fbpx
HomeΕπιχειρηματικότηταΣυμβουλές Προστασίας απο τον Ήλιο!

Συμβουλές Προστασίας απο τον Ήλιο!

Συμβουλές Προστασίας απο τον Ήλιο!

Κάθε μέρα το δέρμα εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Το να μάθετε πως να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο, δεν είναι μόνο απαραίτητο για την πρόληψη του ηλιακού εγκαύματος, αλλά βοηθά επίσης στην προστασία από το ηλιακό εξάνθημα, τις ρυτίδες, τις κηλίδες, τη χαλάρωση και το μελάνωμα. Όταν επιλέγετε ένα αντηλιακό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξετε ένα που προστατεύει τόσο από τις UVA, όσο και από τις UVB ακτίνες.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SPF ΣΤΑ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ;

Το SPF είναι ο δείκτης προστασίας από τον ήλιο. Περιγράφει την ικανότητα του αντιηλιακού να προστατεύει το δέρμα από την ακτινοβολία UVB που προκαλεί εγκαύματα. Όσο υψηλότερος ο δείκτης, τόσο μεγαλύτερη η προστασία. Όταν βρίσκεστε στον ήλιο, συνιστάται να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό με ελάχιστο SPF 30 κάθε 2 ώρες. Για να καλυφθεί ολόκληρο το σώμα, απαιτείται ποσότητα ίση με ένα μπαλάκι του γκολφ.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ;

Η έκθεση στον ήλιο ενέχει τον κίνδυνο πρόκλησης ηλιακού εγκαύματος, καθώς και συνοδές επιπτώσεις, όπως πρόωρη γήρανση και καρκίνο του δέρματος. Για να είστε ασφαλείς στον ήλιο, να μένετε στη σκιά μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ. και να φοράτε καπέλο, προστατευτικά ρούχα και γυαλιά ηλίου. Εκτός από αυτά τα μέτρα, να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό με προστασία UVA-UVB ευρέος φάσματος εφαρμόζοντας κάθε 2 ώρες στις εκτεθειμένες περιοχές.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ;

Για να αποφύγετε την πρόωρη γήρανση ή τον καρκίνο του δέρματος, πρέπει να χρησιμοποιείτε καθημερινά αντιηλιακό προσώπου. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό αν είστε έγκυος ή λαμβάνετε από του στόματος αντισυλληπτικό χάπι, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εμφανίσετε μια μελαγχρωματική διαταραχή που ονομάζεται μέλασμα.Επιλέξτε την υφή που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σας, όπως μια καταπραϋντική κρέμα για ξηρό δέρμα, ένα μη φαγεσωρογόνο τζελ για λιπαρό δέρμα, ή ένα δροσερό σπρέι αν ψάχνετε κάτι πιο εύχρηστο.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

ΤΟ 90% ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΑΣΙΜΟ, ΕΑΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΝΩΡΙΣ.

Κάντε την αντηλιακή κρέμα προσώπου συνήθεια
Λόγω του ότι το πρόσωπό σας εκτίθεται στον ήλιο καθημερινά, είναι αυτό που «υποδέχεται» και την ηλιακή ακτινοβολία, λαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της. Για το λόγο αυτό, η αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας είναι απαραίτητο καλλυντικό που πρέπει να φοράτε πάντοτε πριν βγείτε από το σπίτι σας –τουλάχιστον 20 λεπτά νωρίτερα-, όλο το χρόνο κι όχι μόνο το καλοκαίρι. Η αντηλιακή κρέμα, άλλωστε, βοηθά να διατηρείται η επιδερμίδα σας φρέσκια, λαμπερή και δροσερή, εκτός από το να την κρατά προστατευμένη από τον ήλιο.

Τι να αναζητήσετε στην αντηλιακή σας κρέμα; Προτού επιλέξετε λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω:

Επιλέξτε τη σωστή για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Ανάλογα με το αν το δέρμα του προσώπου σας είναι λιπαρό ή ξηρό, πρέπει να επιλέξετε και την κρέμα σας, έτσι ώστε να ενυδατώνει την επιδερμίδα σας όσο χρειάζεται και να μην την αφήνει αφυδατωμένη ή με περισσό σμήγμα.

