fbpx
HomeBusiness5 Συμβουλές για επιλογή καριέρας

5 Συμβουλές για επιλογή καριέρας

5 Συμβουλές για επιλογή καριέρας

Προτού φτάσετε στο σημείο προετοιμασίας για συνεντεύξεις, υπάρχει ένα βήμα που απαιτεί εξίσου χρόνο και προσπάθεια. Η απόφαση για την καριέρα σας δεν είναι ποτέ εύκολη. Αυτό που δεν το καθιστά ευκολότερο είναι ότι συχνά είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε αυτές τις αποφάσεις πριν μπουμε στο κολέγιο ή στο πανεπιστήμιο.

Έρευνα δείχνει ότι οι Καναδοί θα αλλάξουν θέσεις εργασίας έως και 15 φορές στη διάρκεια της ζωής τους. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να σας βοηθήσουμε σε αυτήν τη διαδικασία. Κατανοώντας ότι η επιλογή της καριέρας σας είναι ένας συνδυασμός των δεξιοτήτων και των ενδιαφερόντων σας, έχουμε δημιουργήσει ασκήσεις που πιστεύουμε ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε μια καλή απόφαση σταδιοδρομίας. Και μόλις λάβετε αυτήν την απόφαση, καταλάβετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ασκήσεις για να αλλάξετε γνώμη καθώς τα ενδιαφέροντά σας μεγαλώνουν και αλλάζουν, και το σύνολο δεξιοτήτων σας αναπτύσσεται και επεκτείνεται.

Αυτές οι απλές ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε μια πορεία σταδιοδρομίας.

Εδώ είναι μερικοί απλοί αλλά αποτελεσματικοί τρόποι για να καταλάβετε την καλύτερη πορεία σταδιοδρομίας για εσάς:

1. Ρωτήστε τον εαυτό σας ερωτήσεις σχετικά με τα ενδιαφέροντα της καριέρας σας
Για τι με ενδιαφέρει; – Σκεφτείτε τι σας ενθουσιάζει μόνο με τη σκέψη να το κάνετε. Μην σκέφτεστε απαραιτήτως πράγματα εργασίας. Σκεφτείτε τι κάνετε στην καθημερινή σας ζωή που σας φέρνει τη μεγαλύτερη χαρά. Όταν ανακαλύψετε αυτό το συναίσθημα, γνωρίζετε ότι είναι εκεί που πρέπει να είστε.Ποιες είναι οι ικανότητες και οι ικανότητές μου; – Το πάθος μπορεί να σας οδηγήσει μόνο μέχρι τώρα. Εάν είστε ειδικευμένοι στο να κάνετε αυτό που σας ενδιαφέρει, τότε πρέπει είτε να βρείτε τρόπους για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας είτε να σκεφτείτε κάτι άλλο. Είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε με αυτό που γνωρίζετε ότι είστε καλός πριν αποφασίσετε να ξεκινήσετε. Σκεφτείτε την ιδανική κατάσταση σταδιοδρομίας. Πως μοιάζει? Τι χρειάζεστε για να κάνετε την κατάσταση απόλυτα τέλεια; Καταγράψτε τα όλα ακόμα κι αν δεν υπάρχει τέλειο. Μόλις αποκτήσετε αυτήν τη λίστα, σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτή τη λίστα.

2. Πάρτε ένα κουίζ σταδιοδρομίας
Τα κουίζ σταδιοδρομίας σας παρέχουν απλώς επιλογές. Μερικές από αυτές τις επιλογές σταδιοδρομίας που ίσως δεν έχετε σκεφτεί, και αυτό το κάνει μόνο του αξίζει τον κόπο. Αυτό που κάνουν αυτά τα κουίζ είναι να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με την προσωπικότητά σας, τις δεξιότητές σας και τα ενδιαφέροντά σας, πολλές από τις ίδιες ερωτήσεις που προτείναμε στο πρώτο σημείο, και να κάνετε προτάσεις εργασίας με βάση τις απαντήσεις σας. Δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για να ολοκληρωθούν. Μπορείτε να ολοκληρώσετε ένα σε λίγα λεπτά και όταν τελειώσετε, θα έχετε τουλάχιστον ένα σημείο εκκίνησης για τις πιθανές επιλογές σταδιοδρομίας.

