fbpx
HomeFunΗ ταινία του 1928 που επιβεβαιώνει ότι υπάρχει το ταξίδι στο χρόνο: Γυναίκα μιλάει στο κινητό (ΒΙΝΤΕΟ)!

Η ταινία του 1928 που επιβεβαιώνει ότι υπάρχει το ταξίδι στο χρόνο: Γυναίκα μιλάει στο κινητό (ΒΙΝΤΕΟ)!

Η ταινία του 1928 που επιβεβαιώνει ότι υπάρχει το ταξίδι στο χρόνο: Γυναίκα μιλάει στο κινητό (ΒΙΝΤΕΟ)!

Οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας ισχυρίστηκαν ότι «το ταξίδι στο χρόνο είναι πραγματικό» αφού εντόπισαν μια γυναίκα να κρατά ένα κινητό στο φόντο μιας ταινίας του Τσάρλι Τσάπλιν από το 1928. Η ασπρόμαυρη εικόνα της «ταξιδιώτριας στο χρόνο» βρέθηκε σε πλάνα από τη βωβή ταινία του διάσημου αστέρα με τίτλο, The Circus.

Στο πλάνο, μια γυναίκα ντυμένη με μαύρο καπέλο και λευκά γάντια φαίνεται να περπατά στο φόντο του σετ κρατώντας μια συσκευή στο χέρι της, με πολλούς να υποδηλώνουν ότι κρατάει ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα φορητά κινητά τηλέφωνα δεν ήταν ευρέως διαθέσιμα μέχρι τη δεκαετία του 1980, περίπου 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας του Τσάρλι Τσάπλιν.

Η Sun έχει αναφέρει ότι ο Ιρλανδός σκηνοθέτης George Clark ανακάλυψε το τρελό πλάνο στην ταινία του 1928 το 2010, πριν δημοσιεύσει τα ευρήματά του στο κανάλι του στο Youtube.

Στο βίντεο, το οποίο έκτοτε συγκέντρωσε πάνω από επτά εκατομμύρια προβολές, ο σκηνοθέτης εξήγησε: «Αν κοιτάξετε προσεκτικά, μιλάει σε μια λεπτή, μαύρη συσκευή που κρατιέται στο αυτί της. Αν παρατηρήσετε επίσης ότι οι αρθρώσεις είναι λυγισμένες σε επίπεδο σχήμα τηλεφώνου. Το τηλέφωνο είναι στο αυτί. Δεν είναι ακουστικό. Δεν είναι ραδιόφωνο AM/FM, προφανώς επειδή είναι 1928».

Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι η γυναίκα απλώς προστάτευε τα μάτια της από τον Ήλιο, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι κάλυπτε το αυτί της.

Ωστόσο, η Daily News σύντομα έκλεισε τις συνωμοσίες, δηλώνοντας ότι «αν και αυτή η φανταστική θεωρία είναι διασκεδαστική για να συλλογιστεί κανείς, κατά πάσα πιθανότητα η γυναίκα χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα ένα ακουστικό βαρηκοΐας».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η συσκευή ακοής εφευρέθηκε τη δεκαετία του 1920 – περίπου την εποχή που γυρίστηκε το The Circus. Παρά το γεγονός ότι η συνωμοσία έκλεισε σύντομα, δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ένα «κινητό τηλέφωνο» πριν από την εφεύρεση της συσκευής.

 

 

Share With:
Rate This Article
Tags

Discover more from Life Alchemies

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading