fbpx
HomeBusinessΠώς να χρησιμοποιήσετε τα social media για να χτίσετε την καριέρα σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα social media για να χτίσετε την καριέρα σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα social media για να χτίσετε την καριέρα σας

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αποσπούν την προσοχή, αλλά πλέον μπορούν να κάνουν καριέρα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα χαρτοφυλάκιο της προηγούμενης εργασίας σας, να αναδείξετε τις ικανότητές σας και να δημιουργήσετε ένα προσωπικό brand που μπορεί να σας πουλήσει τόσο εντός της εταιρείας σας όσο και εκτός αυτής. Πώς ξεκινάτε λοιπόν να επιδιώκετε την καριέρα που θέλετε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Χωρίστε τα δίκτυα κοινωνικών μέσων σας σε δημόσια και ιδιωτικά
Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβουμε ποια δίκτυα είναι καλύτερα για επαγγελματική ανάπτυξη και ποια είναι πιο κατάλληλα για προσωπική αλληλεπίδραση με την οικογένεια και τους φίλους. Το LinkedIn είναι το πιο ορατό και αποτελεσματικό παράδειγμα επαγγελματικού κοινωνικού δικτύου, αλλά το δίκτυο στο οποίο βασίζετε την προσωπική σας παρουσία θα πρέπει να είναι αυτό στα οποία θέλετε να βλέπετε περισσότερο. Οι φωτογράφοι συρρέουν στο Instagram, οι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν το Twitter και ούτω καθεξής. Αναζητήστε μερικά άτομα στον τομέα που θαυμάζετε και κοιτάξτε τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούν περισσότερο και, στη συνέχεια, ξεκινήστε εκεί.

Χρησιμοποιήστε άλλα δίκτυα για ιδιωτικές λειτουργίες και διατηρήστε ένα αυστηρό χάσμα μεταξύ τους. Είναι πιθανό καλύτερο να κρατήσετε την «προσωπική» πλευρά των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ιδιωτική και να μην συζητήσετε τυχόν απογοητεύσεις που έχετε για τον ρόλο σας ή την καριέρα σας ακόμη και εκεί. Η διατήρηση ενός αυστηρού τείχους μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού θα σας βοηθήσει να φαίνεστε πιο επαγγελματίες και θα περιορίσετε τα προβλήματα στα κοινωνικά μέσα. Με το ιδιωτικό σας προφίλ, να είστε προσεκτικοί με ποιον φίλο είστε. συχνά αυτό που πρέπει να είναι ιδιωτικό παραβιάζεται με τη φιλία προς το λάθος άτομο.

Εάν ακολουθείτε συναδέλφους στα ιδιωτικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να έχετε έναν αυστηρό κανόνα: Χωρίς συζήτηση εργασίας. Εάν παραβιάσουν αυτόν τον κανόνα, ειδικά για να γκρινιάξουν, διαγράψτε το προσβλητικό σχόλιο και αποκλείστε το. Καλύτερα να πληγώσεις λίγο τώρα τα συναισθήματα παρά να βλάψεις την καριέρα σου αργότερα.

Χρησιμοποιήστε τα κοινωνικά μέσα ως χαρτοφυλάκιο σας
Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι μπορείτε να βάλετε ένα χαρτοφυλάκιο των επιτευγμάτων σας και να εργαστείτε στα χέρια σας. Έτσι, προσεγγίστε το με το ερώτημα τι θέλει να δει περισσότερο κάποιος που μπορεί να θέλει να σας προσλάβει ή να σας φέρει σε ένα σημαντικό έργο. Αυτά θα μπορούσαν να είναι τα λευκά χαρτιά που έχετε γράψει, δείγματα της ελεύθερης εργασίας σας, ακόμη και ένα χαρτοφυλάκιο τέχνης στην περίπτωση ορισμένων επαγγελμάτων.

Ακόμα κι αν ξεκινάτε, μιλήστε για τις επιτυχίες σας και πώς ξεπεράσατε τις προκλήσεις. Εάν έχετε αναδιοργανώσει μια ντουλάπα προμηθειών, έχετε βρει έναν τρόπο να εξοικονομήσετε χρήματα για μια μικρή δαπάνη γραφείου ή έχετε αναδιατάξει ένα σύστημα αρχειοθέτησης, για αυτό αξίζει να μιλήσετε.

Ένα συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο δεν σταματά στα άρθρα. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επιδείξετε ηγετική σκέψη στον τομέα που επιλέξατε. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να μοιράζεστε ένα άρθρο με μια προσεκτική πρόταση που επισυνάπτεται σε αυτό, ή ακόμα και μια πολιτική επαγγελματική απάντηση σε ένα άρθρο στον τομέα σας με το οποίο διαφωνείτε. Το να αποδεικνύετε όχι μόνο ότι είστε ικανοί για έναν ρόλο και τον θέλετε, αλλά γιατί το θέλετε, μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό.