3. Δημιουργήστε μια λίστα με πιθανά επαγγέλματα που θα σας ενδιαφέρουν
Τώρα που έχετε καταλάβει τι σας ενδιαφέρει και κατανοείτε καλύτερα τις δεξιότητές σας και τις εργασίες που ταιριάζουν με τις δυνατότητές σας, ήρθε η ώρα να κάνετε το επόμενο βήμα. Δημιουργήστε μια μεγάλη λίστα με όλες τις πιθανές εργασίες που σας ενδιαφέρουν. Μην πιάσετε πολύ αυτό που νομίζετε ότι είναι δυνατό. Αυτή είναι μια λίστα ονείρων, οπότε ονειρεύεστε μεγάλα. Επίσης, σκέφτεστε θέσεις εργασίας που θα σας ενδιαφέρουν, όχι ότι θα κάνετε απαραίτητα για πάντα. Αυτό που κάνετε αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργήσετε ένα θεμέλιο δυνατοτήτων και όχι να λάβετε σκληρές αποφάσεις. Θα περιορίσουμε τις επιλογές σας σε λίγο.

4. Ερευνήστε τα επαγγέλματα
Τώρα έχετε μια αρκετά μεγάλη λίστα μπροστά σας. Ίσως έχετε μια ιδέα για το τι συνεπάγεται καθεμία από αυτές τις εργασίες, αλλά αυτό δεν είναι αρκετά καλό. Πρέπει να ερευνήσετε ακριβώς τι κάνουν αυτές οι θέσεις εργασίας. Ποιες είναι οι μισθολογικές προσδοκίες, τι είδους ώρες λειτουργεί συνήθως αυτή η θέση, πώς μοιάζει συνήθως η μέρα με τη μέρα; Μπορείτε να βρείτε μερικές από αυτές τις απαντήσεις στο Google, αλλά για άλλους όπως η τυπική εργάσιμη ημέρα, πιθανότατα θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε μερικές κλήσεις. Ακόμα καλύτερα, επικοινωνήστε με τον μέντορά σας για να τους ζητήσετε να σας φέρουν σε επαφή με άτομα που μπορούν να σας δώσουν καλές απαντήσεις.

5. Δημιουργήστε μια σύντομη λίστα
Είμαστε επιτέλους εδώ. Έχετε κάνει την έρευνα και τώρα μπορείτε τελικά να φιλτράρετε τις εργασίες που απλά δεν αισθάνονται ή ακούγονται σωστά. Πρέπει σίγουρα να διατηρείτε ανοιχτό μυαλό.  Αυτό το βήμα αφορά την ευθυγράμμιση των δεξιοτήτων σας, του πάθους σας και του οράματός σας για το τι θέλετε να κάνετε με τη σταδιοδρομία που ταιριάζει. Με την ησυχία σου. Ίσως είναι καλή ιδέα να το τρέχετε από φίλους που σας γνωρίζουν καλά και να λάβουν τις απόψεις τους.

Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα ενδιαφέροντα και οι δεξιότητές σας θα αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Αυτό που σας ενδιαφέρει τώρα δεν θα είναι απαραίτητα το ίδιο λίγα χρόνια στην επόμενη δουλειά σας. Είναι καλή ιδέα να κάνετε αυτές τις ασκήσεις κάθε φορά που αισθάνεστε αβέβαιοι για την επόμενη καριέρα σας. Θα σας καθοδηγήσει σε μια ενημερωμένη απόφαση που είναι σύμφωνη με το ποιοι είστε τη στιγμή που πραγματικά λαμβάνετε την απόφαση.

Share With:
Rate This Article