fbpx
HomeBusinessΣτρατηγικές για την οικοδόμηση μιας επιτυχημένης καριέρας

Στρατηγικές για την οικοδόμηση μιας επιτυχημένης καριέρας

Στρατηγικές για την οικοδόμηση μιας επιτυχημένης καριέρας

Μια επιτυχημένη καριέρα θα σας προσφέρει πολλά οφέλη και πραγματικές κερδοφόρες ευκαιρίες. Καθώς ζούμε σε έναν κόσμο που διέπεται από την κοινωνική κατάσταση και τα χρήματα, η προσπάθειά σας μέχρι την κορυφή θα βελτιώσει σίγουρα την ποιότητα ζωής σας. Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους ένα άτομο επιθυμεί επιτυχία.

Υποθέτω ότι ένας από τους λόγους είναι ότι με το να είσαι επιτυχημένος στην επαγγελματική σου ζωή σε κάνει να νιώθεις καλύτερα μεταξύ άλλων. Σας προσφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας και επίτευξης. Πολλοί άνθρωποι που πήγαν από το μηδέν σε μια επιτυχημένη καριέρα ανέφεραν ότι η ζωή τους βελτιώθηκε σχεδόν σε όλες τις πτυχές.

Υπάρχουν ορισμένες συνήθειες και δραστηριότητες που κάνουν επιτυχημένοι άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης της επιτυχίας είναι να ακολουθήσετε και να καταλάβετε ποιες είναι οι στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες και να τις διαμορφώσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Οι ακόλουθες επτά στρατηγικές εργασίας θα σας δώσουν αρκετές ενισχύσεις για να βελτιώσετε την καριέρα σας.

1. Προσδιορίστε με τους στόχους σας

Πριν ακόμη σκεφτείτε να ακολουθήσετε μια καριέρα, πρέπει να γνωρίσετε τον εαυτό σας. Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων περνά τη ζωή ακολουθώντας ένα καθιερωμένο πρότυπο. Το λυπηρό είναι ότι δεν τους αρέσει καν αυτό που κάνουν ή απλά δεν συνειδητοποιούν πόσα άλλα πράγματα θα μπορούσαν να κάνουν.

Για να αποφύγετε αυτό το απαίσιο συμβάν, πρέπει να προσδιορίσετε ποιες είναι οι μεγαλύτερες λογικές επιθυμίες σας. Στη συνέχεια, ξεκινήστε βαθύτερα και κάντε μια σε βάθος ενδοσκόπηση στην οποία θα πρέπει να σκεφτείτε τη σύνδεση μεταξύ των εσωτερικών σας επιθυμιών και των ορθολογικών στόχων σας.

Πρέπει να ταιριάζουν. Διαφορετικά, δεν θα ικανοποιήσετε πραγματικά την επαγγελματική σας ζωή. Η αναγνώριση με τους στόχους σας απαιτεί λίγο χρόνο και προσπάθεια, αλλά είναι μια πραγματικά σημαντική διαδικασία σε κάθε ταξίδι επιτυχημένου ατόμου.

 

2. Δημιουργήστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό

Το βιογραφικό σας είναι βασικά ο τρόπος σας να πείτε “Είμαι καλός σε αυτό, καλός σε αυτό, και μπορώ να βοηθήσω κάνοντας αυτό και αυτό”. Λοιπόν, γι ‘αυτό πρέπει να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό, τακτοποιημένο βιογραφικό.

Φροντίζοντας αυτήν την πτυχή, φροντίζετε να μην είστε ποτέ απροσδόκητοι. Οι ευκαιρίες είναι παντού και θα πρέπει να είστε πάντα έτοιμοι με ένα ποιοτικό βιογραφικό. Πιστεύω ότι επιτρέποντας στους επαγγελματίες να ασχοληθούν με το βιογραφικό σας είναι μια παραγωγική επιλογή.

Υπάρχουν μερικές καταπληκτικές υπηρεσίες όπως το Careers Booster ή το VisualCV που μπορούν να φροντίσουν για το πρόβλημά σας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα κλασικό ή εντυπωσιακό οπτικό βιογραφικό.

 

3. Γνωρίστε τις δυνάμεις σας

Η ευαισθητοποίηση είναι απαραίτητο κλειδί για την προσωπική βελτίωση. Έχοντας επίγνωση των εσωτερικών σκέψεών σας, των δυνατοτήτων σας, των επιθυμιών σας και των μειονεκτημάτων σας, μπορείτε να προσαρμόσετε τη ζωή σας σε οποιεσδήποτε συνθήκες αντιμετωπίζετε. Θα λάβετε επίσης πολλά οφέλη καθώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τις γνώσεις και τη σοφία σας για τους καλύτερους σκοπούς.