Ακολουθήστε τους ηγέτες σκέψης στα κοινωνικά μέσα
Η αντιμετώπιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως μορφή επαγγελματικής εξέλιξης θα επηρεάσει το ποιον ακολουθείτε. Αναζητήστε άτομα που πρωτοστατούν στον τομέα σας, είτε ανακαλύπτουν και μοιράζονται άρθρα που σας φαίνονται συναρπαστικά είτε είναι διασημότητες στον κλάδο που επιλέξατε. Αντιμετωπίστε τις ζωοτροφές τους ως ένα είδος δωρεάν συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, προσφέροντας τροφή για σκέψη και προσεγγίσεις που ίσως δεν έχετε σκεφτεί. Μια καλά επιμελημένη λίστα παρακολούθησης είναι συχνά ο τρόπος με τον οποίο βρίσκεστε και η έξυπνη συζήτηση για τον τομέα σας βοηθά τους ανθρώπους να παραμείνουν κοντά.

Επικεντρωθείτε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα
Κανείς δεν μπορεί συνειδητά να γίνει viral. Και συχνά το να γίνει viral έχει αρνητικές συνέπειες για την καριέρα σας, ακόμα κι αν το κάνετε για θετικό λόγο. Αντ ‘αυτού εστιάστε στην ποιότητα. Είναι πιο σημαντικό δέκα άτομα να διαβάζουν προσεκτικά και να σκέφτονται κάτι που λέτε παρά δέκα εκατομμύρια να το κοιτάξετε και να προχωρήσετε στο επόμενο μιμ. Όσο πιο αφοσιωμένη και προσεκτική είναι η δουλειά σας, τόσο καλύτερα θα είναι και τόσο ισχυρότερη θα είναι το brand σας.

Θυμηθείτε τη δουλειά που έχετε
Ακόμα και όταν χτίζετε μια νέα καριέρα, μην ξεχνάτε τη δουλειά που έχετε. Η εφαρμογή των δεξιοτήτων που αναπτύσσετε στον τρέχοντα ρόλο σας μπορεί να είναι μια ισχυρή απόδειξη του γιατί μπορείτε να αναλάβετε μεγαλύτερη ευθύνη στην εταιρεία σας ή ακόμα και μια νέα καριέρα. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να αποδείξετε τις βασικές δεξιότητες της εργασίας γραφείου. Όλοι σε ένα γραφείο πρέπει να είναι οργανωμένοι, να δουλεύουν καλά σε μια ομάδα και να εφαρμόζουν δεξιότητες κριτικής σκέψης, είτε πρόκειται για στέλεχος C-suite είτε για ρεσεψιονίστ εκ των προτέρων. Το να δείξετε πώς εφαρμόζετε αυτές τις δεξιότητες στον τρέχοντα ρόλο σας θα πρέπει να αποτελεί ένα μικρό κομμάτι για την οικοδόμηση της καριέρας σας.

Να είστε επαγγελματίες σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Το διαδίκτυο μπορεί να είναι ένα πνευματικό μέρος και στις ώρες εκτός λειτουργίας σας, ίσως θελήσετε να ασχοληθείτε με τους φίλους σας σε μια μικρή έντονη συζήτηση. Αλλά το επαγγελματικό σας χαρτοφυλάκιο δεν είναι μέρος για αστεία σχετικά με τις απάτες του κολεγίου, πόσο μάλλον για θυμωμένα πολιτικά επιχειρήματα. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσετε έναν αγώνα στο διαδίκτυο είναι να μην ξεκινήσετε έναν αγώνα και να μην παρασυρθείτε σε μια καυτή ανταλλαγή που ξεκινάει κάποιος άλλος. Αν πρέπει να συνεργαστείτε με κάποιον, να είστε ευγενικοί. αν δεν χρειάζεται, το να είσαι ο μεγαλύτερος άνθρωπος και να αγνοήσεις τις προσβολές θα δείξει καλές δεξιότητες στο χώρο εργασίας.

 
Κάντε υπομονή χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να χτίσετε την καριέρα σας. Τέλος, αυτό δεν θα συμβεί αύριο. Ακόμη και οι πιο φαινομενικά μετέωρες αυξήσεις στον τομέα σας χτίστηκαν πάνω σε μήνες ή και χρόνια σκληρής δουλειάς, καθώς οι άνθρωποι έκαναν επαφές, εντυπωσίασαν μικρές ομάδες και σιγά σιγά έφτιαξαν μια φήμη. Δώστε δουλειά στα κοινωνικά μέσα για να χτίσετε την καριέρα σας, λίγο κάθε μέρα, και με την πάροδο του χρόνου, θα δείτε αποτελέσματα.

Share With:
Rate This Article