fbpx
HomeFunΤο 72% των ανθρώπων έχουν τις καλύτερες ιδέες τους στο ντους!

Το 72% των ανθρώπων έχουν τις καλύτερες ιδέες τους στο ντους!

Το 72% των ανθρώπων έχουν τις καλύτερες ιδέες τους στο ντους!

Νιώσατε ποτέ σαν να σκέφτεστε τις καλύτερες ιδέες σας ενώ ονειροπολείτε στο ντους; Λοιπόν, αυτό συμβαίνει επειδή το κάνετε.

Τους προηγούμενους μήνες, ο ψυχολόγος Ron Friedman, ιδρυτής του Ignite80 και συγγραφέας, διοργάνωσε μια διαδικτυακή σύνοδο κορυφής για την κορυφαία απόδοση στην εργασία, με τις συζητήσεις του με 26 από τους κορυφαίους ειδικούς παραγωγικότητας στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο Κάουφμαν – γνωστικός επιστήμονας – περιέγραψε μια μελέτη που έκανε έδειξε ότι το 72% των ανθρώπων αποκτούν δημιουργικές ιδέες στο ντους. Η μελέτη τονίζει τη σημασία της χαλάρωσης για τη δημιουργική σκέψη.

«Το χαλαρωτικό, μοναχικό και μη επικριτικό περιβάλλον ντους μπορεί να προσφέρει δημιουργική σκέψη, επιτρέποντας στο μυαλό να περιπλανηθεί ελεύθερα και κάνοντας τους ανθρώπους να είναι πιο ανοιχτοί στην εσωτερική τους ροή της συνείδησης και των ονειροπολήσεων».

“Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την ιδέα ότι η ονειροπόληση μπορεί να είναι ευεργετική στην καθημερινή μου δουλειά; Πρέπει να αφιερώσω χρόνο για την αφηρημάδα ή να την αγκαλιάσω όταν συμβεί; Τι προτείνετε;”

Η απάντηση του Κάουφμαν: “Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε χρόνο και χώρο για μοναξιά. Αυτό μπορεί να πάρει πολλές μορφές, όπως να κάνετε μια καθημερινή βόλτα για να αναδιαμορφώσετε τον εγκέφαλό σας και να ξεφύγετε από το μονοπάτι που δουλέψατε την τελευταία ώρα ή δύο. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα δωμάτιο ονειροπόλησης που κλειδώνει τον εξωτερικό θόρυβο.

“Έχω κάνει κάποια έρευνα για το ντους. Κάναμε μια πολυεθνική μελέτη και ανακαλύψαμε ότι οι άνθρωποι ανέφεραν περισσότερη δημιουργική έμπνευση στο ντους τους από ότι στη δουλειά. Αυτό είναι πραγματικά ενδεικτικό για το πώς σκεφτόμαστε και βρίσκουμε τη δημιουργικότητα.”

Είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να απομονώνεστε όσο το δυνατόν περισσότερο από εξωτερικούς περισπασμούς. «Οι άνθρωποι μπορεί να αποσπούν πραγματικά την προσοχή, ειδικά σε εσωστρεφείς που έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο στυλ δουλειάς. Ανεξάρτητα, η γενική διάθεση τόσο για τους εξωστρεφείς όσο και για τους εσωστρεφείς είναι να βρίσκουν τρόπους για να απουσιάζει η αισθητηριακή διέγερση από τον έξω κόσμο, να οραματίζονται και να κάνουν πρακτικές που σας επιτρέπουν να έρθετε σε επαφή με τον εαυτό σας και να κατανοήσετε το σώμα σας, τα συναισθήματά σας και τις σκέψεις σας. Βοηθά όταν συνδέεστε ξανά στο εξωτερικό περιβάλλον και προσπαθείτε να κάνετε μια σύνδεση.

«Πιστεύω θεμελιωδώς ότι η δημιουργικότητα βρίσκεται σε αυτόν τον χώρο μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού κόσμου».

Ο Todd Henry, συγγραφέας του “The Accidental Creative” μοιράστηκε επίσης τις δικές του σκέψεις για το θέμα.

Είπε στον Φρίντμαν: “Σε έναν αμπελώνα, ένας από τους πρωταρχικούς ρόλους του αμπελοφύλακα είναι να κλαδεύει τακτικά περιοχές με τέλεια καλά φρούτα. Πρέπει να είναι πειθαρχημένοι για το κλάδεμα αυτής της ανάπτυξης. Επομένως, πρέπει να είναι προσεκτικοί στο κλάδεμα του αμπελιού, έτσι ώστε ο καλύτερος καρπός, τα πιο παραγωγικά μέρη του αμπελιού, να έχουν τους πόρους που χρειάζονται.

“Με τον ίδιο τρόπο, ως δημιουργικοί επαγγελματίες, όλοι παλεύουμε με νέα φρούτα στο κλήμα μας. Παλεύουμε με νέες ιδέες, νέα έργα και νέα πράγματα που θέλουμε να επιδιώξουμε. Είμαστε απαίσιοι στο να λέμε όχι. Εάν δεν κλαδεύουμε και δε λέμε όχι σε πράγματα περιστασιακά, τότε δε θα έχουμε τον χώρο που χρειαζόμαστε για να καινοτομήσουμε ή να σκεφτούμε. Δεν πρόκειται να έχουμε εκείνες τις στιγμές ηρεμίας ή εκείνες τις ιδέες που απλώς κρέμονται εκεί. Πρέπει να διαχειριστούμε την ενέργειά μας και να δημιουργήσουμε χώρο στη ζωή μας. Αυτό μας επιτρέπει να φέρουμε το καλύτερο από αυτό που είμαστε σε αυτό που κάνουμε.”

«Πρέπει να δημιουργήσεις αυτόν τον χώρο στη ζωή σου, και αυτό συμβαίνει συχνά όταν μπαίνουμε στο ντους», είπε. “Είναι μία από εκείνες τις λίγες στιγμές που δεν είμαστε δεμένοι με τις συσκευές μας, οπότε έχουμε τον επιπλέον χώρο για να βρούμε συνδέσεις μεταξύ ιδεών. Εάν δεν επιτρέψουμε να συμβεί αυτό στη ζωή μας, απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ.”

 

διευθυντικές θέσεις και οικοδομικές εργασίες, οι ξένες γυναίκες έχουν σχεδόν αδύνατο χρόνο να λάβουν βίζα εάν δεν προέρχονται από μέρη όπως ο Καναδάς ή το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Share With:
Rate This Article

Discover more from Life Alchemies

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading