσιμες ειδοποιήσεις στο τηλέφωνο και τον φορητό υπολογιστή σας. Ένα συνεχώς τηλεφωνικό τηλέφωνο δεν προσφέρεται για να κάνει πολύ δημιουργική εργασία. Προσπαθήστε να βρείτε ένα ήσυχο μέρος μακριά από παρόμοιους ήχους – αποφύγετε καφετέριες, απλές συνομιλίες, γαβγίζοντας σκυλιά κ.λπ.

Στη συνέχεια, κάντε ό, τι σας προετοιμάζει για τη μέγιστη δημιουργικότητα. Ανάλογα με τον τύπο της δημιουργικής εργασίας που κάνετε, οι ερευνητές έχουν πει ότι κάποιο επίπεδο ήχου ή θορύβου μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της δημιουργικότητας. Όταν γράφετε, για παράδειγμα, η ηλεκτρονική ή η κλασική μουσική μπορεί να σας κρατήσει σε αυτήν την κατάσταση ροής. Η μουσική με στίχους, ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί αποσπά την προσοχή.

Οι ιδέες έχουν αξία μόνο όταν επιβάλλονται. Για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας, ρυθμίστε τον εαυτό σας για την κατάσταση δημιουργικής ροής από την οποία διαμορφώνεται η καλύτερη ιδέα και η εκτέλεση αυτών των ιδεών.

Share With:
Rate This Article