Δώστε βάση στο δείκτη προστασίας. Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η επιδερμίδα του προσώπου σας, τόσο περισσότερο είναι ευαίσθητη στον ήλιο. Οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες προστατεύονται επαρκώς με ένα SPF 20, ενώ οι πιο ανοιχτές χρειάζονται υψηλότερο δείκτη που φτάνει μέχρι και 50 και προστατεύει αποτελεσματικά από το σύνολο του φάσματος της ηλιακής ακτινοβολίας.

Διαλέξτε τη με βάση προβλήματα που αντιμετωπίζετε (πανάδες, ακμή κ.ο.κ.). Οι πανάδες σας μπορούν να εξαλειφθούν ή να μην ενισχυθούν, αν η αντηλιακή σας κρέμα έχει ειδική σύνθεση για το δέρμα με πανάδες, με SPF τουλάχιστον 30 και φυσικά φίλτρα, όπως οξείδιο του ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου. Αναλόγως πρέπει να κινηθείτε και για το δέρμα με τάση ακμής, επιλέγοντας μια αντηλιακή κρέμα που ενδείκνυται γι’ αυτές τις περιπτώσεις, με σμηγματορρυθμιστική δράση, έτσι ώστε να μην προκαλεί λιπαρότητα και σμήγμα στο δέρμα του προσώπου σας.

Δώστε προσοχή στα χείλη, τη μύτη και τα αυτιά σας. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, αλλά τα σημεία αυτά του προσώπου, και ειδικά η μύτη που προεξέχει, χρειάζονται κι αυτά τη δική τους φροντίδα και προστασία από τον ήλιο. Προφυλάξτε τα με αντηλιακά προϊόντα ειδικά γι’ αυτές τις περιοχές, προσφέροντας συμπληρωματική κυτταρική προστασία στην επιδερμίδα σας και γλιτώνοντας το κάψιμο, το ξεφλούδισμα και τον ερεθισμό τους.

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής, είναι θεραπευτής κι ευεργετικός για τον ανθρώπινο οργανισμό. Όσο όμως ζωογόνος είναι άλλο τόσο κι επικίνδυνος μπορεί να γίνει. Ο ήλιος είναι πάντα και παντού. Δεν κινδυνεύουμε μόνο όταν κολυμπάμε, ασχολούμαστε με θαλάσσια σπορ ή κάνουμε ηλιοθεραπεία. Κινδυνεύουμε κι όταν απλά περπατάμε στο δρόμο μέσα στην πόλη ακόμη κι όταν οδηγούμε. Και σίγουρα δεν είναι βλαβερός μόνο κατά την περίοδο των καλοκαιρινών μηνών, αλλά όλο το χρόνο, ακόμη και τις συννεφιασμένες και βροχερές μέρες. Ναι, χρειάζεστε αντηλιακή προστασία και το χειμώνα!

Σε ιδανικές συνθήκες λοιπόν το αντηλιακό σας δεν θα πρέπει να το αντιμετωπίζετε σαν ένα εποχιακό προϊόν, ούτε σαν ένα επιπλέον αξεσουάρ ομορφιάς, σαν μια πολυτέλεια

Σε ιδανικές συνθήκες λοιπόν το αντηλιακό σας δεν θα πρέπει να το αντιμετωπίζετε σαν ένα εποχιακό προϊόν, ούτε σαν ένα επιπλέον αξεσουάρ ομορφιάς, σαν μια πολυτέλεια ή ως ένα ακόμη περιττό έξοδο, αλλά ως μια υποχρέωση καθημερινή για την υγεία του δέρματός σας! Η αντηλιακή σας προστασία πρέπει να μπει στο καθημερινό πρόγραμμα ρουτίνας φροντίδας της επιδερμίδας σας, αν θέλετε να απολαμβάνετε με ασφάλεια τις ακτίνες του ευεργέτη ήλιου!

Φλωρα Αντωνίου Κουμπάρου
Φαρμακοποιος

Share With:
Rate This Article