fbpx
HomeFunΟι χώρες όπου υπάρχει “έλλειψη” γυναικών!

Οι χώρες όπου υπάρχει “έλλειψη” γυναικών!

Οι χώρες όπου υπάρχει “έλλειψη” γυναικών!

Η παγκόσμια αναλογία πληθυσμού μεταξύ ανδρών και γυναικών άλλαζε κατά τη διάρκεια της ιστορίας. 

Λόγοι όπως η βίαιη μεταχείριση των γυναικών, οι πόλεμοι που έχουν οδηγήσει σε μαζική μετανάστευση και η ανισότητα των φύλων που έχει κάνει τις γυναίκες να εγκαταλείψουν τις χώρες καταγωγής τους για καλύτερες ευκαιρίες εργασίας έφερναν ανακατατάξεις μεταξύ των φύλων.

Στο σήμερα, υπάρχουν χώρες όπου οι άνδρες δυσκολεύονται να βρουν γυναίκα λόγω έλλειψης γυναικών!

 

Σουηδία
Η Σουηδία έχει αρχίσει να βλέπει μια μικρή αλλά σταδιακή αύξηση στην αναλογία ανδρών / γυναικών. Σήμερα ανέρχεται σε περίπου 12.000 άνδρες και αναμένεται να αυξηθεί. Ένα πρόβλημα ήταν η κρίση στέγασης στην οποία δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια για να φιλοξενήσουν τη σουηδική υπηκοότητα. Κατά συνέπεια, όλο και περισσότεροι Σουηδοί μετακινούνται στο εξωτερικό, ειδικά οι διάσημες όμορφες γυναίκες τους. Εν τω μεταξύ, μετανάστες από πολλές χώρες που έχουν υποστεί πόλεμο εγκαταστάθηκαν στη Σουηδία, συμπεριλαμβανομένων 35.000 ανδρών ανηλίκων.

 

Κίνα
Η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο έχει 40 εκατομμύρια περισσότερους άνδρες από γυναίκες. Αυτό οφείλεται σε ένα τραγικό πρόβλημα της δημιουργίας τους: εκλεκτικές σεξουαλικές αμβλώσεις και γυναικοκτονία σε μια χώρα όπου η μεροληψία των φύλων παραμένει εμφανής και η πεποίθηση ότι ένας άντρας κληρονόμος είναι απαραίτητος. Το χάσμα είναι ακόμη πιο διαδεδομένο σε χωριά όπου οι οικογένειες αποδίδουν μεγαλύτερη αξία στα αρσενικά. Η κυβέρνηση άρχισε επιτέλους να αντιμετωπίζει το πρόβλημα. 

 

Ινδία
Προτίθεται να ξεπεράσει την Κίνα ως τη # 1 πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο έως το 2024, η Ινδία έχει σοβαρή έλλειψη γυναικών. Η αναλογία αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 1,08 αρσενικά για κάθε γυναίκα, η οποία ανέρχεται σε περίπου 37 εκατομμύρια άνδρες. Όπως και η Κίνα, έχει δοθεί έμφαση στην επιλογή φύλου (από τους Ινδούς άνδρες αναμένεται ακόμη να είναι οι κερδοφόροι στις οικογένειές τους και να στηρίζουν τους γονείς τους όταν γερνούν). Δυστυχώς φαίνεται ότι το χάσμα θα συνεχίσει να αυξάνεται μόνο τα επόμενα χρόνια.

 

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Στα τέλη του 20ου αιώνα, τα ΗΑΕ είχαν μόνο 40.000 κατοίκους με γυναίκες που αποτελούσαν 22.000 από αυτούς. Αλλά η ανακάλυψη του πετρελαίου μετέτρεψε αυτήν την έρημο γεμάτη ψαροχώρια σε έναν εξαιρετικά πλούσιο, σύγχρονο τουριστικό προορισμό που έχει γίνει η χώρα σήμερα. Οι ξένοι αποτελούν το 85% του πληθυσμού της χώρας και είναι συντριπτικά άντρες. Με την έλλειψη ανύπανδρων κυριών, πολλά αρσενικά Εμιράτα έχουν φύγει από τη χώρα για να βρουν αγάπη.

 

Κατάρ
Η αναλογία ανδρών και γυναικών σε αυτήν την πλούσια, πλούσια σε πετρέλαιο χώρα της Μέσης Ανατολής είναι 3,41 έως 1. Εκτός από τα προαναφερθέντα ΗΑΕ, καμία άλλη χώρα δεν έχει καν αναλογία ανδρών προς γυναικών μεγαλύτερη από 1,54. Η ευρεία αναλογία στο Κατάρ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εισροή ανδρών μεταναστών που αποτελούν πλέον το 94% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας. Ενώ η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να εκδώσει βίζες εργασίας σε αλλοδαπούς άνδρες για να καλύψει ειδικευμένες διευθυντικές θέσεις και οικοδομικές εργασίες, οι ξένες γυναίκες έχουν σχεδόν αδύνατο χρόνο να λάβουν βίζα εάν δεν προέρχονται από μέρη όπως ο Καναδάς ή το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

Share With:
Rate This Article
Tags