fbpx
HomeΠροσωπική ΑνάπτυξηΟι καλύτερες συμβουλές για την αντιμετώπιση μιας κρίσης

Οι καλύτερες συμβουλές για την αντιμετώπιση μιας κρίσης

Οι καλύτερες συμβουλές για την αντιμετώπιση μιας κρίσης

Οι κρίσεις συμβαίνουν σε όλους μας είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά. Μερικές φορές αλλάζουν τα πράγματα για πάντα. αν είμαστε τυχεροί, απλώς μας ενοχλούν προσωρινά. Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε σε μια κρίση μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ της υπέρβασης ή της υποταγής.

Μπορεί να πιστεύετε ότι δεν έχετε έλεγχο σε μια κρίση. Αντίθετα, μπορείτε να κάνετε πολλά τόσο εκ των προτέρων όσο και κατά τη διάρκεια!

Όπως σοφά κατάλαβε ο Τόμας Τζέφερσον:

“Οι πιο τυχεροί από όλους μας στο ταξίδι μας στη ζωή συναντούμε συχνά συμφορές και ατυχίες που μας ταλαιπωρούν πολύ. Το να ενισχύσουμε το μυαλό μας ενάντια στις επιθέσεις αυτών των συμφορών και ατυχιών θα πρέπει να είναι μία από τις κύριες μελέτες και προσπάθειες της ζωής μας.”

Kαλύτερες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε μια κρίση:

1. Να είστε προληπτικοί. Προετοιμάσου. Οι κρίσεις ή οι καταστροφές είναι εξ ορισμού απρόβλεπτες, ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του απροσδόκητου είναι η προετοιμασία.
Για παράδειγμα, για μια οικονομική κρίση βεβαιωθείτε ότι έχετε εξοικονομήσει χρήματα ως δίχτυ ασφαλείας σε περίπτωση απώλειας θέσης εργασίας, κλεισίματος της βιομηχανίας κλπ. Σε περίπτωση κρίσης υγείας, να είστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση πριν από την εμφάνιση ασθενειών. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα τρώγοντας σωστά, κάνοντας αρκετή άσκηση, κοιμάστε καλά και διατηρώντας συνολικά καλές πρακτικές υγείας.

2. Περιμένετε το καλύτερο, σχεδιάστε το χειρότερο. Ο προγραμματισμός συμβαδίζει με την προετοιμασία. Όταν έχετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης πριν από την καταστροφή, μπορείτε να κινηθείτε και να ενεργήσετε χωρίς να χρειάζεται να το σκεφτείτε κατά τη διάρκεια της κρίσης. Ο αυτόματος πιλότος μπορεί να κάνει θαύματα.

3. Κρατήστε τα συναισθήματά σας υπό έλεγχο. Σίγουρα, όταν χτυπήσει η καταστροφή, μπορεί να αισθανόμαστε σαν να χωρίζουμε ή να τρέχουμε μακριά, ωστόσο, η καλύτερη απάντηση θα ήταν να παραμείνουμε όσο πιο ψύχραιμοι γίνεται.Όταν αντιδρούμε με φόβο, άγχος ή παράλυση, χάνουμε σημαντικά λεπτά, πιθανώς δευτερόλεπτα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο αποτέλεσμα. Το να έχεις ένα σχέδιο (σημείο #2) βοηθά να διατηρήσεις τα συναισθήματά σου σταθερά όταν τα πράγματα πάνε στραβά.

4. Αναλάβετε δράση. Μην περιμένετε μια κρίση να λυθεί μόνη της. Αξιολογήστε τι είναι υπό τον έλεγχό σας και στη συνέχεια κάντε όποιες ενέργειες είναι απαραίτητες για να μετριάσετε την κατάσταση. Το να μένεις αβοήθητος και να μην ενεργείς μπορεί να σε κάνει να νιώσεις χειρότερα. Παρόλο που μπορεί να μην έχετε πολύ έλεγχο της κρίσης, κάντε ό, τι μπορείτε για να περιορίσετε, να διαχειριστείτε ή να μειώσετε τον αντίκτυπο.

5. Αναζητήστε υποστήριξη. Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε μόνοι μας τις κρίσεις. Υπάρχουν πολλά υπέροχα μέλη της οικογένειας, φίλοι, ομάδες υποστήριξης και επαγγελματίες που είναι εκεί για να βοηθήσουν όταν οι συνθήκες της ζωής ή της ζωής γίνονται δύσκολες. Σε περίπτωση ομαδικής κρίσης, οι κοινότητες συχνά συγκεντρώνονται και προσφέρουν η μία στην άλλη εξαιρετική δύναμη και υποστήριξη. Δεν χρειάζεται ποτέ να νιώθεις ότι είσαι μόνος.

6. Κάντε υπομονή. Μια κρίση έχει συχνά το δικό της χρονοδιάγραμμα. Ενώ μπορεί να ευχόμαστε να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να δούμε μια κρίση να ολοκληρωθεί. Σε περίπτωση πανδημίας υγείας, για παράδειγμα, είναι δύσκολο να διακοπεί η διαδικασία μόλις ξεκινήσει. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να το αντιμετωπίσετε όσο το δυνατόν πιο θετικά και προληπτικά. Ενώ είναι φυσιολογικό να απογοητεύεστε, να αγχώνεστε και να είστε ανυπόμονοι όταν έχουμε περιορισμένο έλεγχο σε μια κατάσταση, κάντε υπομονή με τον εαυτό σας και το ευρύ φάσμα των συναισθημάτων σας.

7. Μάθετε τα διδάγματα που είναι εγγενή σε κάθε αντιξοότητα. Δεν υπάρχει τίποτα σαν μια κρίση που θα σας κάνει να επανεκτιμήσετε τις προτεραιότητές σας. Πολύ συχνά ξεχνάμε τι είναι σημαντικό ή θεωρούμε δεδομένες τις υπέροχες ελευθερίες και ευκαιρίες που διαθέτουμε. Οι κρίσεις μπορούν επίσης να εκθέσουν τα τρωτά μας σημεία. Μπορεί να ανακαλύψουμε αδυναμίες στις διαδικασίες μας (επιχειρηματικές πρακτικές, προσωπικές πρακτικές), πώς συμπεριφερόμαστε (παραμελούμε την υγεία, τις προσωπικές αλληλεπιδράσεις) ή την ψυχολογική μας υγεία (συναισθηματική ευθραυστότητα, αδυναμία αντιμετώπισης). Η ανακάλυψη των τρωτών σημείων μας δίνει την ευκαιρία να εργαστούμε και να ενισχύσουμε αδύναμους ή αναποτελεσματικούς τομείς στη ζωή μας.

8. Αποφασίστε να βελτιωθείτε. Μόλις περάσει μια κρίση, αποφασίστε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψετε την επανάληψή της. Πράγματι, μια κρίση μπορεί να είναι η κλήση αφύπνισης που απαιτείται για να σας ωθήσει στις απαραίτητες ενέργειες, είτε για να βελτιώσετε την υγεία σας, είτε για να ενισχύσετε τις επιχειρηματικές σας πρακτικές, είτε απλώς για να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση των πιθανών απειλών για την ευημερία σας. Αδράξτε και εφαρμόστε τα μαθήματα!

9. Απολαύστε τη ζωή! Οι κρίσεις είναι μέρος της ζωής. Κανείς δεν ξεφεύγει από τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες. Μόλις επιβιώσετε από μια κρίση, συγχαίρετε τον εαυτό σας για να το ξεπεράσετε και να είστε ευγνώμονες. Να ξέρετε ότι το καλό προήλθε από αυτό και ότι τελικά είστε καλύτεροι γι ‘αυτό.

Share With:
Rate This Article

Discover more from Life Alchemies

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading