fbpx
HomeΣυνεντεύξειςΡομίνα Κωστέα – Ο χορός, η καριέρα στην Ελλάδα και η δική της σχολή!

Ρομίνα Κωστέα – Ο χορός, η καριέρα στην Ελλάδα και η δική της σχολή!

Ρομίνα Κωστέα – Ο χορός, η καριέρα στην Ελλάδα και η δική της σχολή!

 

Ποια είναι η Ρομίνα Κωστέα με λίγα λόγια;

Θα έλεγα ότι είμαι πολύ οργανωτική, παρόλο που προσωπικά δεν το συνειδητοποιώ σε πρώτο επίπεδο. Ωστόσο, όταν κοιτάξω τον τρόπο που αντιμετωπίζω τα προβλήματα στη δουλειά αλλά και στη ζωή μου γενικότερα βλέπω ότι όλα χαρακτηρίζονται από οργάνωση. Όταν πάρω την απόφαση να λύσω κάποιο πρόβλημα δικό μου ή άλλων, το κάνω με μεθοδικότητα και οργάνωση, δεν αφήνω τίποτα στην τύχη. Νομίζω είναι κάτι πολύ σημαντικό στις μέρες μας, η επιτυχία είναι θέμα οργάνωσης.

Ποιοι παράγοντες σε οδήγησαν να ασχοληθείς με τον χορό;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, αντί να περπατάω χόρευα. Η μητέρα μου με έστειλε σε μια σχολή χορού και από εκεί ξεκίνησε το μικρόβιο που λέγεται χορός. Από τότε χόρευα ασταμάτητα.

Με ποιο είδος/είδη χορού ασχολείσαι; Ποιο από τα είδη χορού σε εκφράζει περισσότερο;

Δε θα ήθελα να αναφερθώ στο ποιο είδος χορού με εκφράζει περισσότερο ή λιγότερο. Θα έλεγα ότι ο χορός είναι το πάθος μου. Δε θα μπορούσα να με φανταστώ να ασχολούμαι με κάτι άλλο. Ένιωθα και νιώθω μια ελευθερία όταν χορεύω. Είναι ένας τρόπος να εκφράσεις τα συναισθήματά σου και τις σκέψεις σου.


Επαγγελματικά εργάστηκες αρκετά χρόνια στην Ελλάδα. Μίλησε μας γι’αυτή την εμπειρία.

Είναι μια εμπειρία που δε θα άλλαζα με τίποτα. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο χορός στην Ελλάδα έχει αρχίσει να εξελίσσεται ουσιαστικά. Οι ευκαιρίες είναι πιο πολλές, παρόλο που είναι δύσκολο να επιβιώσει ένας επαγγελματίας χορευτής εκεί. Αν μου έλεγες να γύριζα τον χρόνο πίσω θα το έκανα ξανά, είναι κάτι που μου έμαθε και μου έδωσε πολλά και, κυρίως με ωρίμασε σαν άνθρωπο.

 

Είχες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και του θεάτρου. Ποια συνεργασία απόλαυσες περισσότερο;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω ποιες συνεργασίες να ξεχωρίσω αφού όλες τους μου προσέφεραν κάτι ξεχωριστό. Η συνεργασία μου με τον Φωκά Ευαγγελινό στο ‘Δικό μας Σινεμα’ , ´Η κόρη μου η σοσιαλίστρια’ με τον ΘΟΚ αλλά και ´ Οι γοργόνες και μάγκες ´ ήταν πολύ όμορφες εμπειρίες. Έχω συνεργαστεί με τον Σάκη Ρουβά , τον Κωνσταντίνο Αργυρό, την Δέσποινα Βανδή, τον Γιάννη Πλούταρχο, τον Διονύση Σχοινα, την Τάμτα και πολλούς άλλους και θέλω να πω ότι έχω καθένας ήταν ξεχωριστός/ή.

Τώρα επέστρεψες πίσω στην Κύπρο. Τι σε οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Ήταν πάντα μέσα στα σχέδια μου να γυρίσω πίσω στην πατρίδα μου, το πότε δεν το είχα καθορίζει είχα αφήσει τη Ρομίνα να το νιώσει και τότε θα γύριζα πίσω. Μεγαλώνοντας είχα πιο πολύ την ανάγκη να είμαι δίπλα στην οικογένεια μου αλλά και σε αγαπημένα μου πρόσωπα.

Τι σου έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσεις τη λειτουργία σχολής χορού (Romina Costea Dance Art School);

Νιώθω πολύ ευλογημένη για αυτό το ξεκίνημά μου. Πήρε αρκετό χρόνο για να ωριμάσει μέσα μου η ιδέα στο άνοιγμα μιας δικής μου σχολής χορού και βλέποντας το να ανθίζει σιγά σιγά και όλοι οι στόχοι μου το να γίνονται πραγματικότητα με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Ποια είδη χορού διδάσκεις; Και ποιες άλλες υπηρεσίες προσφέρεις;

Το Romina Costea Dance Art School προσφέρει μουσικοκινητική αγωγή, μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού, commercial dance, πρόγραμμα ευλυγισίας και ενδυνάμωσης. Επίσης, υπάρχουν τμήματα Pilates mat αλλά και Pilates Reformer.


Πως είναι η εμπειρία να δουλεύεις με παιδιά;

Δεν μπορώ να περιγράψω πως είναι να δουλεύεις με παιδιά! Ένα παιδί θεωρώ ότι είναι η ευτυχία προσωποποιημένη. Με το που μπουν στην αίθουσα αυτόματα αλλάζει όλη η ενέργεια. Νιώθω τόσο ευλογημένη που δουλεύω μαζί τους, που μοιράζομαι τις γνώσεις μου και έχω πολλούς στόχους που θέλω να εκπληρώσουμε μαζί. Επιδιώκω να γίνουμε ομάδα και κάθε στόχος να μας χαροποιεί όλους. Επίσης, δεν μπορείτε να φανταστείτε ποσά πράγματα έχω μάθει απ αυτά τα παιδιά. Νομίζω έχω γίνει η μεγαλύτερή τους θαυμάστρια. 

Ποιες είναι οι μελλοντικές σου βλέψεις;

Είμαι πολύ ανήσυχος άνθρωπος μπορώ να πω. Μου αρέσει πολύ να εξελίσσομαι και να μαθαίνω καινούργια πράγματα κυρίως στο τομέα της δουλειάς μου. Όλες τις γνώσεις μέσα απ’ την εμπειρία μου θα ήθελα πολύ να τις μεταφέρω στους μαθητές μου και με μεγάλη μου χαρά να τους βλέπω να εξελίσσονται. Όσο μεγαλώνεις τόσο περισσότερο θέλεις να βλέπεις τους στόχους σου να εκπληρώνονται. Να καταφέρνεις όλα αυτά τα οποία έχεις προσπαθήσει και να δικαιώνεις τον εαυτό σου.

Μια συμβουλή σε όσες και όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον χορό;

Ο καλλιτεχνικός χώρος έχει τις δυσκολίες του όπως και κάθε επάγγελμα, τα ανεβοκατεβάσματα του, τις χαρές του αλλά και τις απογοητεύεις τους. Βάλε σαν κύριο στόχο να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να μην τα παρατήσεις ποτέ, να μην αφήσεις κανένα να σε υποτιμήσει και να σου πει ότι δεν μπορείς. Και όταν εκπληρώσεις ένα στόχο να θυμάσαι ότι την ίδια ώρα ξεκινάει ένας άλλος στόχος για σένα.

Share With:
Rate This Article