fbpx
HomeΣυνεντεύξειςΠιέρος Σιημητράς – Κυνηγώντας το όνειρο!

Πιέρος Σιημητράς – Κυνηγώντας το όνειρο!

Πιέρος Σιημητράς – Κυνηγώντας το όνειρο!

 

Πες μας λίγα λόγια για σένα. Πώς και πότε ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;

Από πολύ μικρός άρχισα να πηγαίνω γήπεδο με την οικογένειά μου. Έτσι, παρακινημένος από την αγάπη της οικογένειας μου για το ποδόσφαιρο άρχισα στην ηλικία των 5 ετών να παίζω ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες της Ανόρθωσης. Επίσης, ακόμη ένας λόγος που με ενθάρρυνε να αρχίσω την ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο ήταν λόγω του ότι ο πατέρας μου ήταν τερματοφύλακας.

 

Τι σου αρέσει στο ποδόσφαιρο; Γιατί το επέλεξες;

Το ποδόσφαιρο με κάνει να ξεφεύγω από την καθημερινή ρουτίνα. Ξέρεις ότι 2 και πλέον ώρες την ήμερα κάνεις αυτό που αγαπάς, αυτό που σε χαλαρώνει από τις πολλές υποχρεώσεις και καθήκοντα. Με κάνει να ξεχνάω το οτιδήποτε.

 

Σε ποια θέση αγωνίζεσαι;

Αγωνίζομαι σε όλες τις θέσεις του άξονα, άλλα μπορώ να αγωνιστώ και ως κεντρικός αμυντικός.

 

Ποια θεωρείς ότι είναι τα πλεονεκτήματα σου μέσα στο γήπεδο;

Η αποφασιστικότητα μου να κερδίσω την μπάλα, το πάθος και η δύναμη που βγάζω στο παιχνίδι, οι πάσες πίσω από την άμυνα, καθώς και η τεχνική και η τακτική μου κατάρτιση είναι τα πλεονεκτήματά μου στο παιχνίδι.

 

Ποιες είναι οι ομάδες που έχεις αγωνιστεί μέχρι στιγμής;

Μικρός αγωνιζόμουν στην Ανόρθωση. Μέτα, πήγα σε μια ιδιωτική ακαδημία, Αθηένου 1619, μέχρι και τα αγωνιστικά τμήματα που επέστρεψα στην Ανόρθωση.

 

Έχεις πάρει κλήση για την εθνική ομάδα;

Ναι, πιο μικρός είχα πάρει λίγες κλήσεις στην Εθνική.

Θεωρείς ότι ένας ποδοσφαιριστής στο ξεκίνημα του πρέπει να έχει «έμφυτο» το ταλέντο ή μπορεί ξεκινώντας από το μηδέν να φτάσει σε ένα καλό επίπεδο;

Σίγουρα κάποιος πρέπει να έχει ένα ‘έμφυτο’ ταλέντο. Ωστόσο, χωρίς δουλειά, πείσμα, επιμονή και υπομονή δεν μπορείς να φτάσεις στο επίπεδο που όλοι ονειρευόμαστε. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα παιχτών που θεωρούνταν ταλέντα, άλλα δε δούλευαν ικανοποιητικά, με αποτέλεσμα να μην πετύχουν τους στόχους τους.

 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ποδοσφαιριστής στην Κύπρο και το εξωτερικό και γιατί;

Στην Κύπρο θα πω ο Κωστάκης Αρτυματάς. Δίνει τον καλύτερο του εαυτό κάθε εβδομάδα μέσα στο γήπεδο. Παίζει με την ψυχή του και είναι υπόδειγμα αρχηγού. Στο εξωτερικό είναι ο Ντε Μπρουιν. Μου αρέσουν οι κινήσεις του στον χώρο, οι πάσες που δίνει και τα τελειώματα του.

 

Πώς είναι να συνδυάζεις σχολείο με ποδόσφαιρο;

Η αλήθεια είναι δύσκολο να συνδυάζεις και τα δυο με επιτυχία. Όσο κουρασμένος και να είσαι ξέρεις πως πρέπει να αποδώσεις καλά τόσο στο σχολείο, όσο και στο ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα, φεύγω από το σχολείο, πηγαίνω κατευθείαν για προπόνηση, κάποιες φορές μετά την προπόνηση γυμναστήριο και μετά φροντιστήρια. Δε σου μένει ελεύθερος χρόνος και τη νύχτα πρέπει να καθίσεις ως αργά να διαβάσεις για να καλύψεις ύλη του σχολείου. Χάνεις αρκετές ώρες ύπνου και τις πλείστες φορές, αισθάνεσαι συνεχώς κουρασμένος.

 

Θα ήθελες να συνδυάσεις τις σπουδές σου με το ποδόσφαιρο;

Φυσικά, και θέλω να συνδυάσω σπουδές με ποδόσφαιρο, όπως και ο καθένας πρέπει να κάνει. Θεωρώ πως όσοι επικεντρώνονται μόνο στο θέμα ποδοσφαίρου κάνουν λάθος, μιας και το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να σου προσφέρει εκατό τοις εκατό επιτυχία στο μέλλον. Για παράδειγμα, ένας τραυματισμός μπορεί να σου εμποδίσει την πορεία σου στο ποδόσφαιρο, οπότε είναι σημαντικό να έχεις μια εναλλακτική λύση. Βλέπουμε στις μέρες μας σπουδαίους ποδοσφαιριστές που παίζουν σε πρωταθλήματα τοπ επίπεδου να σπουδάζουν ταυτόχρονα.

 

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον σε σχέση με την επαγγελματική σου καριέρα;

Θα ήθελα να πάρω υποτροφία στην Αμερική συνδυάζοντάς σπουδές με ποδόσφαιρο εκεί. Κάθε πανεπιστήμιο έχει δίκη του ομάδα που συμμετέχει στο κολεγιακό πρωτάθλημα, οπότε αυτό θα ήταν το ιδανικό για έμενα. Όσο αφορά τις σπουδές, θα με ενδιέφερε κάτι στο τομέα του engineering.

 

Share With:
Rate This Article