fbpx
HomeΠροσωπική ΑνάπτυξηΣυμβουλές για τη διαχείριση της αλλαγής

Συμβουλές για τη διαχείριση της αλλαγής

Συμβουλές για τη διαχείριση της αλλαγής

Τίποτα δεν παραμένει το ίδιο. Η διαχείριση της αλλαγής είναι πλέον πιο σημαντική από ποτέ. Σήμερα, σε αυτόν τον γρήγορο, απρόβλεπτο κόσμο, όχι μόνο είναι αναπόφευκτη η αλλαγή, αλλά συμβαίνει πιο γρήγορα από ποτέ. Γίνεται τρόπος ζωής.

Δεν είναι αρκετό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις κανονικές προσωπικές αλλαγές που όλοι περνάμε στη ζωή. Αυτές τις μέρες, ωστόσο, αντιμετωπίζουμε επίσης ευρύτερα ζητήματα, όπως η παγκόσμια οικονομία, η εγχώρια οικονομία (απώλεια θέσεων εργασίας, κλείσιμο εταιρειών), το περιβάλλον, η τεχνολογία και οι μεταβαλλόμενες πολιτιστικές αξίες.

Όσο δύσκολο και δύσκολο μπορεί να είναι, και όσο ανθεκτικό είμαστε σε αυτό, πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε την αλλαγή.

Οι περισσότεροι από εμάς είναι άνετοι με το γνωστό και άβολα με το άγνωστο. 

Είναι προς το συμφέρον μας, ωστόσο, να μάθουμε να αποδεχόμαστε την αλλαγή – ακόμη και να την αγκαλιάζουμε και να καλωσορίζουμε τις προκλήσεις της.

Μπορούμε ακόμη και να συμφωνήσουμε με το γεγονός ότι η αλλαγή μπορεί πραγματικά να είναι καλή για εμάς, καθώς μας βοηθά να αναπτυχθούμε και να μας ενθαρρύνει να μεγαλώσουμε.


Ακολουθούν 5 συμβουλές για τη διαχείριση αλλαγών:

  1. Να προσέχεις τον εαυτό σου. Η διαχείριση της αλλαγής μπορεί να είναι αγχωτική εάν δεν είστε προετοιμασμένοι, οπότε φροντίστε να φροντίσετε τον εαυτό σας. Φάτε μια ισορροπημένη διατροφή, ασκήστε τακτικά και κοιμάστε αρκετά Αφιερώστε χρόνο για να χαλαρώσετε. Όταν είστε υγιείς, είστε καλύτερα εξοπλισμένοι και σε καλύτερο μυαλό για να χειριστείτε τα πάντα. Εάν, από την άλλη πλευρά, είστε ήδη τεντωμένοι στα όριά σας και αντιμετωπίζετε προβλήματα αντιμετώπισης, η αλλαγή θα προσθέσει μόνο τις δυσκολίες σας.
  2. Να είστε ανοιχτοί και ευέλικτοι. Η γνώση ότι η αλλαγή μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή σας βοηθά να αποδεχτείτε και να προσαρμοστείτε σε αυτήν όταν συμβαίνει. Να είστε σε θέση να αφήσετε τις προσδοκίες που δεν ταιριάζουν πλέον με αυτό που συμβαίνει σήμερα στον κόσμο. Σίγουρα, σε καμία άλλη στιγμή στην ιστορία δεν υπήρξε ποτέ τόσο μεγάλη αλλαγή ή να συμβεί τόσο γρήγορα όσο είναι σήμερα. Παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς προτιμούμε να εγκατασταθούμε σε άνετες προβλέψιμες ρουτίνες, συνειδητοποιήστε ότι η τρέχουσα ρουτίνα σας είναι πιθανώς προσωρινή.
  3. Μείνετε θετικοί και δώστε το σε προοπτική. Όλοι έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε τις εσωτερικές και συναισθηματικές μας απαντήσεις σε ό, τι συμβαίνει. Η στάση μας απέναντί ​​της και πώς επιλέγουμε να την αντιμετωπίσουμε εξαρτάται απόλυτα από εμάς. Έχοντας αυτό υπόψη, αναζητήστε τα θετικά αποτελέσματα της αλλαγής – υπάρχουν πάντα μερικά. Στην πραγματικότητα, το πώς αντιδράτε σε αυτό μπορεί συχνά να καθορίσει το αποτέλεσμα.
  4. Πάρτε τον έλεγχο της ζωής σας. Μπορείτε να διαχειριστείτε την αλλαγή λαμβάνοντας τον έλεγχο της ζωής σας. Χρησιμοποιήστε τις δεξιότητές σας στην κριτική σκέψη. Όλοι γνωρίζουμε ότι έρχεται κάποια αλλαγή. Επομένως, αναρωτηθείτε τι μπορείτε να κάνετε εκ των προτέρων για να βοηθήσετε στην προετοιμασία της μετάβασης. Δημιουργήστε μια λίστα επιλογών. Προσδιορίστε τις καλύτερες προσεγγίσεις. Αναλάβετε τις σκέψεις και τις ενέργειές σας. Εάν είστε ψυχικά και ψυχολογικά προετοιμασμένοι για αλλαγή, δεν θα ταρακουνήσει τον κόσμο σας όταν συμβεί.
  5. Κάνε αλλαγές. Γίνετε πράκτορας αλλαγής. Μερικές φορές αναγκαζόμαστε να κάνουμε αλλαγές επειδή αφήνουμε τους εαυτούς μας να κολλήσουμε σε μια ρουτίνα ή έναν τρόπο ζωής που δεν λειτουργεί πλέον για εμάς. Εάν, ωστόσο, το προβλέψουμε και γίνουμε ενεργοί παρά αντιδραστικοί, μπορούμε να πάρουμε τον έλεγχο μιας κατάστασης. Μπορούμε να δούμε πού πρέπει να κάνουμε προσαρμογές και μετά να αναλάβουμε δράση. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποτρέψει το άγχος και το άγχος που συνοδεύουν απροσδόκητες αλλαγές.

Η αλλαγή στη ζωή είναι αναπόφευκτη. Αντί να φοβόμαστε ή να προσπαθούμε να το αποφύγουμε, η καλύτερη πορεία δράσης μας είναι να το αποδεχτούμε, να το γνωρίσουμε και να το αφήσουμε να είναι μια θετική, εποικοδομητική δύναμη στη ζωή μας.

Share With:
Rate This Article