fbpx
HomeBusinessΠώς η τεχνολογία άλλαξε την επιχειρηματική επικοινωνία

Πώς η τεχνολογία άλλαξε την επιχειρηματική επικοινωνία

Πώς η τεχνολογία άλλαξε την επιχειρηματική επικοινωνία

Η τεχνολογία έχει αλλάξει εντελώς τον τρόπο που επικοινωνούμε, από την καθημερινή προσωπική μας ζωή στον χώρο εργασίας. Μπορούμε να επικοινωνούμε γρηγορότερα, πιο αποτελεσματικά και πιο βολικά.

Έρχονται νέες συσκευές, εργαλεία και λογισμικό που συνεχίζουν να προάγουν την τεχνολογία επικοινωνίας και οι υπάρχουσες δημοφιλείς τεχνολογίες ενημερώνονται και βελτιώνονται συνεχώς. Η επικοινωνία των επιχειρήσεων πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτήν τη νέα τεχνολογία για να είναι επιτυχής. Πριν από χρόνια, η επικοινωνία προχώρησε με την εισαγωγή επιτραπέζιων υπολογιστών και email. Τώρα διαθέτουμε φορητές συσκευές με πολύ μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ για τον χειρισμό email, ενώ συμμετέχουμε επίσης σε τηλεφωνικές κλήσεις με άτομα από την άλλη άκρη του κόσμου.

Η επιχειρηματική επικοινωνία είναι επίσης κινητή και όλοι οι τοίχοι έχουν αφαιρεθεί. Οι επιχειρήσεις πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να προσαρμοστούν γρήγορα ή να χάσουν μερίδιο αγοράς σε έναν ανταγωνιστή που κατανοεί το νέο τοπίο επικοινωνίας.

Ακολουθούν τρεις τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία άλλαξε την επιχειρηματική επικοινωνία.

Δημόσιες σχέσεις
Οι στρατηγικές δημόσιες σχέσεις (PR) απαιτούν μια πολύ διαφορετική προσέγγιση αυτές τις μέρες και αυτό οφείλεται στα κοινωνικά μέσα. Προηγουμένως, το PR ήταν ένα μέσο για να απεικονίσει μια επιχείρηση με θετικό πρίσμα, αναδεικνύοντας επιτεύγματα, βραβεία και αναφέροντας πληροφορίες αξιόλογες. Οι καμπάνιες λειτούργησαν ως γέφυρα μεταξύ της επιχείρησης και των εκπροσώπων της στο ευρύ κοινό.

Τώρα, χάρη στους ιστότοπους και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάθε επιχείρηση είναι εύκολα προσβάσιμη. Εάν ένας καταναλωτής ή μέλος μέσων ενημέρωσης έχει μια ερώτηση, επικοινωνήστε απευθείας. Ακόμα και τα βασικά στελέχη είναι εύκολα προσβάσιμα μέσω των προσωπικών τους προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που δεν συνέβαινε ποτέ στο παρελθόν. Εάν θέλετε να κάνετε μια ερώτηση στον CEO, μπορείτε απλά να στείλετε ένα DM στο Instagram ή στο Twitter και να λάβετε μια απάντηση.

Οι καμπάνιες δημοσίων σχέσεων σήμερα επικεντρώνονται σε μια εντελώς διαφορετική ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει:

  • Διαχείριση φήμης στο διαδίκτυο
  • Δέσμευση, αλληλεπίδραση και ικανοποίηση πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Η εξασφάλιση διαδικτυακών αναφορών και συνεντεύξεων για τη διατήρηση μιας θετικής φήμης

Εσωτερική επικοινωνία
Ο τρόπος με τον οποίο μια επιχείρηση μπορεί να επικοινωνήσει εσωτερικά τώρα είναι απίστευτος, και ακόμη περισσότερο είναι η ικανότητα δημιουργίας μιας παγκόσμιας ομάδας χωρίς τοίχους γραφείου. Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσλάβουν τον καλύτερο δυνατό υποψήφιο για κάθε θέση, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τοποθεσία.

Υπάρχουν προγράμματα, εργαλεία και λογισμικό SaaS που επιτρέπουν την απρόσκοπτη συνεργασία, τηλεδιάσκεψη και δεδομένα και κοινή χρήση αρχείων. Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Συνομιλία μέσω βίντεο: Ολόκληρη η παγκόσμια ομάδα σας μπορεί να είναι παρούσα για συναντήσεις, ανακοινώσεις και ομαδικές συνεδρίες απόρριψης εγκεφάλου. Επιτρέπει επίσης την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο που είναι πιο αποτελεσματική από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Συνεργασία και κοινή χρήση οθόνης: Αυτό είναι ιδανικό για συναντήσεις μεταξύ τμημάτων ή για την επισήμανση οδηγιών. Αυτά τα εργαλεία μπορούν επίσης να παρέχουν επιδείξεις και να επιτρέπουν στα μέλη της ομάδας να μοιράζονται σημειώσεις.

Αποθήκευση στο cloud: Όταν όλα βρίσκονται σε μια κεντρική τοποθεσία, η οργάνωση είναι ένα αεράκι. Επίσης, η αποθήκευση στο cloud εξαλείφει την ανάγκη αποστολής αρχείων σε διάφορες διευθύνσεις email και κινδυνεύει να παραβιαστεί. Η ρύθμιση των αρχείων σε “Μόνο για ανάγνωση” και η πρόσβαση σε αυτά από τα εσωτερικά μέλη της ομάδας είναι ασφαλέστερη και πιο βολική.

Σχετικά: 8 απλοί τρόποι για να λειτουργήσουν τα κοινωνικά μέσα για την επιχείρησή σας

Μάρκετινγκ και διαφήμιση
Ο τρόπος που μια επιχείρηση βγάζει μηνύματα μάρκετινγκ και διαφημίσεις έχει αλλάξει εντελώς και τα κοινωνικά μέσα είναι ο μεγαλύτερος λόγος για αυτό. Οι καταναλωτές συνήθιζαν να λαμβάνουν τις πληροφορίες τους από την τηλεόραση, την εφημερίδα και τα παρόμοια, όπου επίσης συναντούσαν την πλειοψηφία των διαφημίσεων που γνωρίζουν.

Τώρα, οι ειδήσεις του Facebook είναι εκεί όπου πολλοί στρέφονται όταν οι καταναλωτές ψάχνουν να λάβουν νέα, και αυτό είναι επίσης το σημείο όπου οι επιχειρήσεις κάνουν αγορές σε αυτούς. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό επειδή μπορείτε να στοχεύσετε με ακρίβεια.

Εκτός από τα κοινωνικά μέσα, τα ιστολόγια και το YouTube, τα podcast είναι επίσης πολύ δημοφιλείς μέθοδοι παράδοσης τόσο για την κοινή χρήση μηνυμάτων πολυμέσων όσο και για τη διαφήμιση της επιχείρησής σας. Αλλά ανεξάρτητα από το πού προσεγγίζετε τους καταναλωτές, πρέπει να είστε δραστήριοι εκεί που περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους. Πριν από χρόνια, κάθονταν το βράδυ μπροστά στην τηλεόραση, έτοιμοι να λάβουν μια διαφήμιση. Σήμερα, όλοι είναι κολλημένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ένα μεγάλο ποσοστό της ημέρας.

Share With:
Rate This Article