fbpx
HomeΠροσωπική Ανάπτυξη10 Μαθήματα Ζωής από τον Tony Robbins

10 Μαθήματα Ζωής από τον Tony Robbins

10 Μαθήματα Ζωής από τον Tony Robbins

O Tony Robbins θεωρείται ένας από τους πιο εκκεντρικούς στον τομέα του. Τα μαθήματα ζωής που προσφέρει και οι ομιλίες που κάνει, προσελκύουν χιλιάδες κόσμο κάθε φορά.

Το πρώτο και βασικό από τα μαθήματα ζωής που προσφέρει είναι να βάζεις καυτούς στόχους. Ο στόχοι σου πρέπει να είναι η μεταφορική εμπειρία για να είσαι ασταμάτητος.

Παρακάτω, σου παρουσιάζονται 10 από τα κορυφαία μαθήματα ζωής που έχει δώσει ανά καιρούς, τα οποία είναι χρήσιμα και άκρως πρακτικά.

#1. Αντάλλαξε τις Προσδοκίες σου με Ευγνωμοσύνη

Οι προσδοκίες δεν τελειώνουν ποτέ. Πάντα θέλουμε να βάζουμε πιο μεγάλους και πιο σκληρούς στόχους. Αυτό, στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι φυσιολογικό. Όμως, οι στιγμές που αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη για αυτά που ήδη έχεις πετύχει, είναι μοναδικές.

Αν μπορούσες να γράψεις αυτήν την στιγμή μια λίστα με 10 πράγματα τα οποία αισθάνεσαι ευγνώμων που έχεις, ποια θα ήταν αυτά;

Μην ξεχνάς, όταν μετατοπίζεις την συγκέντρωση σου από αυτά που σου λείπουν σε αυτά που ήδη έχεις, ηρεμείς και σκέφτεσαι διαφορετικά.

#2. Όπου Πηγαίνει η Συγκέντρωση, Ακολουθεί και η Ενέργεια

Όταν συγκεντρώνεσαι στο τι θέλεις και όχι στο τι θέλεις να αποφύγεις, αποκτά στιγμιαία την ικανότητα να αναζητάς διαρκώς ευκαιρίες. Όταν συγκεντρώνεσαι στους λόγους που δεν μπορείς να πετύχεις έναν στόχο, τόσο περισσότερο οι περιοριστικές σου πεποιθήσεις δυναμώνουν.

Αυτό είναι ένα βασικό μάθημα ζωής που χρειάζεται να θυμόμαστε όλοι. Ακόμα, αυτό που κατευθύνει την συγκέντρωση μας είναι οι ερωτήσεις που κάνουμε στον εαυτό μας.

#3. Ξεκαθάρισε Πρώτα τι Θέλεις και μετά πως θα το Πετύχεις

Όταν είσαι συνειδητοποιημένος με το τι θέλεις, θα ξεκαθαρίσεις και τις κατάλληλες πράξεις και κινήσεις για να το πετύχεις.

Πολλές φορές δεν πιστεύουμε πραγματικά πως μπορούμε να πετύχουμε κάποιο στόχο. Επειδή είναι δύσκολο να το παραδεχτούμε, προσπαθούμε να σχεδιάζουμε αδιάκοπα το πλάνο δράσης ελπίζοντας αυτή η διαδικασία να μας προσφέρει κίνητρο.

#4. Δύο Χιλιοστά Αλλαγής είναι πολλές Φορές αρκετά

Υπάρχουν φορές που πιστεύουμε πως η αλλαγή θα έρθει με μια εκρηκτική αλλαγή. Όμως, ένα από τα μαθήματα ζωής είναι πως οι μεγάλες αλλαγές έρχονται με μικρά βήματα. Αν ξεκινήσεις το ταξίδι, δεν πρόκειται ποτέ να φτάσεις.

#5. Η Τριάδα: Φυσιολογία – Συγκέντρωση – Γλώσσα

Μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά την συναισθηματική κατάσταση αλλάζοντας τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το σώμα μας, την συγκέντρωση μας και την γλώσσα μας.

Το πώς φέρεσαι στο σώμα σου, το που αποφασίζεις να συγκεντρωθείς και το πώς μιλά στον εαυτό σου, έχουν μεγάλη επίδραση στον συναισθηματικό σου κόσμο. Αυτή είναι η τριλογία που στηρίζεται ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα ζωής του Robbins.

#6. Οι 6 Ανθρώπινες Ανάγκες

Ένα από τα μαθήματα ζωής που αναφέρει συχνά ο Robbins, είναι πως όλοι έχουμε 6 βασικές ανάγκες. Με βάση αυτών, φιλτράρουμε τις επιλογές μας, τις αποφάσεις μας και διαμορφώνουμε τις συνήθειες μας. Αυτές είναι:

Βεβαιότητα: Η επιβεβαίωση πως μπορείς να αποφύγεις τον πόνο και να κερδίσεις απόλαυση.

Ποικιλία: Η ανάγκη για το άγνωστο, των νέων ερεθισμάτων και της αλλαγής.

Σημασία: Η ανάγκη να αισθανόμαστε ξεχωριστοί και σημαντικοί.

Σύνδεση: Η ανάγκη για το αίσθημα της στενής επαφής με κάποιον.

Ανάπτυξη: Η ανάγκη για εξέλιξη ή επέκταση ικανοτήτων.

Συνεισφορά: Η ανάγκη για συγκέντρωση στην βοήθεια και υποστήριξη των άλλων.

Ο Robbins Αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι περισσότεροι άνθρωποι δίνουν αξία και στρέφουν την προσοχή τους σε δύο η τρείς από αυτές τις ανάγκες.

#7. Άλλαξε την Ιστορία σου, Άλλαξε την Ζωή σου

Όλοι έχουμε μια ιστορία να διηγηθούμε. Το περισσότερο χρόνο λέμε την πολλές ιστορίες στον εαυτό μας, αλλά υποσυνείδητα. Το ενδιαφέρον κομμάτι είναι πως μπορούμε να πούμε διαφορετικά την ιστορία μας.

Μπορεί να μην είναι δυνατό να αλλάξουμε τις καταστάσεις ή τα γεγονότα της ζωής μας, όμως μπορούμε να αλλάξουμε το νόημα που έχουν για εμάς.

#8. Οι Αποφάσεις Οδηγούν στο Πεπρωμένο

Είναι η στιγμή της απόφασης που σχηματίζεται το πεπρωμένο σου – Tony Robbins

Οι αποφάσεις που παίρνουμε κάθε στιγμή είναι αυτές που καθορίζουν τις καταστάσεις. Η κάθε απόφαση οδηγεί σε κάποιο προορισμό και ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα ζωής είναι πως απλά χρειάζεται να πιστέψουμε στις αποφάσεις μας.

#9. Το Χαρακτηριστικό της Προσωπικής Ηγεσίας

Ένα από τα εξαιρετικά μαθήματα ζωής που μας προσφέρουν ανά καιρούς κορυφαίοι ηγέτες, είναι πως πρώτα βλέπουν τα πράγματα όπως είναι και μετά τα αλλάζουν σε αυτό που θέλουν να δουν.

Ο εκρηκτικός συνδυασμός της προσωπικής ηγεσίας είναι να είσαι ρεαλιστής και να έχεις όραμα.

#10. Η Επιτυχία Αφήνει Στοιχεία

Το τελευταίο από τα μαθήματα ζωής είναι η ανάπτυξη της ικανότητας να μαθαίνουμε από του επιτυχημένους.

Ο Robbins αναφέρει πως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αναπτυχθείς γρήγορα είναι να εφαρμόσεις το Modeling – Immersion. Τι σημαίνει αυτό;

Ποιο είναι το αποτέλεσμα που θέλεις να καταφέρεις αυτή τη στιγμή στην ζωή σου;
Ποιος το έχει καταφέρει ήδη;
Πως μπορείς να μοντελοποιήσεις την διαδικασία που ακολούθησε και να την υιοθετήσεις;

Share With:
Rate This Article