fbpx
HomeΣυνεντεύξειςΜπάρμπαρα & Έλενα – Η αγάπη για τη μόδα και το δικό τους brand!

Μπάρμπαρα & Έλενα – Η αγάπη για τη μόδα και το δικό τους brand!

Μπάρμπαρα & Έλενα – Η αγάπη για τη μόδα και το δικό τους brand!

Η Μπάρμπαρα και η Έλενα έκαναν πράξη τα όνειρά τους χαράσσοντας τη δική τους πορεία στο χώρο της μόδας! Διατηρούν το δικό τους φυσικό και διαδικτυακό κατάστημα, καθώς και δικό τους brand. Ας τις γνωρίσουμε μέσα από τη συνέντευξή τους.  

Πείτε μας λίγα λόγια για τον εαυτό σας. Ποια η σχέση σας;

Μπάρμπαρα: Έχω τελειώσει Μάρκετινγκ και αργότερα έχω παρακολουθήσει μαθήματα στο Μιλάνο για fashion styling.  Με την Έλενα είμαστε αδερφές και οι καλύτερες φίλες.

Έλενα: Σπούδασα Marketing στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στη συνέχεια μαζί με την αδερφή μου αλλά και πολύ καλή μου φίλη, Μπάρμπαρα, δημιουργήσαμε το δικό μας διαδικτυακό κατάστημα BAZICSCY και στη συνέχεια το δικό μας brand Sun Sea & Roses.

Πότε άρχισε το ενδιαφέρον σας για τη μόδα;

Μπάρμπαρα: Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μόδα μόλις μπήκα στην εφηβεία. Λάτρευα να διαβάζω περιοδικά μόδας αλλά και ότι έχει σχέση με τη μόδα.

Έλενα: Από μικρή είχα δύο ενδιαφέροντα. Το ένα αφορούσε το Marketing και το δεύτερο τη μόδα. Μεγαλώνοντας κατάφερα να συνδυάσω και τα δύο.

 

Ποια ήταν τα πρώτα σας βήματα στο χώρο της μόδας;

Είμαστε πολύ νέες στο χώρο της μόδας. Μόλις ένας χρόνος έχει περάσει από τη στιγμή που ξεκινήσαμε να έχουμε ολοκληρωμένη συλλογή. Ακόμα δεν έχουμε κάνει πολλά βήματα στο χώρο της μόδας. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε επειδή έχουμε ακόμα πολλά να δείξουμε.

 

Περιγράψτε μια μέρα στη δουλειά.

Μπάρμπαρα: Η δουλειά δεν ξεκινάει χωρίς καφέ. Μετά βρισκόμαστε στο κατάστημά μας το οποίο βρίσκεται στη Λάρνακα. Εκεί ασχολούμαστε με πολλές δουλειές όπως την προώθηση των προϊόντων μας, μελέτη και έρευνα για τη νέα μας συλλογή αλλά, και για τις νέες τάσεις της μόδας.

Έλενα: Μια μέρα στη δουλειά για εμένα είναι η διέξοδος μου από τη μητρότητα. Οπόταν για εμένα η δουλειά είναι ο χώρος έμπνευσης αλλά και ο χώρος όπου θα χαλαρώσω από το τρέξιμο των παιδιών για λίγο. 

 

Από που αντλείτε την έμπνευση για να σχεδιάζετε;

Η έμπνευσή μας για κάθε μας συλλογή πιστεύω απορρέει από τις ανάγκες της κάθε γυναίκας. Έτσι, αν παρακολουθήσει κάποιος τη συλλογή μας θα διαπιστώσει ότι είναι ρούχα για όλες τις ώρες. Μπορεί ένα ρούχο να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ. Οι γραμμές είναι απλές και άνετες στα ρούχα μας, καθώς και τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε είναι κυρίως Cotton και Organic cotton, ότι πιο απαλό για το δέρμα και φιλικό για το περιβάλλον.

 

Τα ρούχα σας πιστεύετε ότι απευθύνονται σε κάποιο συγκεκριμένο τύπο γυναίκας;

Τα ρούχα μας δεν έχουν ηλικία ούτε κάποιο συγκεκριμένο τύπο γυναίκας. Εμείς μέσω των σχεδίων μας προσπαθούμε να αναδεικνύουμε τη γυναίκα και να την κάνουμε να ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος.

 

Θεωρείτε ότι το στυλ αποτελεί ζήτημα χρημάτων;

Μπάρμπαρα: Όχι το στυλ μπορείς να το δημιουργήσεις και με πολύ οικονομικά ρούχα φτάνει να έχεις έμπνευση και δημιουργικότητα.

Έλενα: Το στυλ πιστεύω ότι δεν είναι ζήτημα χρημάτων αλλά προσωπικότητας. Η προσωπικότητα είναι το πρώτο στοιχείο για να ξεχωρίσει οποιοδήποτε outfit.  

 

Πόσο άλλαξε η κρίση της εποχής μας τη σχέση του καταναλωτή με τη μόδα;

Μπάρμπαρα: Ο κόσμος είναι πιο συγκρατημένος στις αγορές του. Ζητά ρούχα ποιοτικά αλλά και διαχρονικά.

Έλενα: Σίγουρα η κρίση της εποχής επηρεάζει τον καταναλωτή, αλλά εγώ πιστεύω το να αγοράσεις ένα ρούχο ποιοτικά καλό ποτέ δεν είναι κακή αγορά.

 

Πιστεύετε ότι οι Κύπριες θεωρούνται καλοντυμένες;

Μπάρμπαρα: Ναι οι Κύπριες είναι καλοντυμένες και πάντα ακολουθούν τη μόδα.

Έλενα: Πιστεύω ότι οι Κύπριες έχουμε πολύ ωραίο στυλ και πολύ ψαγμένο θα έλεγα.

 

Πού μπορούμε να βρούμε τη συλλογή σας;

Η συλλογή μας βρίσκεται διαδικτυακά στο bazicscy.com, etsy.com και στο κατάστημα μας στη Λάρνακα Ζήνωνος 99, 6022.

 

Ποια επώνυμη θα θέλατε να φορέσει τη συλλογή σας;

Θα θέλαμε πολύ η Άννα Βίσση. Τη θαυμάζουμε και λατρεύουμε το στυλ της. Θα της ταίριαζε πολύ η συλλογή μας!

 

Υπάρχει κάποιος Κύπριος ή/και ξένος σχεδιαστής που θαυμάζετε;

Μπάρμπαρα: Υπάρχουν πολλοί σχεδιαστές που θαυμάζω.  Ένας από αυτούς είναι ο Jacquemus, είναι πολύ πρωτοποριακός σχεδιαστής.

Έλενα: Έχω πολλούς αγαπημένους σχεδιαστές αλλά εδώ και λίγα χρόνια υποστηρίζω σε κάθε συλλογή της την Ελληνίδα σχεδιάστρια Θέμη Ζουγανέλη. Έχει ένα πολύ ξεχωριστό χαρακτήρα η συλλογή της και για εμένα αποτελεί πρότυπο σχεδιαστή.

 

Πιστεύετε ότι στην Κύπρο του σήμερα δίνονται ευκαιρίες σε νέους σχεδιαστές;

Μπάρμπαρα: Το όνειρό σου πρέπει να το κυνηγάς πάντοτε. Σίγουρα οι ευκαιρίες δεν είναι οι ίδιες σε σύγκριση με μια μεγαλούπολη που οι αγορές είναι μεγαλύτερες και οι ευκαιρίες περισσότερες. Οπόταν στην Κύπρο θέλει αρκετή δουλειά για να τα καταφέρεις.

Έλενα: Στην Κύπρο πιστεύω τα τελευταία χρόνια υποστηρίζουμε περισσότερο τους σχεδιαστές μας. Έτσι δίνουν και λίγο περισσότερο χώρο στους νέους σχεδιαστές.

 

Ποιες είναι οι μελλοντικές σας βλέψεις;

Οι μελλοντικές μας βλέψεις είναι φυσικά να γίνει πιο γνωστό το brand μας  Sun Sea & Roses και ανυπομονούμε για ένα καλοκαίρι που θα έχει πολλές εκπλήξεις.

 

Τι συμβουλή θα δίνατε στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη μόδα;

Θα θέλαμε να δώσουμε μια συμβουλή γενικά για όλα τα παιδιά όχι μόνο για εκείνα που θέλουν να ασχοληθούν με τη μόδα. Να ακολουθούν τα όνειρά τους αλλά πρώτα να πιστεύουν σε αυτά και να δουλεύουν σκληρά για αυτά.

 

Share With:
Rate This Article

Discover more from Life Alchemies

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading