fbpx
HomeBusinessΠώς να βρείτε δουλειά, γρήγορα

Πώς να βρείτε δουλειά, γρήγορα

Πώς να βρείτε δουλειά, γρήγορα

Είτε ψάχνετε για την πρώτη σας δουλειά εκτός κολλεγίου είτε αλλάζετε καριέρα, η εύρεση εργασίας σπάνια είναι εύκολη. Η υποβολή αίτησης για δουλειά μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία με πολλές απόρριψη και απογοήτευση στην πορεία.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικές εξαιρετικές δοκιμασμένες τακτικές που θα σας βοηθήσουν στο κυνήγι εργασίας σας. Το κλειδί για να κάνετε την αναζήτηση εργασίας λίγο λιγότερο επώδυνη είναι να είστε συγκεντρωμένοι, στρατηγικοί και προληπτικοί. Αυτή η δουλειά των ονείρων δεν θα πέσει στα πόδια σας, πρέπει να βγείτε και να την αποκτήσετε.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα και θα πετάξετε κατά τη διαδικασία πρόσληψης, δίνοντας τα χέρια με έναν διευθυντή πρόσληψης σε χρόνο μηδέν.

1. Μην πέσετε στη συνεχιζόμενη μαύρη τρύπα του χαμού
Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν ψάχνουν για νέα δουλειά είναι να υποβάλουν αίτηση σε όποιες θέσεις εργασίας βρίσκουν. Αυτή η πρακτική της απόρριψης βιογραφικών ως “αποστολή τους σε μια μαύρη τρύπα”.

Οι διευθυντές προσλήψεων μπορούν εύκολα να μυρίσουν εφαρμογές που επικολλούνται και αποστέλλονται σε εκατοντάδες καταχωρήσεις θέσεων εργασίας. Εάν δεν έχουν καμία ιδιαιτερότητα για την εταιρεία ή τον ρόλο, είναι συνήθως ένα τεράστιο χάσιμο χρόνου να τα στείλετε στην αρχή.

Αντίθετα, ήρθε η ώρα να γίνεις έξυπνος όταν κάνεις αίτηση για δουλειά. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε μερικά επιλεγμένα (1-10) σχετικά ανοίγματα και προσαρμόστε τις εφαρμογές σας στο καθένα. Η εστίαση σε μερικούς μόνο ρόλους εργασίας σημαίνει ότι έχετε χρόνο και ενέργεια για να τους κάνετε πραγματικά τέλειους.

Βεβαιωθείτε ότι ταιριάζετε τις εφαρμογές σας με αυτό ακριβώς που λένε οι περιγραφές εργασίας. Αντιστοιχίστε την ορολογία με τον τύπο της εργασίας, ώστε όταν κάποιος σαρώνει το βιογραφικό σας, να σημειώσετε αμέσως όλα τα κουτάκια του. Το βιογραφικό σας είναι ένα εργαλείο για να πάρετε μια συνέντευξη. Έτσι, διευκολύνετε τους να σας καλέσουν.

2. Εστίαση στα αποτελέσματα
Κατά τη δημιουργία βιογραφικών και συνοδευτικών επιστολών, υπάρχουν πολλά κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε. Ένα από τα μεγαλύτερα που μπορείτε να κάνετε είναι να πετάξετε αόριστες δηλώσεις χωρίς κανένα αντίγραφο ασφαλείας.

Μιλάμε για γραμμές όπως “Είμαι σκληρά εργαζόμενος” ή “Δουλεύω καλά σε ομάδες και ανεξάρτητα”. Εκτός από πολύ πρωτότυπες, αυτές οι δηλώσεις δεν λένε απολύτως τίποτα σε έναν στρατηλάτη.

Πώς είσαι σκληρά εργαζόμενος; Μπορείτε να δώσετε ένα παράδειγμα; Μπορείτε να περιγράψετε μια πραγματική κατάσταση που το αποδεικνύει αυτό;

Ας πάρουμε τη γραμμή: «Έχω εμπειρία στη διαχείριση μιας ομάδας». Ωραία, αλλά πείτε μας περισσότερα. Ποιες ήταν οι ευθύνες σας, ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε; Ποιο είναι το στυλ ηγεσίας σας; Πώς δίνεις σχόλια; Αυτά είναι όλα τα ερωτήματα που θα θέλουν να μάθουν οι πιθανοί εργοδότες, αλλά δεν θα πάρουν απαραίτητα το τηλέφωνο για να ρωτήσουν. Θα προχωρήσουν στο επόμενο βιογραφικό που δίνει λεπτομέρειες.

3. Γίνετε έξυπνοι κατά τη δικτύωση
Η δικτύωση είναι το επόμενο βήμα που δεν κάνουν κάποιοι που αναζητούν εργασία μετά την έναρξη των βιογραφικών. Αλλά πρέπει να το κάνεις σωστά γιατί είναι εύκολο να κάνεις λάθος.

Το κύριο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι να συνδέονται με ανθρώπους και να μην έχουν στρατηγική ή συνέχεια.

Μην συνδέεστε μόνο με 100 τυχαία άτομα στον κλάδο σας στο LinkedIn. Η σύνδεση με πολλούς ανθρώπους είναι υπέροχη, αλλά αν δεν έχετε μια στρατηγική για να το δημιουργήσετε, ακούγεται λίγο ότι περιμένετε να κάνουν όλη τη δουλειά.

Αντ ‘αυτού, να είστε ενεργητικοί. Προσδιορίστε άτομα που εργάζονται αυτήν τη στιγμή στις εταιρείες στις οποίες υποβάλλετε αίτηση και συνδεθείτε μαζί τους. Αυτό δεν είναι να ζητήσετε δουλειά, αλλά δεν υπάρχει κακό να ρωτήσετε για τη δουλειά τους και πώς είναι να εργάζεστε σε X εταιρεία.

Πριν το κάνετε αυτό, αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε μια μικρή έρευνα στον ιστότοπο της εταιρείας και στα κοινωνικά μέσα, ώστε να μπορείτε να κάνετε έξυπνες, συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Οι άνθρωποι λατρεύουν να μιλούν για τον εαυτό τους, οπότε ρωτήστε τους. Είναι πιο πιθανό να σας θυμούνται ότι κάνατε αυτό το προληπτικό βήμα και δείξατε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους 100 άλλους αιτούντες που δεν ενόχλησαν.

4. Χτίστε την επαγγελματική σας μάρκα
Τι συμβαίνει όταν ένας διαχειριστής προσλήψεων σάς γκουγκλάρει; Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε είναι να κάνετε ακριβώς αυτό. Μην ανησυχείτε, το googling στον εαυτό σας δεν είναι πια ναρκισσιστικό. Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε τι προκύπτει όταν ένας ΗR ψάχνει το όνομά μας.

Στην ιδανική περίπτωση, μόνο καλά πράγματα θα προκύψουν. Θα είναι το προφίλ, ο ιστότοπος ή το χαρτοφυλάκιο LinkedIn σας, κάτι που λέει “Είμαι επαγγελματίας”. Εάν αυτό δεν έρχεται, τι μπορείτε να κάνετε;

Maybeσως το LinkedIn σας να μην είναι πολύ εντυπωσιακό ή το χαρτοφυλάκιό σας να είναι παλιό. Αφιερώστε λίγο χρόνο κάνοντας αυτές τις μικρές τροποποιήσεις ώστε να μοιάζετε με λαμπρή υποψήφια στα μάτια της Google.

Στο LinkedIn, βεβαιωθείτε ότι κάθε ενότητα είναι πλήρης, ενημερωμένη και σαφής. Γράψτε έναν εντυπωσιακό τίτλο, πάρτε μια καλή φωτογραφία και πανό. Το κλειδί είναι να μην μοιάζεις με απόφοιτος κολλεγίου απελπισμένος για δουλειά (ακόμα κι αν είσαι).

Προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και γεμίστε τα χρονοδιαγράμματα σας με χρήσιμο, ενδιαφέρον περιεχόμενο και αλληλεπιδράσεις. Αυτό δείχνει ότι είστε σοβαροί για τον κλάδο που επιλέξατε, είστε παθιασμένοι και αξιόπιστοι.

5. Κάντε το μια συζήτηση
Είτε επικοινωνείτε μέσω LinkedIn είτε πηγαίνετε σε μια συνέντευξη για δουλειά, θυμηθείτε να κάνετε κάθε αλληλεπίδραση μια πραγματική συνομιλία. Οι συνεντεύξεις μπορεί να είναι ενοχλητικές, αλλά είναι σημαντικό να συναντήσετε σαν πραγματικός άνθρωπος.

Δείξτε την προσωπικότητά σας, πείτε του λίγα λόγια για το άτομο πίσω από το βιογραφικό, και αυτό μπορεί να συμβάλει πολύ στο να τον κερδίσετε. Είναι πολύ καλύτερο από το να δείχνεις σφιχτό και ρομποτικό.

Μπορεί να δώσετε όλες τις σωστές απαντήσεις, αλλά δεν είναι μόνο για αυτό. Οι υπεύθυνοι στρατολόγησης ψάχνουν να δουν αν θα ταίριαζες σε μια καλή εταιρεία. Αναρωτιούνται: «Μπορώ να συνεργαστώ με αυτόν τον τύπο;»

Αυτό βοηθά επίσης τους ανθρώπους που σας παίρνουν συνέντευξη να χαλαρώσουν κάπως (μερικές φορές είναι επίσης νευρικοί). Όταν όλοι είναι λίγο πιο χαλαροί, μπορείτε συχνά να συλλέξετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κουλτούρα της εταιρείας και τους ανθρώπους με τους οποίους θα συνεργαστείτε. Θυμηθείτε, μια συνέντευξη για δουλειά είναι για εσάς να δείτε αν θέλετε να εργαστείτε και εσείς εκεί.

6. Συνέχεια μετά τη συνέντευξη
Όλοι έχουμε ακούσει αυτή τη συμβουλή χωρίς αμφιβολία. Πολλοί είναι ακόμα δύσπιστοι για το αν μια χαριτωμένη χειρόγραφη νότα είναι πραγματικά απαραίτητη για αυτήν την εποχή.

Αλλά δεν χρειάζεται να είναι βρώμικο ή δραματικό. Το μόνο που χρειάζεται να είναι είναι ένα γρήγορο email σε όποιον σας πήρε συνέντευξη. Ευχαριστήστε τους, επαναλάβετε το ενδιαφέρον σας και γιατί πιστεύετε ότι θα ταιριάζετε.

Είναι ευγενικό, αφήνει μια καλή εντύπωση και είναι μια ωραία περίληψη σε ό, τι ελπίζουμε ότι ήταν μια καλή συνέντευξη. Ίσως δεν θα σας προσφέρει την προσφορά εργασίας μόνο, αλλά θα μπορούσε να κάνει μια μικρή διαφορά. Εάν ο ανταγωνισμός είναι σκληρός μεταξύ των υποψηφίων, μια μικρή διαφορά είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Η απόκτηση προσφοράς εργασίας είναι όλο και πιο δύσκολη σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά μόνο για να γίνουμε αντιληπτοί. Αλλά με τα παραπάνω βήματα, περισσότερη εστίαση και μια προληπτική προσέγγιση, θα έχετε μια καλή ευκαιρία να βρείτε μια δουλειά που αγαπάτε.

Share With:
Rate This Article