fbpx
HomeBusiness21 Συμβουλές επιτυχίας για νέους και επίδοξους επιχειρηματίες

21 Συμβουλές επιτυχίας για νέους και επίδοξους επιχειρηματίες

21 Συμβουλές επιτυχίας για νέους και επίδοξους επιχειρηματίες

Το να είσαι επιτυχής σημαίνει συχνά να μαθαίνεις από αυτούς που έχουν ήδη επιτύχει τους στόχους τους. Η κατοχή ενός μέντορα είναι μια καταπληκτική ευλογία για έναν επιχειρηματία, αλλά δεν μπορούν όλοι να βρουν ένα άτομο αυτοπροσώπως.

Εάν δεν έχετε βρει ακόμα τον προσωπικό σας επαγγελματικό γκουρού, ακολουθούν 21 συμβουλές για νέους ή επίδοξους επιχειρηματίες που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

1. Προκαλέστε τον εαυτό σας.
Ο Richard Branson λέει ότι το μεγαλύτερο κίνητρό του είναι να συνεχίσει να προκαλεί τον εαυτό του. Αντιμετωπίζει τη ζωή σαν μια μακρά πανεπιστημιακή εκπαίδευση, όπου μπορεί να μαθαίνει περισσότερα κάθε μέρα. Μπορείτε και εσείς!

2. Κάνετε δουλειά που σας ενδιαφέρει.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η λειτουργία μιας επιχείρησης απαιτεί πολύ χρόνο. Ο Steve Jobs σημείωσε ότι ο μόνος τρόπος να είστε ικανοποιημένοι στη ζωή σας είναι να εργαστείτε στην οποία πιστεύετε πραγματικά.

3. Αναλάβετε τον κίνδυνο.
Ποτέ δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας, εκτός αν το κάνουμε πραγματικά. Ο Τζεφ Μπέζος είπε ότι βοήθησε να ξέρει ότι δεν θα μετανιώσει για την αποτυχία, αλλά θα μετανιώσει που δεν προσπάθησε.

4. Πιστέψτε στον εαυτό σας.

Όπως είπε διάσημα ο Χένρι Φορντ, “Είτε νομίζετε ότι μπορείτε, είτε νομίζετε ότι δεν μπορείτε, έχετε δίκιο.” Πιστέψτε ότι μπορείτε να πετύχετε και θα βρείτε τρόπους μέσα από διαφορετικά εμπόδια. Αν δεν το κάνετε, θα βρείτε απλώς δικαιολογίες.

5. Έχετε όραμα.
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Tumblr, David Karp, σημειώνει ότι ένας επιχειρηματίας είναι κάποιος που έχει όραμα για κάτι και επιθυμία να το δημιουργήσει. Διατηρήστε την όρασή σας καθαρή ανά πάσα στιγμή.

6. Βρείτε καλούς ανθρώπους.
Με ποιον είσαι είναι ποιος γίνεσαι. Ο Reid Hoffman, συνιδρυτής του LinkedIn, σημείωσε ότι ο γρηγορότερος τρόπος για να αλλάξετε τον εαυτό σας είναι να κάνετε παρέα με άτομα που είναι ήδη όπως θέλετε.

7. Αντιμετωπίστε τους φόβους σας.
Η υπέρβαση του φόβου δεν είναι εύκολη, αλλά πρέπει να γίνει. Η Arianna Huffington είπε κάποτε ότι διαπίστωσε ότι ο φόβος ήταν σαν μυς – όσο περισσότερο το εξασκούσε, τόσο πιο ισχυρό έγινε.

8. Λάβετε μέτρα.
Ο κόσμος είναι γεμάτος υπέροχες ιδέες, αλλά η επιτυχία έρχεται μόνο μέσω δράσης. Ο Walt Disney είπε κάποτε ότι ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να σταματήσετε να μιλάτε και να αρχίζετε. Αυτό ισχύει και για την επιτυχία σας.

9. Κάντε το χρόνο.
Κανείς δεν πετυχαίνει αμέσως και όλοι ήταν κάποτε αρχάριοι. Όπως σημείωσε με σύνεση ο Steve Jobs, “αν κοιτάξετε προσεκτικά, οι περισσότερες επιτυχίες μιας νύχτας χρειάστηκαν πολύ χρόνο.” Μην φοβάστε να επενδύσετε χρόνο στην εταιρεία σας.

10. Διαχειριστείτε την ενέργεια, όχι το χρόνο.

Η ενέργειά σας περιορίζει ό, τι μπορείτε να κάνετε με το χρόνο σας, οπότε διαχειριστείτε το με σύνεση.

11. Δημιουργήστε μια υπέροχη ομάδα.
Κανείς δεν πετυχαίνει μόνο στην επιχείρηση, και όσοι προσπαθούν θα χάνουν από μια υπέροχη ομάδα κάθε φορά. Δημιουργήστε τη δική σας υπέροχη ομάδα για να ενισχύσετε την επιτυχία σας.

12. Προσλάβετε χαρακτήρα.
Καθώς χτίζετε την ομάδα σας, προσλάβετε χαρακτήρα και αξίες. Μπορείτε πάντα να εκπαιδεύετε κάποιον σε δεξιότητες, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τις αξίες κάποιου να ταιριάζουν στην εταιρεία σας μετά το γεγονός.

13. Σχέδιο άντλησης κεφαλαίων.
Ο Richard Harroch, ένας καπιταλιστής επιχειρηματικών συμμετοχών, έχει αυτή τη συμβουλή για τους επερχόμενους επιχειρηματίες: «Είναι σχεδόν πάντα πιο δύσκολο να συγκεντρώσεις κεφάλαια από ό, τι νόμιζες ότι θα ήταν και χρειάζεται πάντα περισσότερο χρόνο. Προγραμματίστε λοιπόν για αυτό. ”

14. Γνωρίστε τους στόχους σας.
Ο Ryan Allis, συνιδρυτής του iContact, επεσήμανε ότι έχοντας το μυαλό κάθε μέρα διασφαλίζετε ότι εργάζεστε προς αυτό. Θέστε στόχους και θυμηθείτε τους κάθε μέρα.

15. Μάθετε από λάθη.
Πολλοί επιχειρηματίες επισημαίνουν τα λάθη ως ο καλύτερος δάσκαλός τους. Όταν μαθαίνετε από τα λάθη σας, πλησιάζετε στην επιτυχία – παρόλο που αρχικά αποτύχατε.

16. Γνωρίστε τον πελάτη σας.
Ο Dave Thomas, ο ιδρυτής της Wendy’s, ανέφερε ότι γνώριζε τον πελάτη σας ως ένα από τα τρία κλειδιά επιτυχίας του. Γνωρίστε αυτούς που εξυπηρετείτε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο και θα μπορείτε να προσφέρετε τις λύσεις που χρειάζονται.

17. Μάθετε από τα παράπονα.

Ο Μπιλ Γκέιτς κάποτε είπε ότι οι πιο δυσαρεστημένοι πελάτες σας είναι η μεγαλύτερη πηγή μάθησης. Αφήστε τους δυσαρεστημένους πελάτες να σας διδάξουν πού βρίσκονται οι τρύπες στην υπηρεσία σας.

18. Ζητήστε τη συμβολή των πελατών.
Αν υποθέσουμε τι θέλουν ή χρειάζονται οι πελάτες δεν θα οδηγήσουν ποτέ σε επιτυχία. Πρέπει να τους ρωτήσετε απευθείας και στη συνέχεια να ακούσετε προσεκτικά τι λένε.

19. Περάστε με σύνεση.
Όταν ξοδεύετε χρήματα για την επιχείρησή σας, προσέξτε να τα ξοδέψετε με σύνεση. Είναι εύκολο να ξοδεύετε πάρα πολλά για ανόητα πράγματα και να εξαντλήσετε το κεφάλαιο πολύ σύντομα.

20. Κατανοήστε τη βιομηχανία σας.
Ο Tony Hsieh, ο ιδρυτής του Zappos, κάποτε είπε: “Μην παίζετε παιχνίδια που δεν καταλαβαίνετε, ακόμα κι αν βλέπετε πολλά άλλα άτομα να βγάζουν χρήματα από αυτά.” Η αληθινή κατανόηση της βιομηχανίας σας είναι το κλειδί για την επιτυχία.

21. Παραδώστε περισσότερα από τα αναμενόμενα.
Η Larry Page της Google ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες να προσφέρουν περισσότερα από ό, τι περιμένουν οι πελάτες. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρατηρήσετε τη βιομηχανία σας και να δημιουργήσετε μια πιστή ομάδα υποστηρικτών.

Το να είσαι επιτυχημένος επιχειρηματίας απαιτεί πολλή δουλειά, πολύ όραμα και πολλή επιμονή. Αυτές οι 21 συμβουλές, από επιχειρηματίες που έχουν ήδη βρει επιτυχία, θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στο μονοπάτι πολύ πιο εύκολα.

Ποια είναι η αγαπημένη σας συμβουλή επιτυχίας για επιχειρηματίες; Μοιραστείτε το παρακάτω στην ενότητα σχολίων παρακάτω.

Share With:
Rate This Article