Είναι καλύτερο αν επιλέξετε το μακροπρόθεσμο επάγγελμά σας σύμφωνα με όσα γνωρίζετε για τον εαυτό σας. Είστε υπομονετικό άτομο; Θα μπορούσατε να καθίσετε οκτώ έως δώδεκα ώρες σε ένα γραφείο που εργάζεται σε υπολογιστή; Ή προτιμάτε να είστε προπονητής ποδοσφαίρου επειδή είστε πραγματικά παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο και πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να είστε αποτελεσματικός προπονητής;

Ανεξάρτητα από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά σας, πρέπει να επιλέξετε μια πορεία σταδιοδρομίας που να ωφελεί τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητές σας.

 

4. Αναλάβετε την πλήρη ευθύνη για τη ζωή σας

Μία διαφορά μεταξύ μέτριων και επιτυχημένων επαγγελματιών: ευθύνη. Παρόλο που γνωρίζετε την ιδέα, ενδέχεται να μην την εφαρμόζετε καθημερινά. Όποτε συμβαίνει κάτι κακό, πρέπει να το υποθέσετε.

Ακόμα κι αν δεν έχετε κάνει κάτι λάθος, όταν είστε εκεί, οι προηγούμενες επιλογές που έχετε κάνει (όπως η εμπιστοσύνη σε κάποιον), αυτοί εξακολουθούν να είναι όλοι οι παράγοντες που έχουν επηρεαστεί από τις σκέψεις και τις πράξεις σας.

Αρχίστε να αναλαμβάνετε την ευθύνη για όλες τις ενέργειές σας και μην κατηγορείτε ποτέ κανέναν για τα λάθη σας. Αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος. Μην παίρνετε τα πράγματα προσωπικά και να είστε ήρεμοι.

 

5. Αυξήστε πάντα τα πρότυπά σας

Εδώ είναι ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας που διαφοροποιεί τους επιτυχημένους από τους μη επιτυχημένους. Τα πρότυπα σας επηρεάζουν τον τρόπο που σκέφτεστε, πιστεύετε και συμπεριφέρεστε. Εάν τα πρότυπα σας είναι υψηλά, ποτέ δεν θα είστε ικανοποιημένοι με λιγότερα από όσα μπορείτε να επιτύχετε. Τα άτομα με υψηλά πρότυπα είναι τις περισσότερες φορές πιο επιτυχημένα από τον μέσο όρο.

Κάθε δύο ή τρεις μήνες χρειάζεστε μια στιγμή για να σκεφτείτε τα πρότυπα και τις αξίες σας. Προσπαθήστε να τα βελτιώσετε σιγά-σιγά μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε γίνει η καλύτερη έκδοση του εαυτού σας.

 

6. Κατασκευάστε τον εαυτό σας

Το branding είναι πολύ σημαντικό σήμερα. Οι μεγάλες εταιρείες ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια για να εδραιωθούν ως “μεγάλα σκυλιά” στην αγορά. Είναι μια παλιά επιχειρηματική στρατηγική που χρησιμοποιείται σχεδόν από κάθε επαγγελματική εταιρεία. Η επωνυμία σας είναι η εικόνα σας στην αγορά.

Οι επαγγελματίες υπάλληλοι πρέπει να φέρουν τα ονόματα και τις υπηρεσίες τους και να τις βελτιώνουν συνεχώς. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ξεκινώντας ένα blog, δημιουργώντας ένα επαγγελματικό προφίλ κοινωνικών μέσων ή απλά παρέχοντας εκπληκτικές υπηρεσίες.

 

7. Δίκτυο

Η δικτύωση αφορά όλες τις ευκαιρίες και τις συνδέσεις. Όταν συναντάτε νέους ανθρώπους, έχετε βασικά την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητές τους προς όφελός σας. Φυσικά, πρέπει επίσης να δώσετε κάτι: τις υπηρεσίες σας, τις γνώσεις σας, τα χρήματά σας. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι συνδέονται πάντα και δημιουργούν αυτές τις δια βίου κερδοφόρες σχέσεις.

Ξεκινήστε δημιουργώντας προφίλ κοινωνικών μέσων στο LinkedIn, Twitter και Facebook. Αυτά τα τρία συγκεκριμένα δίκτυα είναι οι καλύτερες επιλογές όσον αφορά αυτόν τον τύπο δραστηριότητας. Θα βρείτε πολλές ευκαιρίες και επιλογές καριέρας.

Το LinkedIn, για παράδειγμα, είναι γεμάτο με επαγγελματίες των επιχειρήσεων που κάνουν branding στις εταιρείες τους και ταυτόχρονα δικτύωση. Το Twitter χρησιμοποιείται επίσης πολύ σε αυτά τα θέματα και το Facebook. Το Facebook είναι καλό για όλα, συμπεριλαμβανομένης της δικτύωσης.

 

Συμπέρασμα

Η οικοδόμηση μιας επιτυχημένης καριέρας απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και υπομονή. Εάν είστε πρόθυμοι να θυσιάσετε λίγο ελεύθερο χρόνο και είστε πρόθυμοι να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας, θα πετύχετε. Δεν είναι τόσο δύσκολο, ειλικρινά. Χρειάζεται απλώς θάρρος και δέσμευση για να ακολουθήσετε όλα όσα έχετε στοχεύσει.

 

Share With:
Rate This Article